Sivut

sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

syksyttääkö?



Pussukoita pussukoita, näitä ei voi koskaan olla liikaa. Ihania ovat katsella ja mukavia tehdä. Tällä kertaa vihreät pussukat syntyivät tilda-kirjassa (Tildan tapaan-romanttinen ilme kotiisi) olevan (s.95) meikkipussin ohjeen mukaan. Kaavat olen vaan muokannut tuollaisiksi suorakulmemmiksi, kun en siitä pyöreästä muodosta niin välittänyt.



Pussukoissa materiaalina vihertävä vakosametti ja sisäkankaana pilkullinen tilda-kangas. Värit nappasin noista pussukoihin kiinnitetyistä nauhoista. Tuo pilkullinen kangashan on ihan selkeästi suoraan noista kärpässienistä.



Päälle tuli vielä kruunukorkeista tehdyt rintaneulat, jotka voi sitten irrottaa ja laittaa myöhemmin vaikka takkiin tai kassiin.

28 kommenttia:

  1. Ihania nuo nauhat nuissa pussukoissa. Itse tilasin samoja (ja muitakin) nauhoja Iinun kaupasta.

    VastaaPoista
  2. Heh! Minullakin on tällaisten vetoketjupussukoiden tarpeet olleet kohta vuoden odottamassa, jokohan ne pian pitäis ommella ;-D

    VastaaPoista
  3. Tellihani: nuo nauhat ovat tosiaan jotain niin söpöä. niitä olen jemmaillut ties kuinka kauan, tai no viime marraskuusta, enkä vieläkään meinannut raaskia käyttää :D

    Mags: tämä pussukkaprojekti oli mullakin aika pitkän tähtäimen projekteja.. ;) mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eikövain :D

    VastaaPoista
  4. Aivan ihania!!!

    Mistä nua nauhat on? Ja miten soot tuan pullonkorkki jutu teheny?

    VastaaPoista
  5. Vähänkö ihanat. Upea yksityiskohta tuo nauhat.

    VastaaPoista
  6. Siis niin I-H-A-N-A!!
    Ritva

    VastaaPoista
  7. Marika: kiitos :D ostin nuo nauhat viimesyksynä tampereella olleilta suomen kädentaidot-messuilta.. myyjää en muista, jotenkin sellainen mielikuva oli että se olisi saattanut olla klemmarikellari, mutta en ole varma..

    nuo pullonkorkkikorut on tehty siis ihan tavallisista kruunukorkeista. ne olen ensin spreijannut hopeisiksi, sitten leikannut tuosta kankaasta pyöreän palan, jonka laittanut korkkiin ja päälle reilu kerros glossy accentsia. sitten vaan annetaan kuivua ja takapuolelle liimalla tuollainen neulaosa. tosi simppelit tehdä :D

    maiju: kiitos paljon, nauhat on kyllä tosi hauskat :D

    Paula: iso kiitos :D

    paljon kiitoksia myös sinulle Ritva :D

    VastaaPoista
  8. Ihania pussukoita! Mullakin on nyt menossa joku pussukkahulluus...

    VastaaPoista
  9. Kaisuliina: kiitos, sama juttu täällä. pussukoita alkaa taas syntyä, eikä itse millään tarvitse niiiin paljoa säilytystilaa pikkutavaroille..

    Tanja: iso kiitos :D

    VastaaPoista
  10. Aivan ihana pussukka ja niin siististi ommeltu. Oot kyllä kätevä käsistäs. Kankaat sopii tosi kivasti yhteen :)

    VastaaPoista
  11. On nuo vaan uskomattoman upeita nuo korttisi ja pussukkasi :) tekee mieli itekin alkaa väsäämään, mutta karu totuus valkenee tehdessä... en mä vaan osaa :) mut leiviskänsä kullakin.

    VastaaPoista
  12. Heidi: kiitos paljon :D kankaita mietinkin tosi tarkoin...

    Tanja: kiitos myös sinulle. nyt vaan kokeilemaan.. noissa tilda-kirjoissa oli ainakin pussukoille tosi selkeä ohjeistus..

    VastaaPoista
  13. Ihania pussukoita! Todella alkaa syksyttää :)

    VastaaPoista
  14. Älyttömän ihanat! Väri- ja kangasyhdistelmät toimivat täydellisesti. Melkein tässä alkaa jo odottaa syksyä.

    Käy osallistumassa Villi Varpusessa arvontaan: http://villivarpunen.blogspot.com/2010/07/arvonta.html

    VastaaPoista
  15. Hih, tosi hauskat pussukat! Ja sievästi olet ne viimeistellyt, oikein kivat nuo koristenauhat ja korkkikorut. Pistää hymyillyttämään :)

    VastaaPoista
  16. Anna-Kaisa: kiitos :D tarkoitus olisi tosiaan viettää vielä kesää jonkin aikaa, mutta kun nuo pussukoissa käytetyt nauhat kärpässienineen tuovat jo niin syksyn mieleen..

    Varpunen: kiitos paljon :D

    Haltiakummi: kiitos myös sinulle. kyllähän sitä pitää vähän näperrellä lisukkeitakin.. ;)

    VastaaPoista
  17. Ihastuttava pussukka! se on totta että niitä ei ole koskaan liikaa. Itse hankin hauskoja nouhoja jostai netti kaupasta jo keväällä mutta en ole vielä tehnyt niistä mitään. Heh, työhuone pitäisi ensin siivota ennen kuin sinne mahtuu ompelemaan...

    VastaaPoista
  18. kiitos TW :D mullakin nuo nauhat hilloontui aika kauan tuolla ompelulaatikossa, eikä näihinkään mennyt kuin murto-osa niistä.. hih, miten sitä tavaraa kertyykin niin paljon, eikä mikään pysy järjestyksessä... tiedän tuon siivoustilanteen kyllä varsin hyvin.. ;)

    VastaaPoista
  19. Iiiihana pussukka! Mun varmaan tarttoo opetella ompelemaan vetoketju, jotta sais itellekkin tämänkaltaisia ihanuuksia! Tarttis ainaki puhelimelle uus ja kameralle ja ja ja ja... :) Kyllä soot niin kätevä!

    VastaaPoista
  20. kiitos Heluna :D näitä tuntuu syntyvän enemmän kuin itselle olisi tarvetta.. hanki käsiin tuo tilda-kirja vaikkapa kirjastosta, siinä on hyvät ohjeet pussukan tekoon. vuori ja päällikangas ommellaan yhtäaikaa kiinni vetoketjuun, eikä ole yhtään niin vaikeeta kuin vetskarin ompelu normaalisti ;)

    VastaaPoista
  21. Iiiihanat pussukat!! Tosi mageet värit!! Upeet koristeet!! =)

    VastaaPoista
  22. niin nätti pussukka, ettei edes raaskisi otta käyttöön vaan pitää ihan näytillä. teet tosi siististi kaiken, mitä sitten teetkin...
    hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  23. suuri kiitos bigM :D yritän tosiaan tehdä kaiken huolella. itse kun on niin kriittinen kaikkien yksityiskohtien kanssa. omia korvakoruja katsoo niin tarkkaan ja on ihan varma, että kaikki huomaavat ne virheet. sitten taas jotain henkan rimpulakorviksia voi pitää ihan noin vaan, vaikka työnjälki on oikeasti ihan mitä sattuu. näissä blogikuvissa toki tavaran asettelullakin voidaan ne virheet piilottaa ;)

    ihanaa ja aurinkoista viikonloppua myös sinulle :D

    VastaaPoista
  24. Ihanan omenainen pussukka!
    Mä en tykkää sitte yhtään tehdä pussukoita. Jotenkin ne on liian haasteettomia joten en jaksa oikein keskittyä ja lopputulos ei koskaan vastaa standardeja eikä odotuksia. Ihailen vaan muitten tekemiä :).
    Rintaneula on tosi mahtava!

    VastaaPoista
  25. kiitos Romulus :D

    ymmärrän kyllä ja kun ihailen sinun tuotoksia blogissasi, niin en edes suosittele että ryhdyt näpertämään jotain niin tylsää kuin pussukat ;) itselle ne ovat taas ihan tarpeeksi haastavia vielä, ompeluharrastus kaipaisi kehittämistä. mulla on ollut se jokatyypin kaavakirjakin ties kuinka kauan, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi siitä aloitella mitään projektia. hame olisi ollut kesäksi kiva...

    VastaaPoista