Sivut

lauantai 27. maaliskuuta 2010

helmimessut 2010

Terveisiä helmimessuilta! Tänä viikonloppuna täällä Lahdessa järjestetään siis jalo- ja korukivimessut sekä niiden kanssa samanaikaisesti helmimessut. Molemmat messut ovat Jokimaan ravikeskuksessa jonkin verran keskustan ulkopuolella. Kävin messuilla ensimmäistä kertaa toissavuonna. Silloin messut olivat pelkästään jalo- ja korukivimessut ja olinkin messuihin melko pettynyt. Silloin näytteilleasettajilla ei ollut juurikaan myynnissä helmiä, vaan tavara koostui lähinnä hiontaan käytettävistä raakakivistä, työkaluista sekä valmiiksi hiotuista onnenkiv-tyyppisistä kivistä. Viimevuonna oli sitten ensimmäistä kertaa myös helmimessut ja messujen laatu kohosi silmissäni huomattavasti.


Tänävuonna messut tuntuivat kasvaneen entisestään. Korutarvikkeita myyvien kauppojen määrä oli lisääntynyt silmissä ja asiakkaitakin oli ihan valtavasti. Jos tarvetta olisi ollut helminauhoille, niin tuolta olisi kyllä löytynyt vaikka mitä. Nyt mukaan tarttui vain satunnaisia ostoja. Lea Swantzin lamppulasihelmiä löytyi ihanissa sävyissä, lisäksi ostin meripihkan värisiä kristallineliöitä ja ison Swarovskin perhosen. Korvakorukoukkuja nappasin mukaan hopeisia sekä hopeoituja, nätit siivet ja sitten tuollaiset lukot vai miksi noita sanotaan. Niistä on tietty ompeluvisio jo olemassa, katsotaan sitten kuinka sen toteutan. Helmien talosta tuli vielä tuollaiset kirjanmerkkipohjat. Oletteko muuten kiinnittäneet messuilla huomiota tuohon helmien taloon? Voi miten kaunis ja siisti osasto niillä on, helminauhat ihanasti järjestetty esille ja kaikissa omat etiketit. Pienellä vaivalla sitä voi yritys erottua edukseen.


Noista siivistä sitten kasasinkin pikapikaa korvikset illaksi. Nämä on ihanat, samantyylisiä (no okei, samanlaisia) on näkynyt useammassakin blogissa ja niitä olen kuolaillut. Nyt sain omat.

Ps. Tämä postaus on kirjoitettu bloggerin beta-versiolla. Vähän oli kuvien asettelussa ongelmia, katsotaas miltä näyttää valmiina. Onko muilla käyttökokemuksia betasta?

Pps. Yritin vilkuilla messuilla helmetti- ja blogituttuja, mutta ketään edes vähän tutun näköistä en huomannut. En todellakaan kulkenut nenä niin pystyssä vaan nenä niin kiinni myyntipöydissä että kaikki muut havainnot jäivät tekemättä.

11 kommenttia:

 1. aaaah, siipikorvikset! <3 ylläri että maistuis varmaan mullekin... ja noi kirjanmerkkijutut vaikuttaa hyvältä!

  VastaaPoista
 2. hitsi kun en ottanut noita siipiä sit enempää, mietin että raaskinko ottaa jos jäävät vaan nurkkiin lojumaan... mäpä koitan metsästää vielä jostain niin saatais sullekin :D kirjanmerkkejä kyllä riittää sit jakoon asti..

  VastaaPoista
 3. Kauniit ja yksinkertaiset korvikset, miun makkuun. Itsekin piti lähteä Lahteen tänään mutta laiskuus iski ja päätin jäädä viettämään vapaa päivää kotosalle.

  VastaaPoista
 4. kiitos TW. vapaapäivät ovat aina tervetulleita. ehtiihän noita messuja kierrellä toistekin, kun ympäri vuoden on tarjolla kaikenlaisia käsityömessuja.

  VastaaPoista
 5. Hyviä ostoksia messuilta sinulla! Itse kävin Helsingin Kädentaitomessuilla pari viikkoa sitten ja ostin kasan tavaraa mm. Helmien talosta.

  Siellä on lähdetty todella ammattitaitoisella otteella tähän mukaan. Juttelin omistajan kanssa pitkään ja hän siis itse käy Kiinassa valitsemassa kaikki tuotteensa.

  Olen samaa mieltä, että heidän messuosastonsa (Helsingissä) oli kutsuva ja suloiset paperikassit omalla logolla piste i:in päälle. Ja tuotteet uskomattoman edullisia Suomesta ostetuiksi. Se johtunee juuri siitä, että ne ostetaan itse tukkuna sieltä Kiinasta.

  Siipikorvikset olivat hauskat; odotan mielenkiinnolla, mitä ihanaa saat kirjanmerkeistä!

  VastaaPoista
 6. Minäkin noista siivistä tykkään ;) Ja itsekin tuli tuolla messuilla poikettua ja jotain ( onnekseni nyt vähän ) osteltuakin.

  VastaaPoista
 7. Leonida: kiitos paljon. pitää yrittää ottaa nuo kirjanmerkit mahdollisimman pian käsittelyyn. kunhan saa noita muita projekteja pois alta.. ;)

  itsekin kuulin sivukorvalla kun helmien talon osastolla puhuttiin, että tuovat itse tavaroita maahan ja pystyvät siksi pitämään hintojakin matalampina. ja ne paperikassit kyllä kruunasivat ostokokemuksen niiden helminauhojen (ja vaikkapa noissa kirjanmerkkipusseissakin olevien) logojen ohella. esimerkiksi nuo omat paperikassit eivät kyllä varmasti maksa sen enempää kuin normaalit kassitkaan, vaativat vaan yrittäjältä kekseliäisyyttä (tai sitten viitseliäisyyttä).

  Marjo: minullakin taitaa olla niin, että oli messut mitkä tahansa, niin tyhjin käsin sieltä ei lähdetä ;)

  VastaaPoista
 8. Niitä siipiä saa kyllä jostain nettikaupastakin, ainakin mä oon tilannu :) ei kyllä mitään muistikuvaa, että mistä..

  VastaaPoista
 9. kiitos vinkistä Miia :D pitääkin pitää silmät auki..

  VastaaPoista
 10. Siivet ovat mun makuun myös! Ja messuilla kävin minäkin.

  VastaaPoista
 11. Ramori: aika moni taitaa noista siivistä innostua. messulla onkin ollut paljon "tuttuja" ;)

  VastaaPoista