Sivut

tiistai 23. heinäkuuta 2013

hiukset hyvin


Työkaverini (kiitos Nata!) näytti minulle miten satiininauhalla päällystetää yksinkertainen muovinen hiuspanta. Tähän on käytetty viitisen metriä sentin levyistä satiininauhaa ja ruusukkeeseen sitten noin metri leveämpää nauhaa.


Panta jäi nauhan alle yksinkertaisesti makrame-solmeilemalla. Solmeilu aloitettiin pannan päistä, ja nauhojen yhtymäkohta on tuossa ruusukkeen alla. Ruusukkeen viereen stanssailin vielä lehdet valkoisesta kutistemuovista. Tällä kertaa en kuitenkaan kutistanut niitä vaan jätin isoiksi.

Käytetyt stanssit

657119 leaves  (osittain)

8 kommenttia:

 1. Ihana! Tätä solmeiluhommaa pitääkin kokeilla. Lopputulos on paljon hienompi kuin kieputtelemalla päällystetyssä hiuspannassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) solmeilu oli vieläpä tosi simppeliä ja ainakin nauha pysyy paikoillaan paremmin kuin kieputtelemalla. ainoa tietysti, että nauhojen yhdistymiskohta täytyy peittää jollain, tässä se on tuo ruusuke joka piilottaa ruman kohdan :)

   Poista
 2. Tämä on kyllä tosi kiva, ja samaa mieltä kanssa siitä, että tuo solmeiltu panta näyttää paljon paremmalta, kuin vaan kieputettu, ja varmasti pysyy päässäkin paremmin. Tuliko tämä omaan käyttöön, vaiko mahdollisesti viimeaikaisten poustaustenkin perusteella, eräisiin juhliin, jonkun muun käyttöön? :) Hyvältä näyttää muutes nuo kutistamattomat lehdetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) tämä ei sentään tullut omaan käyttöön, eikä niin ikään lähestyviin juhliinkaan vaan oli enemmänkin vain tekniikan kokeilua. kutistemuovi toimii joissain projekteissa myös kutistamattomana, tarkoitus kun oli tähänkin saada vähän enemmän kitch-tunnelmaa jollain "muovisemmalla" materiaalilla :D kutistemuovi oli sitten ainoa mikä tuli mieleen.

   Poista