Sivut

tiistai 19. lokakuuta 2010

riipuksia kasapäin



Tässä vielä riipusantia samalta sulatuslasikurssilta, jossa syntyivät myös nämä lautaset. Kaikki riipukset ovat tehty samalla tekniikalla, eli kaksi sulatuslasia päällekkäin ja uuniin. Ainoastaan yhteen riipukseen tein tuon koukun metallilangasta. Mielestäni siitä ei saa koskaan kovin siistin näköistä. Muihin riipuksiin on tehty nauhakuja. Uuninkestävästä huovasta leikattiin suikale, joka laitettiin paikoilleen lasien väliin. Tämä huopa ei palanut uunissa, ainoastaan haurastui. Polton jälkeen se oli helppo tökkiä neulalla lasin välistä pois ja näin riipuksen saa siististi nauhaan roikkumaan.

Tuossa alimmassa riipuksessa on muuten välissä alumiinifoliota, joka käpristyi ja tummeni uunissa.



Näihin kolmeen riipukseen on pinnalle ripoteltu lasimurskaa. Uunissa murska sitten suli kivannäköisiksi pisaroiksi lasin pintaan. Kaikki ovat kivoja, yllättävän hauska tuli tuosta kirkkaastakin.



Vaikka pitäydyinkin aika graafisissa muodoissa, syntyi myös muutamia pyöreitä riipuksia. Nuo lilat minun oli tarkoitus laittaa kaulakoruun noin kolmestaan. Mietin kuitenkin vielä tuliko niistä sittenkin liian massiivisia. Mittakaavana näissä: lilat ovat filmipurkin kokoisia ja harmaan ison lätkän mallina on ollut kertakäyttömukin pohja.



Tähän vielä loppuun kaikki riipukset yhdessä, niin näette suunnilleen niiden kokoluokan. Näiden näpertely oli ihan valtavan hauskaa, uusi kurssikin on jo varattu ensikuulle. Mitä mieltä olette jos seuraavalla kurssilla syntyisi muutama riipus korukopla-haasteeseen? Mitään en vielä lupaa, mutta muutama idea olisi..

13 kommenttia:

  1. Rakastuin tuohon mustaan riipukseen! Ihan mun näkönen <3

    VastaaPoista
  2. Lasiriipukset on ihania! Joo, ilman muuta Korukoplaan! :-)

    VastaaPoista
  3. kiitos kaikille :D

    Akvamarin: tällainen suunnitelma minulla tosiaan olisi, katsotaan ehdinkö seuraavalla kurssilla tehdä useamman samanlaisen niin päästäisiin haasteilemaan taas :D

    VastaaPoista
  4. Kiva idea tuo nauhakuja. Kivoja riipuksia, ylimmän kuvan alimmassa riipuksessa näen pöllön :)

    VastaaPoista
  5. Hienosti onnistuneita lasikoruja:)

    VastaaPoista
  6. kiitos kiitos Amalia, Tanja sekä Eija :D

    VastaaPoista
  7. Laita ihmeessä korukopla taas hommiin... jos niin teet, toivottavasti en missaa haastetta! Tosi kauniita riipuksia!

    VastaaPoista
  8. Kerrassaan ihania :) Sinä osaat! Ja edellinen postauskin aivan ihastuttavat ruskean sävyt.

    VastaaPoista
  9. Pioni: kiitos. tarkoitus olisi tosiaan pistää pystyyn korukopla-haaste. mulla on lasikurssi ensikuun lopulla, katsotaan ehdinkö siellä tekemään muutaman riipuksen koruilijoiden iloksi...

    Maija-Liisa: iso kiitos sinulle :)

    VastaaPoista