Sivut

lauantai 9. toukokuuta 2009

lukutoukalle

Lukutoukka, kuten minä, pitää yöpöydällään useita keskeneräisiä kirjoja. Jokainen tarvitsee tietysti oman kirjanmerkkinsä. Aiemmin kirjanmerkistä on käynyt vaikkapa kauppakuitti tai vanha junalippu. Kirjastonkirjoja olen röyhkeästi taitellut jopa hiirenkorville. Sitä en kuitenkaan halua tehdä omille kirjoilleni, ja se kuittikin on vähän tylsähkö.Idea näihin merkkeihin on löytynyt parisen vuotta sitten jostain blogista. Siitä lähtien se muhi mielessä, kunnes sain kieputeltua toteutuksen. Erilaisia metallilankoja sykkyrällä, lisukkeena lucitea, pronssin värinen riipus sekä kutistemuovisydän. Siihen tulostettu kuva on muuten marimekon sivuilta, hauskasta Kristiina Isolan peikonlehti-kankaasta. Näitähän voisi tehdä useammankin samantyylisen. Kirjahyllyssä kirjan selkämystä vasten olisivat kuin kirjan koru.

Ja mallikirja on suosikkikirjailijani Erlend Loen Kala. Tällä hetkellä yöpöytäni peittävät vielä Dalista kertovat kirjat. Viimeinen koulutehtävä olisi tältä vuodelta tekemättä, teosanalyysi jostakin taideteoksesta. Ajattelin analysoida Dalia. Teos on vielä hakusessa, eiköhän se selvene pikaisesti. Sen jälkeen yöpöytäni valloittavatkin sitten hömppäkirjat sekä dekkarit. Nehän ovat parasta kesälukemista, eikö vain.

8 kommenttia:

 1. Onpas hauskoja kirjanmerkkeja! Tietyllä tavoin yksinkertaisia, mutta silti niissä on jokin jippo. Taidanpa minäkin ottaa niistä vähän mallia..

  VastaaPoista
 2. Tosi hienoja kirjanmerkkejä! Kyllä noi on paljon kivemmat kuin jokin kuitti tms :)

  VastaaPoista
 3. kiitos Ebbu ja PaulaL :)

  nyt alkoi taas mielikuvitus laukata, jos noita tekisikin koko sarjan. samantyylisin (ehkä vain erivärisin) koristein jokaiselle kirjalle omansa. tai kirjasarjoittain.. pitänee laittaa tuonne to do -listalle, joka on kyllä ihan mahdottoman pitkä jo.

  VastaaPoista
 4. ihanat kirjankorut! ja todella hyvän kokoiset, yleensä kirjanmerkit on aina liian suuria.

  VastaaPoista
 5. Oi, aivan ihania kirjanmerkkejä, todellakin kuin koruja.

  VastaaPoista
 6. Tosi nättejä! Kirjanmerkkejä ei ole jotenkin koskaan liikaa kun niillä pitää merkkailla varastoon hyvistä kirjoista kohtia mistä tykkää erityisesti.

  VastaaPoista
 7. kiitos Heidi ja Romulus.

  Minun kirjanmerkkien käyttö onkin ollut vähän rajoittunutta, merkkailin niillä vain sen kohdan, mihin olen jäänyt. Lempikohtiani en ole huomannut merkatakkaan. Kiitos vinkistä Romulus :)

  VastaaPoista