Sivut

perjantai 15. heinäkuuta 2011

kesäsadeKesä on mennyt mukavasti kortteillen ja välissä ommellen. Minulle vihjattiin, että kauppakasseille olisi tarvetta ja mikäs siinä, ompelukone esiin ja kankaita leikkaamaan. Toiseksi kassiksi syntyi sama vanha malli, josta en nyt kuvia napsinut. Sen sijaan tämä toinen on vähän erilainen, joten esitelläänpä se.Tämäkin kassi on tehty kaupan muovipussin kaavoilla (kuten tämä aiempi citykassikin) eli leikkasin muovipussin auki ja käytin sitä suoraan kaavana. Kassi on vuorittamaton ja meneekin tosi pieneen tilaan, eli mahtuu hyvin mukaan. Tämäkin lensi uuteen kotiin, koskahan saisin tehtyä itsellekin samanlaisen.Kun leikkasin kankaita, niin kassin kahvojen välistä jäi pienet neliön muotoiset kangaskappaleet. Päätin ommella niistä vakosametin kanssa vielä tuollaisen pienen rahakukkaron, joten tässä onkin nyt sitten hauska kauppasetti iloisille kauppareissuille. Pakko vielä sanoa, että tykkään tuosta kankaasta ihan mahdottoman paljon. Tämä ei ole mikään synkkä rankkasade vaan hilpeä ja piristävä kesäsade. Ihan selvästi.

16 kommenttia:

 1. Tosi kivan näköinen kassi eikä malliltaan mikään vaikea, meikäläisellekään :o) Eurokankaasta nappasin ohjeen, jossa oli tämänlainen kassiohje. Tosin en ole päässyt ompelemaan vielä.

  VastaaPoista
 2. kiitos SatuK :) totta puhut, tosi simppeli mallihan tämä on mutta idea on sitäkin hauskempi. ihan muutama saumakin vaan ja iisi kasata. tsemppiä sen ompelun aloittamisen kanssa, se taitaakin olla se mihin menee eniten aikaa ;)

  VastaaPoista
 3. Tosi kivan näköinen, vielä kun olisi ompelukone ;)

  VastaaPoista
 4. Ihana! Vitsi kun saisi tällaisen joskus aikaiseksi! Tai vaikka useammankin - joka kerta omatunto soimaa kun livautan ostomuovipussin kassahihnalle ja aina ajattelen että nyt ne "kangasmuovikassit" teen, mutta ei, en saa aikaiseksi.. =)

  VastaaPoista
 5. Kivaa kangasta kassissa! Varmasti on mieluisa saajallekin. Ja niinpä, milloinhan saisi itsekin aikaiseksi ommella tällaiset.

  VastaaPoista
 6. DD: kiitos :) ompelukone kyllä helpottaisi ompelu-urakkaa huomattavasti ;)

  Nannukka: kiitos :) itselläkin tulee vähän liikaa ostettua noita kaupan muovipusseja. onneksi kuitenkin välillä muistan ottaa kangaskassinkin mukaan ja tulevathan ne muovipussitkin käytettyä roskapusseina...

  TanjaV: kiitos myös sinulle. itse tykkään tuosta kankaasta myös hurjasti :)

  VastaaPoista
 7. No jopas onkin näpsäkän näköinen kassi ja kaunis kangas todellakin:)
  Oispa mulla mökillä ompelukone, surauttelisin noita heti ja monta peräkkäin, mallikin olis kivan simppeli,tarvetta juuri tuollaisille olisi:)

  VastaaPoista
 8. Kiva kassi ja tosi pirtsakka kangas! Jokohama...

  VastaaPoista
 9. Maaret: kiitos paljon :) malli on kyllä tosi simppeli, ei varmaan tuntiakaan mennyt ommellessa, vaikka välissä oli ties mitä häiriöitä. hurautat sitten kun pääset ompelukoneen ääreen ;)

  Mags: kiitos kiitos :) jokojoo :D

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana setti.
  On kyllä näppärän kokoinen kassi :)

  VastaaPoista
 11. kiitos Katjuska :D tuo kassin koko on kyllä hyvä, kun yleensä ne "perinteiset" kangaskassit ovat aika nuukia. tänne taas mahtuu saman verran kuin perus kaupan muovipussiinkin. tuossa ylimmässä kuvassakin kassissa on 5 isoa limupulloa ja vielä olisi jotain mahtunut :D

  VastaaPoista
 12. Ai kun on kivan näköinen kassi ja kangas! Pikku rahakukkaro on myös kiva :)

  VastaaPoista
 13. Aivan ihania kasseja. Suutarin lapsella ei usein ole kenkiä... joten aina sitä tehdään muille ja itse jää ilman ;)

  VastaaPoista
 14. voi kuinka kiva! vois koittaa itsekkin ommella ;)

  VastaaPoista
 15. maiju: kiitos paljon :D, noinhan se monesti on :D onneksi itselle on sentään vielä sen verran isot varastot monia juttuja (korut, kortit, pussukat), että hyvin ennättää ommella ja tehdä jotain myös muille. ja oikeastaan ihan hauskakin, sillä monesti saa tehdä sellaista mitä itselle ei tulisi edes tehtyä :D

  Jonna: kiitos kiitos :) kokeile ihmeessä, tosi simppeli mallihan tämä on :)

  VastaaPoista