Sivut

sunnuntai 27. joulukuuta 2009

joulun tuoksuja

Tänä jouluna joululahjaksi lähti saippuaa. Ylemmässä kuvassa on suklaasaippua, jonka valmistukseen on käytetty kaakaovoita, palmuöljyä, kookosrasvaa sekä oliiviöljyä. Höysteenä 80% suklaata sekä nesteenä kookosmaitoa. Saippuassa on hento suklaantuoksu.



Toinen lahjasaippua on omenaglögin tuoksuinen herkku. Väriltään se muistuttaa enemmänkin vaaleaa glögiä. Tämän valmistuksessa on käytetty kaakaovoita, palmuöljyä, kookosrasvaa, oliiviöljyä sekä risiiniöljyä.



Muutamaan pakettiin lähti mukaan myös joulutoffeeta. Tätä tuli valmistuksen lomassa maisteltua itsekin, ja herkullista oli, todellakin. Söpöt toffeepurkit löytyivät Pentikiltä.



Toffee
100g voita
2dl kermaa
2dl fariinisokeria
2½ dl sokeria

Sulata voi. Lisää joukkoon sokerit ja kerma. Kiehauta 40 minuuttia. Kaada toffee pieniin karamellivuokiin. Ohjeesta tulee noin 50 karkkia tai vaihtoehtoisesti massan voi kaataa myös leivinpaperille, josta sen jähmetyttyä paloittelee veitsellä suupaloiksi. Tällä ohjeella karkeista voi saada monenlaisia, kovia toffeita, kermakaramellimaisia (niitä lehmäkarkkeja) tai sitkeitä toffeita. Itse tein toffeeta neljä kertaa ja sain kaikkia näitä (sitkeitä tuli kahdesti). Vielä en ole keksinyt, miten lopputulokseen voi vaikuttaa.

Hauskoin ostettu lahja meni tänä vuonna viskistä pitävälle veljelle, joka saa seuraavan lasillisensa ottaa kirjaimellisesti on the rocks. Ari Turusen vuolukiviset jääkuutiot pitävät juoman viileänä vaikka tunnelma kuumenisi.


Kuva.

19 kommenttia:

  1. Ihania saippuoita ja nuo jääpalat on kivat :)

    VastaaPoista
  2. Mukava saada lahjoja, joista näkee että joku on oikeesti nähnyt vaivaa! =) Tosi kivoja juttuja oot tehnyt.

    VastaaPoista
  3. JohannaL: kiitos paljon. varsinkin omenaglögi-saippuasta tuli varsin onnistunutta. ja noista jääpaloista tykkään itsekin ihan tosi paljon. pitää varmaan ostaa omatkin :D

    Riikka: kiitos :) herkkulahjat uppoaisi itsellekin, jos joku vaan tekisi ;)

    VastaaPoista
  4. Onpas herkullisen näköisiä saippuoita ;) Suu makkiaksi, kauniiden purkkien kera, voiko ihanampaa lahjaa edes toivoa.

    VastaaPoista
  5. Noita karkkeja täytyy kyllä kokeilla:)
    Jos vaikka uudeksi vuodeksi,
    herkkujahan ei ole koskaan liikaa...

    VastaaPoista
  6. Amalia: kiitos paljon :) suklaiset saippuat voivat ulkonäöllään hämätä, toivottavasti maku paljastaa jos suuhun asti ehtii mennä :D

    Niinu: kokeile ihmeessä. itse ainakin mietin, että viitsisikö tehdä vielä itselle satsin tai pari. pitää varmaan ensin sulatella kuitenkin vähän noita jouluherkkuja. kadonnutta vyötäröä etsitään tällähetkellä kissojen ja koirien kanssa ;)

    VastaaPoista
  7. Oletpahan ihastuttava kädentaitojen osaaja! Kiitos taas ihanasta ohjeesta!!!

    VastaaPoista
  8. kiitos paljon Pioni :) testaa ihmeessä toffeita, ovat herkullisia.

    VastaaPoista
  9. Aivan uskomattoman ihania saippuoita <3

    VastaaPoista
  10. Onpa kauniita saippuoita, osaan kuvitella tuoksun! Tulin toivottamaan oikein hyvää uutta vuotta, Anna! :)

    VastaaPoista
  11. Kiitos Shiri ;)

    Ihanaa uuttavuotta myös sinulle inkku, ja kiitoksia.

    VastaaPoista
  12. Ihania nuo suklaasaippuat! Kelpaisivat minunkin kylppäriini. :)

    VastaaPoista
  13. Onpas suloisia saippuoita! :)
    Ja toffeita pitää kyllä kokeilla myöskin, sitten keväämmällä kun jouluähkystä on ensin selvitty! :D

    Muutenkin blogisi on ihana, juutuin äsken selaamaan vanhoja postauksia yli tunniksi; mahtavia ideoita ja todella kauniita koruja!

    VastaaPoista
  14. Annika, kiitos todella paljon :) joskus meinaa itselle tulla uskonpuute noiden omien ideoiden kanssa, silloin on mukava saada tämänkaltaista palautetta :)

    ja kokeile ihmeessä toffeeta :P itse ajattelin tehdä fudgea kunhan nuo joulukarkit on saatu syötyä (siihen ei pitäisi kovinkaan kauaa mennä :D )

    VastaaPoista
  15. Keittelitkö itse tuon saippuamassan? Laitoitko saippuoihin ihan oikeaa suklaata ja glögiä sekaan? :) Onko noita kuinka vaikea tehdä? Alkoi kiinnostamaan hirveästi. Ihan tosi ihana lahjaidea! :)

    VastaaPoista
  16. saippuat ovat tosiaan ihan alusta loppuun asti itsetehtyjä. suklaasaippuassa on mukana 81% tummaa suklaata, mutta glögisaippuan nimi tulee omena-glögituoksuöljystä. saippuoiden valmistus ei ole kovinkaan vaikeaa, lyhyesti rasvojen joukkoon sekoitetaan nesteeseen liuotettu lipeä ja mahdolliset väriaineet/tuoksut. sitten seosta surrutellaan sauvasekoittimella, kunnes se muuttuu kiisselimäiseksi. tämän jälkeen kaadetaan muottiin, parinpäivän päästä leikataan paloiksi ja annetaan tekeytyä vähintään kuukauden päivät. itsekin olen ihastunut noihin saippuoihin, pitää vaan vähän hillitä valmistusta, kun eivät kuitenkaan kovin äkkiä kulu. jos innostuit, niin kannattaa hankkia käsiin saara kuhan kirja käsin tehtyä saippuaa. siinä on hyvin kerrottu kaikki tarvittava kotitekoisen saippuan valmistuksesta :)

    VastaaPoista
  17. Jag ville bara göra en snabb kommentar säga att jag är glad att jag hittade din blogg. Tack

    VastaaPoista
  18. Trevligt att höra och tack för din comment. Du är hjärtligt välkommet snart tillbaka :)

    VastaaPoista