Sivut

lauantai 13. joulukuuta 2014

Lights On 2014: laupeus

Laupeus sanana tuo mieleen uskonnolliset tekstit.  Myös sisällöltään sana huokuu hyvyyttä ja lämpöä, armoa sekä rakkautta. Tunnettu tarina laupiaasta samarialaisesta selittää varmasti sanan merkityksen paremmin kuin mikään synonyymi.
Huomaan itse usein ummistavani silmäni ikäviltä asioilta. Poissa silmistä, poissa mielestä ja kun ne eivät ole mielessä niin niitä ei ole. Vai onko sittenkin? Huijaanko tällä vain itseäni, ja mikä pahempaa, puuttumatta jättämällä annan kaiken jatkua entisellään tai vielä pahempana.

"Ensimmäinen kysymys, jonka papille ja leeviläiselle tuli mieleen, oli: "Jos pysähdyn auttamaan tätä miestä, miten minun käy?" Mutta sitten laupias samarialainen saapui paikalle, ja hän käänsi kysymyksen toisin päin: "Jos en pysähdy auttamaan tätä miestä, miten hänen käy?"

Älä sulje silmiäsi ihmiskaupalta.
Kun lähdin miettimään miten varjostimen tuunaisin, tiesin heti että halusin tehdä jotain kaunista. Mutta tässä lampussa kauneus kuvastaa tietämättömyyttä, tai sitä ettei edes halua tietää kaikesta ikävästä. Kun valon sytyttää, näkee myös ne harmaan sävyt, havaitsee kaiken uudella tavalla. Uudessa valossa.

Astu sinäkin valoon, tule mukaan tukemaan ihmiskaupan vastaista työtä!


Lights On 2014 on V.A.L.O. – ei orjuudelle ry:n projekti, jonka tarkoituksena on levittää tietoisuutta ihmiskaupasta ja nykypäivän orjuudesta. Joukko eri alojen toimijoita tuunasi kehikoista lampunvarjostimia. Mukana on muusikoita, taiteilijoita, bloggaajia, kädentaitajia ja muita tämän hetken vaikuttajia. Valmiit kehikot myydään eteenpäin ja tuotot menevät suoraan ihmiskaupan vastaiseen työhön.

Projekti huipentuu tänään, Lucian -valontuojan-päivänä. Nyt sinulla on viimeinen mahdollisuus huutaa itsellesi pala tätä projektia! Huutokauppa on käynnissä, ja valmiit kehikot odottavat uusia omistajiaan. Käy hankkimassa itsellesi designia ja tee samalla hyvää. Minun tekemän varjostimen löydät tämän linkin takaa.

Huutokauppa päättyy tänään 13.12.2014 klo 18.

2 kommenttia:

 1. Kaunis teksti, kuten myös nuo aiemmat tästä aiheesta. Tiesin, että sulta syntyy niiden(kin) osalta jotakin upeata!

  Varjostimesta tuli tosiaankin kaunis. Kukahan sen sai?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon :) en ole saanut (vielä) mitään tietoa, millaiseen kotiin valaisin päätyi. toivottavasti hyvään kuitenkin :)

   Poista