Sivut

keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

sinellin DT haku

Alkukesästä huomasin, että Sinelli etsii Design teamia. Ajattelin pistää hakemuksen, sillä olin jo pidemmän aikaa ajatellut, että olisi mukava olla mukana tuollaisessa. Aiemmin en vaan ollut rohkaistunut hakemaan mihinkään. Tällä kertaa olin kuitenkin rohkea ja kirjoittelin hakemuksen menemään. Kuun vaihteessa sain ilokseni kuulla, että olin päässyt mukaan haun "seuraavalle kierrokselle". Innokkaita hakijoita oli siis ollut 62, joista valittiin 10 erilaista askartelijaa ja korttien tekijää seuraavaan vaiheeseen. Näistä sitten valitaan lopullinen Design team.

Jatkoon valitut saivat runsaan tuotepaketin, josta tuli valmistaa 1-3 korttia. Minun paketistani paljastui pastellisävyisiä forever friends -sarjan tuotteita. Täytyy sanoa, että kun paketin aukesin, niin tuli kyllä pala kurkkuun sillä tuotteet olivat aika kaukana mukavuusalueeltani. Tällä hetkellä kun olen tehnyt todella värikkäitä kortteja. Pyörittelin materiaaleja käsissäni useana päivänä ja vielä useampana päivänä mietin millaisia kortteja mahtaisin näistä toteuttaa. Pikkuhiljaa aloin tulla sinuiksi materiaalien kanssa, korttimalleja mietin pyöräillessä, suihkussa, jumpassa, syödessä... Aina ne tulivat mieleen ja vihdoin viikonloppuna päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja vihdoin toteuttaa kortit.

Korttien kanssa halusin todella haastaa itseni. Koska olen aiemmin tehnyt ihan perinteisiä kortteja, päätin tällä kertaa tehdä vähän erilaisia malleja ja panostaa myös takaosan sekä sisäpuolen koristeluun.

Tässä siis tekemäni kortit. Materiaalit kortteihin ovat Sinellistä.



Ensimmäinen kortti on malliltaan avattava kortti. Leikkasin yhden korttipohjan tuollaiseksi pienemmäksi neliöksi ja toisesta korttipohjasta pienen palan sivusta pois. Päällystin korttipohjat kauttaaltaan sävyiltään yhteensopivilla papereilla ja lisäsin vielä muutaman kukan (pienet hopeiset haaraniitit nappasin omista varastoista). Ajattelin että olisi hauska, jos kortin voisi solmia nauhalla, vaikka se pysyy hyvin kiinni myös ilman. Nauhan myötä ei kortin etupuolelle tarvitse laittaa erillistä rusettia, jonka varmasti muuten olisin laittanut.



Myös kortin sisäpuolen päällystin papereilla. Sisälle laitoin myös valkoista paperia, jotta onnentoivotuksille olisi oma paikkansa. Valkoisen paperin päälle tuli vielä forever friends -sarjan suloinen haaraniitti.



Näissä korteissa halusin koristella myös kortin kääntöpuolen. Etupuolelle solmittava nauha kiertää koko kortin ja on näkyvillä kääntöpuolella. Laitoin taakse myös samasta nauhasta tehdyn valmiin pikkurusetin. Lisäksi signeerasin kortin, tuota leimaa en olekaan tainnut esitellä täällä blogin puolella. Facebookissa sen taisin näyttää.



Toinen kortti on malliltaan helistinkortti. Minulla on ollut jo pidemmän aikaa tarkoitus kokeilla tätä mallia ja mikäpä olisikaan ollut parempi hetki testata kuin tämä. Kortissa on siis kaksi kerrosta tausta ja päällä oleva kalvo, joiden välissä on jotain liikkuvaa, tässä tapauksessa hopeista hilettä (kalvon ja hileen nappasin omasta varastosta). Liimasin tarvikepaketin mukana tulleita ääriviivatarroja kalvoon ja näiden tarrojen värin perusteella päätin, että laitan väliin hopeista hilettä. Kun kortin nappaa käteen ja heiluttaa, liikkuu ja leviää hile ympäri laatikkoa.



Kortin sisäpuolelle laiton taas valkoista paperia, jolle tervehdysteksti on hyvä kirjoittaa. Paperille leimasin myös suloisen ja pörröisen nallen.



Tässäkin kortissa on kääntöpuolikin koristeltu samalla paperilla kuin mitä käytin tuolla etupuolen "taustalla". Kortin signeeraus on laitettu tällä kertaa tuollaiseen painettuun nallekuvaan.



Viimeinen kortti näyttää päältä päin hämäävästi ihan tavalliselta peruskortilta.



Kun kortin kuitenkin avaa, sen voi laittaa esille seisomaan. Tämä kortti on väritykseltään kaikista vaalein. Käytin siihen valkopohjaisia papereita. Kortin etupuolelle laitoin suloisen valmiin nallen kuvan, vähän rusetteja ja kukan.



Kortti seisoo tukevasti pystyssä, sillä ylempi osa "lukittuu" tuon kohotarroilla nostetun onnittelutekstin taakse, eikä valahda sieltä alas.



Myös kortin taakse pistin muutaman kukan katseenvangitsijaksi.



Ja signeeraus tuli kortin kääntöpuolelle. Tai tässä tapauksessa pohjaan. Signeeraustekstin seuraksi leimasin nallen. Nallen tähti on väritetty kimalleliimalla.



Lähtökohtana näitä kortteja tehdessä oli se, että niitä ihania yksityiskohtia voi olla muuallakin kuin siinä päällimmäisenä ja heti huomattavissa. Innostuin uusista korttimalleista sen verran, että erikoisempia malleja nähdään varmasti jatkossakin. Nyt painun tutkailemaan, joko muut DT-hakijat ovat laittaneet korttejaan esille. En ole uskaltautunut juurikaan heidän blogejaan kurkkimaan, että omat ideat eivät saisi liikaa vaikutteita, saati että ideat lukkiutuisivat kokonaan. Linkit kaikkien blogeihin löydät Sinellin blogista.

Nyt vaan sitten jännäämään miten DT-valinnassa käy. Peukut ja varpaat pystyyn, että parhain päin. Kortit menevät esille Sinellin myymälöihin, eli silmät tarkkoina, nämäkin saatatte bongata jostain myymälästä.

29 kommenttia:

  1. Pidän peukut ja varpaat pystyssä sun puolesta, jokainen näistä korteista on ihan mahtava!! =)

    VastaaPoista
  2. Wau! Aivan ihania. (Joudun ehkä kokeilemaan näitä joskus itekin. ;D) Peukut pystyssä täälläkin! :)

    VastaaPoista
  3. Loistavaa työtä :)

    On niin kauniita ettei kukaan voi tehdä kauniimpia!

    Aurinkoista kesää!

    VastaaPoista
  4. Peukut pystyssä valinnan johdosta täälläkin! Toivotaan parasta!

    VastaaPoista
  5. Voi miten ihania!! Hyvä hyvä Anna :) Helistin kortti on ihan ihania, hauska idea koristella noilla ääriviivatarroilla :D Ja nuo taitellut kortit, miten monta pintaa onkaan kortissa, koristeltavaksi, ihasteltavaksi ja huokailtavaksi.

    Kaikki varpaat ja peukut ovat pystyssä, sekä sormet kyynärpäitä myöten ristissä että valitsevat oikein, elikkäs siut! :)

    VastaaPoista
  6. Ooh!! Aivan ihania kortteja! Varsinkin tuota viimestä pitää kokeilla joskus itsekin, siihen voisi taidot riittää :)

    VastaaPoista
  7. vau, mitkä kommentit jo näin nopeasti ja tähän aikaan yöstä ;)

    Koo: iso kiitos, itestäkin tuntuu että onnistuin tosi hyvin :)

    Lennu: kiitos paljon. kokeile ihmeessä. mä olen ainakin aina arkaillut noiden vähän "monimutkaisempien" korttien kanssa, mutta nyt huomasin, että kun hyvin keskittyy ja suunnittelee, niin eipä nuo ole sen vaikeampia kuin ne ihan tavallisetkaan :)

    Piijuli: voi kiitos kiitos ihanista sanoista <3 <3 <3 aurinkoista kesää myös sinulle

    Anonyymi: kiitos, niin tehdään :)

    Haltiakummi: suuri kiitos kehuista :) noiden ääriviivatarrojen kanssa ihan villiinnyin, eivätkä ne näytä noin isona pintana yhtään hullummilta :)

    TanjaV: kiitos paljon myös sinulle :) ihan varmasti sulla riittää taidot ihan jok'ikiseen :D eli testaa ihmeessä :)

    VastaaPoista
  8. Nuo kortit ovat aivan älyttömän upeita. Ja livenä ne nähneenä voin kertoa, että ne on myös tehty erittäin huolellisesti.

    Että ihmettelen, jos näillä ei pääse Design Teamiin!

    Ai niin, kiitos vielä rusettiopista - pistän kokeiluun piakkoin!

    VastaaPoista
  9. Ihan mahtavia kortteja Anna!
    Olet kyllä ylittänyt itsesi, kyllä itsensä haastaminen ja mukavuusalueelta poistuminen kannattaa! Todellakin peukut ja varpaat pystyssä ja ristissä että pääset tavoitteeseesi, mutta eipä tuota tarvinne epäillä!

    VastaaPoista
  10. Mahtavia kortteja. Onnea peliin!

    VastaaPoista
  11. Leonida: kiitos paljon <3 ainiin, se rusettijuttu, mäpä koitan ettiä sen asap ja skannailla tulemaan, niin on jotain mistä muistella mun "ohjeistuksia"... :)

    Minna: kiitos :) olet ihan oikeassa, tuota mukavuusalueelta poistumista pitäis kyllä treenailla useammin. mikä siinä on, että aina tulee otettua varman päälle... nyt ehkä useammin uskaltautuu kokeilemaan jotain vähän haastavamman oloista :D

    Niina: kiiiitoos :)

    VastaaPoista
  12. Tosi kauniita kortteja, peukut on pystyssä täälläkin.
    Täytyisi itsekin poistua sieltä kuuluisalta mukavuusalueelta, sinulla se kävi hienosti!

    VastaaPoista
  13. Näkee, että otat tosissasi ja panostat DT-hakuun :)
    Valtava määrä ihastuttavia, vaativista materiaaleista tehtyjä kortteja.
    Onnea, peukut pystyssä toivon, että valitsevat sinut.

    VastaaPoista
  14. Suloisia kortteja! Toivotan onnea DT hakuun!Pitelen peukkuja, että tulisit valituksi :)

    VastaaPoista
  15. Henna: kiitos paljon, suosittelen kyllä riskien ottoa :)

    Maaret: kiitos sinulle. mukava kuulla, että korteista huomaa että olen ottanut homman tosissani :) näin nimittäin on, tai halusin tehdä parhaani ettei sitten ainakaan harmita kävi miten kävi :)

    Riikka: kiitos paljon :) peukut on melkein sinisenä täälläkin XD

    VastaaPoista
  16. U-pei-ta! Ja suloisia ja idearikkaita toteutuksia - pidän sulle peukkuja!

    VastaaPoista
  17. Mahtavia! Ja toi DT-jäsenyys kuulostais kyllä just sun jutulta, joten toivon todellakin että siihen pääset! :)

    VastaaPoista
  18. On noi korttisi kyllä niin kauniita ;)

    VastaaPoista
  19. Upeita kaikki. Loppuun asti ajateltuja kortteja. Peukkuja pidän pystyyssä. Muiden juttuja en käynyt katsomassa, mutta uskoisin sun olevan vahvoilla.

    VastaaPoista
  20. Kyllä tuollainen kelpaisi vastaanottaa merkkipäivänä, joten peukut on pystyssä täälläkin!

    VastaaPoista
  21. Hienoja kortteja kaikki, taustatkin ovat niin kauniisti viimeisteltyjä :D
    Minäkin pidän kovasti peukkuja pystyssä sulle!

    VastaaPoista
  22. Mags: kiitos :)

    od: kiitos :) toi olis kyllä niin kiva juttu, katotaan kuinka käy :D

    Rva Kepponen: kiiitooos :)

    Katri: kiitos paljon. mä kävin vähän kurkkimassa muidenkin juttuja ja siellä oli kyllä tosi taidokkaita kortteja kanssa... :)

    Elina: kiitos sinulle :)

    PaulaL: kiitos paljon :)

    VastaaPoista
  23. Aivan upeita ja kekseliäitä kortteja kaikki kolme!
    Minäkin pidän sinulle peukkuja!

    VastaaPoista
  24. kiitos paljon myös sinulle Neulemaakari kannustuksesta :D

    VastaaPoista
  25. Kauniita kortteja ja olet todella nähnyt näihin vaivaa. Ja ymmärrän että oli haastavat materiaalit kun noita papereita ja värejä katsoo, mutta ihan uskomattoman kauniit kortit olet saanut tehtyä. Peukut ja varpaat pystyssä täällä :)

    VastaaPoista
  26. kiitos Kaisa :) olen kyllä itekin (salaa ja vähän julkisestikin) tosi tyytyväinen siihen mitä sain aikaan. parempaan en olisi kyllä pystynyt ja nythän hommaan ei sitten enää pystykään itse vaikuttamaan :D

    VastaaPoista
  27. Viimeisen päälle hienoja kortteja! Onnea ja menestystä "kisaan"!

    VastaaPoista
  28. Voi miten kauniin herkkiä ja suloisia kortteja. Kyllä näillä on ihan pakko päästä "jatkoon" ;)

    VastaaPoista
  29. kiitos myös teille kannustuksesta :)

    VastaaPoista