Sivut

torstai 23. syyskuuta 2010

3d huumaaKortteilussa on ollut yksi osa-alue, josta olen vannonut etten sitä tule ikinä kokeilemaan, nimittäin 3d-kortit. Ne ovat mielestäni mauttomia ja rumia, enkä niihin ole koskaan oikein syttynyt. Mutta mutta, taas opittiin että koskaan ei saisi sanoa että ei koskaan. Jokin aika sitten pyörin Tiimarissa (!!!) aikaa kuluttamassa ja silmiini osuivat kivat 3d-arkit, joiden kuvat olivat jotain ihan muuta kuin minkälaiset mielikuvat minulla oli 3d-kuvista. Pitihän arkkeja sitten ostaa ihan kokeilumielessä, jotta tämäkin tekniikka tulisi tutuksi.Sivukuva selvittää vielä miksi näitä kuvia kutsutaan 3d-kuviksi. Arkissa on siis useita kuvia samasta aiheesta, yksi kokonainen kuva ja useampi osa tästä kuvasta. Osat leikataan irti ja kiinnitetään päällekkäin jolloin kuvasta tulee kolmiulotteinen.

Ja niin, tästähän tuli ihan kiva. Muutama muukin näitä syntyi, esittelen ne myöhemmin. Kun tästä nyt taas oppisi etteivät ne jyrkätkään mielipiteet välttämättä pysy ikuisuuksia.

13 kommenttia:

 1. No onpas tosiaan kiva! (Pitäisi muistaa pitää mieli aina avoinna!)
  :-)
  Ihania juttuja sulla täällä!

  VastaaPoista
 2. Samalla asenteella olen itsekin ollut, 3d-kortit ei ole kiinnostaneet laisinkaan. Mutta tämähän on todella kaunis!

  VastaaPoista
 3. Suorastaan herkullisen ihana. Nuo värit, nuo värit... :)

  Taisin itekin nähdä jotain noita 3D-arkkeja viime Tiimari-keikalla, kääntelin jotain ylisöpöä elukkaa kädessäkin, mutta jätin kumminkin vielä kun oli niin pal kaikkea muutakin. :D

  VastaaPoista
 4. Kuten omista korteistani näkyy olen itse kumonnut melkein kaikki periaatteeni. Alunperin inhosin kukkia, timangeja, söpöjä leimakuvia (vieläkin aika tarkka minkä kelpuutan), kaikkea mikä toi mieleeni amerikkalaisen hörhellyksen. Ja vannoin, että tusseilla en sitten väritä! Yksi periaate pitää (ainakin toistaiseksi): Yhtään Magnoliaa ei tähän taloon tule!

  VastaaPoista
 5. Laura: kiitos. juu, avoimin mielin näitä käsityöharrastuksia pitäisikin toteuttaa. ikinä ei tiedä mihin sitä hurahtaa (yleensä kaikkeen ;)

  Henna: kiitos paljon, tuo 3d taitaakin olla yksi isoimmista kortteilijoita jakavista tekniikoista.

  Lennu: kiitos :) juu, tiimarista tosiaan tarttuivat mukaan. mun oli vielä pakko ne napata, kun olivat Lappeenrannan tiimarissa, enkä mielestäni täällä lahdessa ole samoja nähnyt...

  Mirka: kiitos myös sinulle.. kyllä täälläkin on jouduttu monia periaatteita kumoamaan :D magnoliat on kyllä suuri no-no täälläkin, en vaan ymmärrä mitä hienoa niissä perunapäissä joku näkee. paitsi että uusimpien joukossa onkin nyt sitten jo muutama hääpari, jotka voisin napata omiinkin leimasinkokoelmiini... että näin sitä taas mennään...

  VastaaPoista
 6. Ihania kortteja! Mun blogissa on sulle jotain. www.blingjanam.vuodatus.net

  VastaaPoista
 7. Mari: kiitos :D ja iso kiitos myös tunnustuksesta :)

  VastaaPoista
 8. Kivoja kortteja oot taiteillut :) 3d:llä saa kivoja sillein, että laittaa korttiin vaikka vain yhden jutun koholle. En itekään jaksa enää niitä valmiita arkkeja, joista pitäis koota tosi monikerroksinen rakennelma keskelle korttia. Mutta älä suotta vihaa 3d:tä, sulla on oikein hienosti taito hallinnassa :)

  VastaaPoista
 9. kiitos paljon :) olen tosiaan aiemminkin laitellut ihan vähän jotain koholle, tämäntyyppiset kolmedeet on nyt ekat kokeilut... niitten arkkien kanssa saa ihan askarrella kunnolla

  VastaaPoista
 10. Mula on ollut vähän sama asenne 3d-kortteihin. Mut toi on kyllä ihan kiva. Niitten leikkely on musta kyllä rentouttaa... :)

  VastaaPoista
 11. elliliina, totta puhut. aika aivot narikkaan -touhua tuo kuvien leikkely oli. ja kasaamisestakin selviytyi melko vähin ajatuksin ;) kiitos vielä sinulle.

  VastaaPoista
 12. ihanat sävyt tässä onnistuneessa 3D-kortissa. Kauniita ovat nämä kaikki kortit. Itse olen myös hyvin harvoin tehnyt 3D-kuvia.

  VastaaPoista
 13. Kiitos TW :D tämä on kyllä mielestäni ehkä parhaiten onnistunut näistä neljästä, sävyt on ihanat..

  VastaaPoista