Sivut

maanantai 9. helmikuuta 2009

shine shine



Olen ihan koukussa kaikenlaisiin heijastimiin. Tuntuu että niitä on useampi takkia kohden, mutta parempi se vaan on välkkyä pimeässä. Kokeilin virkata ohuesta heijastinnauhasta, ja suht hyvinhän se tuntui sujuvan. Kaksinkertaisella langalla ja mahdollisimman tiukkaa. Tuo vasemmanpuoleinen kukka on tehty ensin ja oikealla oleva jo vähän tiukempaa virkkausjälkeä. Nytkun vielä keksisi mitä noille tekisi. Ehkäpä joku pohja vaikkapa huovasta. Tai kai nuo voi kiinnittää ihan hakaneulalla takkiinkin. Lankaa jäi vielä yhteen heijastimeen, eiköhän sekin tule tehtyä.


Muoks. Vaihdoin kuvan vähän luonnollisemman väriseen..

12 kommenttia:

  1. Kiva idea tuo heijastinkukka :)

    VastaaPoista
  2. On kyllä kauniit heijastimet :)
    Mistä noin ohutta heijastinlankaa löytyy? Itselläni on ollut pitkään hakusessa mutta kun en ole mistään löytänyt.

    VastaaPoista
  3. kiitoksia teille kehuista.
    PaulaL: heijastinlankaa ostin lahden käsityömessuilta Lankakauppa Heinin osastolta. Kyseinen kauppa sijaitsee täällä Lahdessa, mutta luulisi että muistakin lankakaupoista saattaisi löytyä.. Yritin kurkata googlesta, mutta Heinille ei näyttänyt löytyvän kotisivuja :( Gütermannin rullassa näytti tuo heijastinlanka olevan, en sitten osaa sanoa oliko siihen puolattu vai olisiko se valmistajakin (jos tämmöinen tieto auttaisi)

    VastaaPoista
  4. pikkaisen googlettelin tässä ja hakusanalla 'heijastinlanka' löytyi jonkinlaisia tuloksia. muutamat ensimmäiset aika järjettömän hintaisia (30e/rulla), itse maksoin tuosta rullasta muistaakseni 5e, mutta löytyi esimerkiksi tämmöinen sivu, jossa tuotetta metreittäin. http://www.ompelutarvike.fi/product_info.php?products_id=3573

    VastaaPoista
  5. Kiitoksia oikein paljon tuosta linkki-vinkistä! Koko sivusto oli muutenkin ihan uusi tuttavuus. Täytyypä laittaa tilaus menemään..

    VastaaPoista
  6. jehna, kivoja heijastimia! :D nyt heräsi myös itsellä kiinnostus! tahtoo tota lankaa!
    ai niin, ja tuo edellisen postauksen musta jää herätti kuolausreaktion, upea!! :P

    VastaaPoista
  7. Vastavierailulla. :) Onpa tosi jänniä nuo heijastinkukkaset. Pakko myöntää, etten ole aikaisemmin tuommoiseen lankaan törmännyt.

    VastaaPoista
  8. LauraN ja Sari: kiitos teille :)
    Tosi harvoissa paikoissa itsekin olen törmännyt tuohon kapeampaan heijastinlankaan. Kun kyselee, niin tarjotaan melkeinpä aina sitä n.1,5 millistä versiota. Se toki toimisi muissa töissä, esimerkiksi rosee-kukkasia olen nähnyt.

    VastaaPoista
  9. Nämä on hauskoja! Mulla on tuota samaa lankaa, tilasin sitä juuri tuolta Varkauden ompelutarvikkeesta pari kuukautta sitten, mutta tuolla se edelleen odottelee inspiraatiota :D Great minds think alike ;)

    VastaaPoista
  10. Anu, näinhän se juurikin on :D pikkusen tuo auringonpaiste lieventää heijastin-innostusta kyllä, mutta ainahan ideoita voi keräillä ensisyksyksi :)

    VastaaPoista
  11. Tosi söpöjä heijastimia!
    Paljonko yhteen virkattuun heijastinkukkaan meni lankaa? Mulla taitaa olla pienehkö kerä sellaista tosi ohutta heijastavaa lankaa. Miten heijastavuus? näkyykö kuinka kauas?

    VastaaPoista
  12. hmm, tuota määrää en mitannut. tein niin, että vedin kerästä viisi kertaa levitettyjen käsien verran, siihen kohtaan tein silmukan josta aloin sitten virkkaamaan kaksinkertaisena. Jos levitetyt kädet olisi noin kaksi metriä, niin tuliskos siitä yhteensä 20m? tuo on kyllä niin ohkaista lankaa, että en osaa arvioida yhtään. Nuo heijastimet mitkä tein, on halkaisijaltaan noin 7cm, eli suht isoja. Ulkona en ole niitä käyttänyt, enkä testannut että miten heijastavat, mutta kyllä aika paljon välkkyvät sisällä kun valo niihin osuu...

    VastaaPoista