Sivut

perjantai 12. joulukuuta 2014

Lights On 2014: Arvo
Arvo. Oikeudenmukaisuus. Ihmisoikeudet.


Kuinka taata jokaiselle arvokas elämä?Ihmiskaupassa toista henkilöä käytetään hyväksi, kontrolloidaan tai hänen haavoittuvuuttaan
hyödynnetään. Hyväksikäyttö voi olla esimerkiksi seksuaalista tai työperäistä.
Uhrit velkaannutetaan ja heihin kohdistetaan uhkailua, painostusta ja väkivaltaa.

Ihmiskauppa ei ole satua.


Tällä kertaa esittelyssä on valmis tuunattu valaisin kokonaisuudessaan. Aloitin työskentelyn maalaamalla kehikon valkoiseksi. Kehikon päälle kiedoin ohuita tyllisuikaleita, niin että varjostimesta tuli umpinainen mutta kuitenkin valoa helposti läpäisevä. Tyllikerroksen päälle on kasattu huovasta leikattuja kukkasia. Värimaailma on melko hempeä. Kukkiin tein vielä pieniä yksityiskohtia helmin sekä hetein.
Lights On 2014 on V.A.L.O. – ei orjuudelle ry:n projekti, jonka tarkoituksena on levittää tietoisuutta ihmiskaupasta ja nykypäivän orjuudesta. Joukko eri alojen toimijoita tuunasi kehikoista lampunvarjostimia. Mukana on muusikoita, taiteilijoita, bloggaajia, kädentaitajia ja muita tämän hetken vaikuttajia. Valmiit kehikot myydään eteenpäin ja tuotot menevät suoraan ihmiskaupan vastaiseen työhön.

Projekti huipentuu Lucian -valontuojan-päivänä 13.12.2014, jolloin valmiit lampunvarjostimet huutokaupataan. Huutokauppa on käynnissä jo nyt, ja valmiit kehikot odottavat uusia omistajiaan. Käy hankkimassa itsellesi designia ja tee samalla hyvää. Minun tekemän varjostimen löydät tämän linkin takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti