Sivut

perjantai 9. kesäkuuta 2017

kesäkeidas

Hei, pitkästä aikaa! Blogi (tai bloggaaja) on ollut tauolla ihan huomaamatta päälle vuoden. Kaikenlaista on ehtinyt tapahtua ja kaikenlaista tullut tehtyä. Joskus luovat tauotkin ovat tarpeen, inspiraatio ja ideat ehtivät muhia ja tulla sitten esiin kun niille on aikaa.


Ennen kuin näytän mitään isompia juttuja, esittelen tämän kevään ja alkukesän projektini, jonka parissa sormet ovat syyhynneet jo jokusen viikon. Kyseessä on siis oma kesäkeitaani keskellä kaupunkia, pikkuinen värikäs ja syötävä parveke. Ihan itse en tähän lopputulokseen päässyt, vaan sain jeesiä Saaralta, Turnipsin ja Tuhatkaunon luomupuutarhurilta.
En tarkkaan muista, mitä kaikkea esitinkään alkuun toiveiksi, mutta tärkein toive olisi, että parvekkeesta tulee värikäs. Koska asuntoni muu sisustus on aika pitkälti musta-valko-harmaata, haluan että jossain kuitenkin on puhtaita värejä nähtävissä.


Saara teki nopeasti alustavan suunnitelman yhteisten pohdintojen perusteella. Ihan mahtavaa oli, että suunnitelmien pohjalla käytettiin mahdollisimman paljon olemassa olevia elementtejä, joista tehtiin toimivampi kokonaisuus sijoittelemalla niitä uusiksi ja paremmin. Vanha sängyn päätylevy pääsi myös hyötykäyttöön, se päällystettiin värikkäällä kontaktimuovilla ja siitä tuli taso istutusruukuille (jotka muuten ovat nekin kierrätystä, Heseltä joskus aikoinaan saatuja kurkkupurkkeja spray-maalilla maalattuina).
Vaikkei parvekkeen sadolla nyt ihan omavaraisuuteen asti päästäkkään, on se silti ihan hyvä hyötypuutarhan alku. Sieltä tulee kesän aikana vielä paljon syötävää, on yrttejä kuten minttu, oregano, basilika sekä ruohosipuli, tomaatti, mansikoita, chili, perunaa ja vielä adam avomaankurkkukin. Kaiken pohjana ihanat värit, vihreä, chilin ja mansikan punainen sekä erilaisten kukkien herkulliset värit. Jos ei tässä ympäristössä inspiroidu niin ei missään.


Tärkeintä ei niinkään ollut lopputulos, vaikka sekin on ihana,  vaan käsillätekijälle mieluisaa oli myös päästä itse hommiin. Turnipsi ja tuhatkauno tarjoaakin mahdollisuuden myös yhdessä tekemiseen. Parvekepäivän aikana sain puuhastelun lomassa myös paljon tietoa eri kasveista, niiden hoidosta ja ominaisuuksista. Niin paljon, että nyt olen varmempi myös itse testailemaan, ompa tämän jälkeen tullut haettuakin muutama lisäkasvi jo vaikka parveke jo nyt pullistelee virheyttään.


Ensimmäistä mansikkasatoa odotellaan jo. Ihan vielä ei taida päästä mansikkakakun tekoon.
Vielä jotain houkuttaisi tehdä parvekkeelle itse. Ainoita kriteereitä on, että sen tulisi olla värikäs ja hauska. Mikäli sinulla olisi jotain ideoita, vinkkaa niistä niin pääsen hommiin. Ja vaikkei olisikaan niin kommentoi silti, että tiedän löydetäänkö tänne blogin puolelle vielä. 

Ps. Postaus on kirjoitettu yhteistyössä Turnipsin ja Tuhatkaunon kanssa.

4 kommenttia:

 1. Ihana pikkuparatiisi. Kankainen lippusiima sopisi koristamaan valkoisia seiniä.

  VastaaPoista
 2. Lovely favorites post!, Yes!!!! I love this post!!, I fan of your site. You have to keep doing such an article even future. LOVE yours in this

  post!  FunnyJoke.in

  VastaaPoista
 3. My friend suggest me your website and i always feel happy while reading your article Best Car Accident Lawyer in Los Angeles

  VastaaPoista