Sivut

maanantai 23. joulukuuta 2013

nopea joulukoriste risuista

Jos on sattunut käymään niin, ettei sinulla ole vielä mitään joulukoristeita esillä, on tässä hyvä ja helppo viimehetken koristeluvinkki. Tämä ohje on samalla myös facebookin Käsityöblogit-ryhmän joulukalenterin 23. luukku.


Näihin koristeisiin tarvitset oksia, spray-maalia (ei pakollista, itse käytin mastonin hopeista maalia) sekä valkoista silkkimassaa. Nämä materiaalit ehdit vielä käydä hakemassa luonnosta sekä askartelukaupasta. Silkkimassan sijaan voit varmasti käyttää jotain tavallista askartelumasssaakin, näin materiaalit löytyvät varmasti ihan marketista.


Itse kävin nappaamassa oksat vanhempien pihalta. Alkuun liian pitkät oksat on hyvä katkoa sopivan mittaisiksi. Tämä on helppo tehdä ihan ensimmäisenä, niin oksat eivät ole niin hankalia työstää.

Tähän pituuteen päädyin itse.


Seuraavaksi spreijasin oksat hopeisiksi. Alla olevassa kuvassa odottavat vielä kuivahtamistaan, joten varsissa ei ole hopeaa. Nekin osat maalasin kuitenkin lopuksi. Spray-maalaus on hyvä tehdä ulkona tai hyvin tuuletetussa tilassa. Itse spreijailin parvekkeella. Tila on hyvä myös suojata, jottei maalia leijaile ympärillä oleviin seiniin tai lattiaan.

Kun oksat ovat kuivahtaneet, on aika tehdä niihin massasta palloja. Nypin silmämääräisesti massasta eri kokoisia määriä, jotka pyörittelin palloiksi. Valmiit pallot tökin oksien päihin massan vielä ollessa märkä. Siinä ne kuivahtavat sitten itsestään paikoilleen.


Näiden kolmen oksan koristeluun meni tarkalleen tuo yksi purkillinen silkkimassaa.


Valmiit oksat laitoin esille maljakkoon. Juuri tämän enempää en omaan kotiini joulukoristeita laittanutkaan.


Mielestäni oksakoristeista tuli varsin ihanat, silkkimassa on sileää ja helposti työstettävää, joten työskentelyaikakaan ei ollut kovin pitkä. Oksien maalaamisen voi hyvin jättää välistä, jos omaan kotiin sopivat paremmin luonnollisen väriset oksat.

P.S. Facebookin Käsityötblogit-ryhmän muutt joulukalenterin luukut löydät seuraavista blogeista;10 kommenttia:

 1. Kaunis koriste! Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva :) hyvin ehtii vielä ennen joulua ;)

   Poista
 2. Ompas kiva idea! Pitää itsekkin kokeilla. :)

  VastaaPoista
 3. kiitos paljon :) laitahan linkkiä, jos päätät testata. Nyt ainakin materiaaleja löytyy hyvin kun ei ole luntakaan :D

  VastaaPoista
 4. Aikun on hienot, silkkimassa ihan uutta minulle. :) Ensi jouluna sitten, niinkuin moni muukin asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Heidi. Silkkimassa on enempi lasten askartelumassa, mutta toimii kivasti myös erinäisissä aikuisten projekteissa ;) ensjoululle munkin lista on pidempi, tänä vuonna olin vähän saamaton...

   Poista
 5. Hauska idea! Toimii minusta muutenkin kuin pelkkänä joulukoristeena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Emmo :) kyllä nämä saavat olla esillä pidempäänkin, tosiaan eivät ole ihan niin jouluiset. pääsiäiseksi sitten jotain muuta väriä, ehkä keltaista. ja ystävänpäiväksi pinkkiä :D

   Poista