Sivut

torstai 11. joulukuuta 2014

Lights On 2014: oikeudenmukaisuus

Oikeudenmukaisuus tarkoittaa oikeamielisyyttä, sitä mikä vastaa yleistä oikeuskäsitystä. Sen kanssa yhdessä kulkevat usein käsitteet tasa-arvo sekä yhdenvertaisuus. Ihmiskauppa on vakava rikos ja ihmisoikeusloukkaus, joka loukkaa yksilön ihmisarvoa ja koskemattomuutta.
Se pitää sisällään naisten, lasten ja miesten kuljettamista ja myymistä hyväksikäyttötarkoituksessa esimerkiksi prostituutioon, pakkotyöhön tai elinten siirtämiseksi. Ihmiskaupparikoksen tunnusmerkit täyttävää hyväksikäyttöä tapahtuu muun muassa kotitalouksissa, ravintola- ja rakennusaloilla.
Keskeistä ihmiskaupassa on se, että uhri on alistussuhteessa tekijään. Ihmiskauppaa arvioidaan olevan Suomessakin kymmenistä satoihin tapauksiin.
Naisia, lapsia ja miehiä painostetaan, ryöstetään ja houkutellaan perusteettomin lupauksin työhön yleensä varakkaisiin länsimaihin. Valtaosa, noin 80 prosenttia, ihmiskaupasta tähtää naisten ja tyttöjen seksuaaliseen hyväksikäyttöön prostituutiossa. Noin puolet uhreista on lapsia.


Oikeudenmukaisuuden tulisi toteutua jokaisen kohdalla. Kaikkien tulisi saada elää ja tulla kohdelluksi oikeudenmukaisesti. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.


Lights On 2014 on V.A.L.O. – ei orjuudelle ry:n projekti, jonka tarkoituksena on levittää tietoisuutta ihmiskaupasta ja nykypäivän orjuudesta. Joukon eri alojen toimijoita tuunasi kehikoista lampunvarjostimia. Mukana on muusikoita, taiteilijoita, bloggaajia, kädentaitajia ja muita tämän hetken vaikuttajia. Valmiit kehikot myydään eteenpäin ja tuotot menevät suoraan ihmiskaupan vastaiseen työhön.

Projekti huipentuu Lucian -valontuojan-päivänä 13.12.2014, jolloin valmiit lampunvarjostimet huutokaupataan. Huutokauppa on käynnissä jo nyt, ja valmiit kehikot odottavat uusia omistajiaan. Käy hankkimassa itsellesi designia ja tee samalla hyvää. Minun tekemän varjostimen löydät tämän linkin takaa

2 kommenttia: