Sivut

lauantai 2. huhtikuuta 2011

eikö ennen ollut värejä ollenkaan?



Kolmas kerta toden sanoo, vai mitä. Viime viikolla oli kolmas kehystyskurssi ja olin yhtä tehokas kuin kahdella edellsellä yhteensä. Tauluja syntyi parisenkymmentä kappaletta, ja esittelenkin tuotokset useammassa osassa. Nämä taulut ovat suoraan jatkoa näille mustavalkoisille tauluille. Nyt saa seinälle todellakin ison ryhmän, jos vaan on pokkaa laittaa kaikki samaan kasaan.



Suuressa osassa tauluja on siis lähisukulaisiani sekä äidin että isän puolelta, eli mitä tahansa mustavalkokuvia näihin ei ole laitettu. Alemmassa kuvassa olevassa neliosaisessa taulussa olen taas itse kahden kuukauden ikäisenä vanhempien ja isovanhempien kanssa.



Tämä viimeisin kehystyskurssi keskittyi kehystyksen erikoistekniikoihin, eli tarkoituksena oli tehdä ainakin yksi vitriinikehys. Tässä alla on ensimmäinen, joka on jatkoa noille mustavalkokuville. Taustalle pistin tuollaista kulutettua paperia ja Nija jelppasi, kun inspiraationi vaati tuollaisen pienen klipsunkin.



Tämä viimeinen taulu tuli muista poiketen rusehtaviin kehyksiin, sillä itse kuvakin on kauniin seepian värinen ja vanhempi kuin muut kehystämäni kuvat.



Tässä ensimmäinen erä, loput tauluista esittelen myöhemmin. Yksi kehystys syntyi jopa arvontaa ajatellen, kohtahan lähestyy 100 000 kävijän rajakin. Ajattelin, että jos tälläkertaa arvottaisiin useampikin palkinto. Katsotaan mitä keksitään.

16 kommenttia:

  1. Mun versio "sukutauluista" on iso ikean kehys johon lätkin vanhoja mustavalkokuvia :) kiva tuli silleenki, mutta onha nää nyt aika paljo arvokkaamman olosia...

    VastaaPoista
  2. kiitos Minna :) mäpäs muistankin kun oli niistä ikean kehyksistä jotain puhetta... se on kyllä kiva idea sekin, eipä ainakaan tarvitse nakutella niin montaa naulaa seinään. Sitäpaitsi ikean kehykset on mun mielestä aika hyviä, monissa taitaa tulla paspiskin mukana.

    VastaaPoista
  3. Missä tuo kurssi oli? Olisi tosi mielenkiintoinen!!

    Kehyksesi ovat todella hienoja. Pidän erityisen paljon pienestä paksureunaisesta neliöstä.

    VastaaPoista
  4. Nämä on kyllä tosi hienoja! Ja oot aikamoinen monitaituri! :)

    VastaaPoista
  5. Todella hienoja kehyksiä. Olisi muuten kiva tietää, että minkähintaisia ovat materiaalit ja mitä työkaluja tarvitsee tekemiseen ja voisko oppia jonkun kirjan lukemalla?

    VastaaPoista
  6. Kiva idea tuo klipsu, ja viimeinen on tosi kaunis, harmoninen kokonaisuus. Minunkin pitäisi laittaa kehyksiin pari kuvaa, mutta ainakin viimeeksi oli tosi vaikea löytää juuri oikean kokoisia ja muotoisia kehyksiä. Pitäisi varmaan mennä kurssille :)

    VastaaPoista
  7. Leena: kävin tuon kurssin koulutuskeskus Salpauksessa täällä lahdessa. oli kyllä todella mielenkiintoinen, eli kannattaa hakeutua kehystämään jos vaan jossain on mahdollisuus :)

    Annika: kiitos <3 kaikenlaista pitää kokeilla :) tietää sitten onko se oma juttu vai ei :)

    Rva Kepponen: iso kiitos myös sinulle :) Kehystämiseen tarvitaan muutamia työvälineitä. Näistä tärkeimpänä on ehkäpä listaleikkuri. Tuolla koululla oli sellainen iso, jalalla poljettava listaleikkuri. Tällaisen hankinta kotioloihin ei välttämättä ole järkevää (hinta ilmeisesti pyörii noin 2000e paikkeilla), mutta olen muistaakseni nähnyt jossain sellaisia pienempiä pöytämallisia leikkureita, joilla voi itse sahata. Myös sirkkelillä saa käsittääkseni sahattua jiiriin, joten sellainen jos kotoa löytyy, niin kannattaa ottaa hyötykäyttöön.

    Lisäksi tarvitaan kone, jolla saa kehyksen kulmiin ne v-malliset niitit. Vähän kuin nitojan niitit, mutta jotka ovat taipuneet keskeltä veen malliin. Tuolla koululla oli sellainen järeämpi paineilmalla toimiva kone, mutta en tiedä ajaisivatko tavalliset niitit saman asian? Lisäksi tarvitaan sellainen taustanitoja, eli laite jolla saa kehysten taakse ne pienet klipsit jotka pitävät kehystettävät asiat paikoillaan. Kotikehystäjät ilmeisesti tekevät usein tämän vaiheen pienillä nauloilla.

    Kaikki taulut eivät vaadi paspista, mutta jos haluaa paspiksen, niin paspisleikkuri on tähän ehdoton. Lisäksi lasiveitsi lasin leikkaamiseen. Lisäksi kaikkea pientä, kuten teippejä taustaan ja ripustustarvikkeet.

    Perusteet kehystyksessä ovat aika simppelit, joten varmasti oppii kirjastakin. Tarkkuus ja työnjäljen siisteyshän lisääntyvät sitten vasta kokeilemalla. Googlettelin noita laitteita ja huomasin että helsingin alueellakin järjestetään nyt kevään aikana joku 3 päivän mittainen kehystyskurssi, eli jos sinne on mahdollisuus mennä, niin suosittelen.

    Piti katsoa kirjaston sivuilta, löytyykö sieltä jotain hyvää tietokirjaa aiheesta, ja mielestäni löytyi. Nimittäin Emeli Mårtenssonin Tee itse kehykset (ISBN 951-882-289-1 ) vaikutti ihan pätevälle. Taidanpa pistää itsellekin varaukseen, jos siitä saisi jotain keinoja jatkaa kotona tätä mielenkiintoista taitoa.

    Materiaalien hinnoista vielä.. me opiskelijat saatiin materiaaleja hieman halvemmalla (lue ilman alvia), mutta pääpiirteittäin peruskehysten hinnat pyörii siinä 2-10e/m. kalliimmat alkaakin olla sitten jo tosi leveitä ja koristeellisia. sitten tulee kaikki lasi, paspis, taustapahvi ym hinnat lisäksi vielä. niitten neliöhintoja en nyt muista, mutta pikkukehyksiin ei niistä kyllä kovinkaan paljoa kerry. toki kannattaa muistaa, että vaikka tässä hinnat tuntuvat edullisille, niin kehystämössä hinta muodostuu myös kaikesta muusta, kuten alvista, palkoista, liiketilan vuokrasta, laitteiden hinnasta ja mitäkaikkeanoihinnyttuleekaan.

    toivottavasti vastasin edes vähän sun kysymyksiin, joku asiantuntevampi sitten varmasti korjaa jos meni ihan metsään :D

    Sole: kiitos :) kurssi on ehkä paras ratkaisu, niin saa sitten mitä haluaa. toisaalta ikean kehyksistä on helppo valita, kun ei ole montaa vaihtoehtoa, sen sijaan kurssilla mulle tuli ainakin valinnan vaikeus, että mitä haluan. ja kun johonkin päädyin niin tietysti juuri sitä kehyslistaa ei sitten ollutkaan tarpeeksi ;) eli samanlaista soveltamista se taisi olla sielläkin... :D

    VastaaPoista
  8. Tosi mielenkiintoinen viesti! Luin huolella. Lahti olisi ihan mahdollinen kurssipaikka:)

    Piti muuten vielä mainita, että IKEA käyttää harmillisen paljon halvemmissa kehyksissään lasin sijasta muovia. Ja vielä varsin huonolaatuista sellaista. Siksi en oikein noita IKEAn kehyksiä itse suosi.

    VastaaPoista
  9. Anna: Yksi kysymys vielä Pinterestistä, jos tietäisit. Oletko hoksannut, että mistä näet seuraamisesi henkiliden uudet pinnaukset? Tuleeko ne johonkin kootusti ilman kaikkia vanhoja, jotka olen jo selannut?

    VastaaPoista
  10. Aijaa, hyvä kun sanoit tosta muovista, mä en semmoista osannut ajatellakaan. Lasi kun ei nyt kuitenkaan ole mitään kovin kallista, niin luulisi että niihinkin nyt raaskisi sen lasilevyn pistää...

    Tässä vielä linkki tuohon ensimmäiseen kehystyskurssiin, eli kehystyksen perusteet http://www.salpaus.fi/opiskele/etsi/?kurssiid=2085&bu=/puu_ja_huonekalu/koulutusmahdollisuudet/

    Noista kurssien hinnoista en osaa tarkemmin sanoa, kun itse kävin tuon kurssin TE-koulutuksena. eli täällä lahdessa TE-toimisto tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden käydä erilaisia kulttuurialan kursseja.

    tuosta pinterestistä, mun mielestä ne uudet tulee aina siihen ns etusivulle (eli niistä omista kansioista pääsee vaikka klikkaamalla sitä pinterest-logoa sivun oikeassa yläkulmassa). siihen aina ylimmäksi tulee niitä uusimpia. tai mun mielestä... mut ne vanhat näkyy siinä aina alempana, niitten uudempien alla. mut ei se mun mielestä korosta mitenkään niitä uusia, eli silleen niitä on hankalampi erottaa vanhoista. vai oletko huomannut ettei niissä näkyisi kaikkia uusia päivityksiä?

    VastaaPoista
  11. Kiitos Anna hyvistä tiedoista. Taidan pistää varaukseen tuon kirjan. Jos nimittäin kävisi niin, että kesällä olisi aikaa kokeilla. Appiukolla on pieni verstas ja häneltä löytyy jiirisahaa ja naulapyssyä ja muuta vempainta. Tekisi mieli kokeilla.

    VastaaPoista
  12. no eiköhän niillä vempaimilla alkuun pääse :D odotan innolla jos joskus näkisi sinunkin kehystystuotoksia. jotenkin luulisin kuvausten perusteella, että tuossa kirjassa voisi olla niitä keinoja, joilla kehystystä voisi tehdä jonkin verran muös kotioloissa..

    VastaaPoista
  13. Odottelinkin jo, mihin nuita klipsuja tarvitsit :) Kehystyskurssi kuulostaa liian hyvältä, sen jälkeen olisi kyllä seinät täynnä tauluja!

    VastaaPoista
  14. tauluihinhan ne tulivat. tähän toinen ja toinen vähän erityyppiseen vitriiniin, jonka esittelen vähän myöhemmin. muutama on tosiaan noita tauluja syntynyt... laskeskelin että kolmen kurssin saldo on pikkasta päälle 40 taulua.. :O

    VastaaPoista