Sivut

tiistai 17. kesäkuuta 2014

ovikranssi vanhoista kehyksistä

Minulle vihjailtiin jo tuossa keväällä, että ovessa oleva kranssini on liian jouluinen. Vihdoin, juhannusviikolla, ajattelin tehdä asialle jotain. Halusin tehdä kranssin, joka on vähän jotain muuta kuin tavallinen kranssi.

Tarvikkeet ovat yksinkertaiset, vanhempien varastoista kaivetut kehykset, pari silkkikukkaa sekä hommaan soveltuva liima. Käytin Pattexin 100% -liimaa. Kyseessä on vahva yleisliima, joka liimaa materiaaleja laidasta laitaan (mulla on mielessä jo yksi ikuisuusprojekti, mihin mikään liima ei ole vielä pystynyt!) sekä kestää niin sisä- kuin ulkokäytössäkin ja liimaa aina pysyvästi.Aloitin kranssin teon leikkelemällä kukat pienempään kokoon. Kukista on hyvä leikata kannatkin melkein kokonaan pois. Jäljelle voi jättää vain niin pienen nysän että kukka pysyy kasassa.


Kun kukat hahmottelee ryhmään ennen liimausta, ei asetteluvaiheessa iske paniikki.


Aloitin kukkien liimaamisen toisesta reunasta, josta etenin järjestyksessä lisäten kukan kerrallaan. Liimausta helpottaa hieman kun antaa liiman kuivahtaa ennen uuden kukan lisäämistä. Mikä parasta, liima ei haise vahvasti (ei juuri ollenkaan), joten liimailut voi tehdä sisätiloissa.


Valmis kranssi pääsi jo oveen. Eiköhän tällä pärjäile hetken aikaa. Pian voikin taas vaihtaa takaisin sen vanhan jouluisemman.


Tämä postaus on tehty yhteistyössä Pattexin kanssa. Olen  mukana Pattexin blog award -kilpailussa neljän muun diy-blogin kanssa. Kilpailun aikana blogeissa näkyy erilaisia liimailuaiheisia tuunaus- sekä askarteluideoita. Blogeja voit käydä myös äänestämässä Pattexin sivuilla. Olisi mukava, jos antaisit äänesi minulle. Mukana on toki neljä muuta huikeaa blogia, joten pääasia on että äänestät!

http://www.pattex.fi/tee-se-itse/blog-award.html


Käy kurkkaamassa myös muut mukana olevat mahtavat blogit
Tee-se-itse-naisen sisustusblogi
Pientä kivaa
Janen himassa
Onnellinen Oliivi

20 kommenttia:

 1. Kiva idea. Voisi soveltaa samaa kun on noita turhia kehyksiä monta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) tästä voisi tulla hauska myös neliskulmaisista kehyksistä (itse tein joskus siihen tyyliin minikehykset ovisilmän ympärille)

   Poista
 2. Oikein kiva idea :-)

  (Pattexin linkit eivät toimineet.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Mags :) mikähän noissa linkeissä olisi, testasin itse firefoxilla ja explorerilla ja molemmilla toimi. olisikohan ollut vaan sivusto hetkellisesti jumissa?

   Poista
 3. Ajattelin ensin, että maalaat tuon kehyksen keskustan liitutaulumaalilla. Sekin voisi olla hauska idea! Sitten kranssissa voisi välillä lukea esim. tervetuloa ja välillä jotain muuta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos. ihan mahtava idea tuo liitutaulumaalikeskusta!!! onneksi en ehtinyt heittää tuota kehysten "takakantta" pois, taidanpa hankkia maalin ja pistää sutien :D

   Poista
  2. Heh, kiva jos idea menee käyttöön! :)

   Poista
  3. katsotaan missä muodossa :) tuo haltiakummin vinkkaus dc-fixistä taitaa olla tällaisen laiskemmanpuoleisen ratkaisu, lopputulos on onneksi melkeinpä sama :) parhaat ideat syntyykin just näin kun ryhmässä pähkäillään :D

   Poista
 4. Hyvää käyttöä silkkikukille. Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) tässä silkkikukat vielä näyttääkin suht siedettäville :D

   Poista
 5. Loistavan yksinkertainen idea ja helppo tehdä. Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Leonida :) joo, ei paljoa simppelimpää enää vois olla :D

   Poista
 6. Tulipas siitä sievä, ja Annamaisesti pelkistetty - itse olisin vetänyt tuon kehyksen tukkoon kaikkea hörsellystä, perhosia ja bling blingiä unohtamatta ;) Mutta mainiosti hyödynnetty kaikkea kierrätysjuttua!

  Ja Tiitun idea on huippu, tosin itse saattaisin vetää taustan DC-Fixillä, ja kirjoittaa siihen vaihtuvat terkut valkotaulutussilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hih, miun tyyli on vähän sellainen yksinkertaiselle yksinkertaista ;) tällä kertaa pystyin jättämään ne timangit pois (vaikka niitähän ei voi koskaan olla liikaa).

   dc-fix saattaisi toimia tuossa myös mainiosti (hiplasin tossa töissä jo sitä mattamustaa). ainoa mikä epäilyttää, niin se ei välttämättä kovin montaa kirjoitus- ja pesukertaa kestä, mutta onneksi ei ole niin kallis matsku etteikö sitä raaskisi vaihtaa. se olisi ainakin helpompi (ja nopeampi) viritellä kuin liitutaulumaali. otan mitat kotona ja varmaan nappaan huomenna pätkän dc-fixiä tuohon :D

   Poista
 7. Wau, Ompa ihana! Eipä ole tullut mieleeni tämä idea, mutta tämähän toimii! Taidanpa laittaa korvan taakse ja tehdä itsekin joskus jotain vastaavaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Kaisuli :) varmasti toimisi kivasti kaikenmuotoisista kehyksistä. jos oman versiosi teet, niin pistäpä linkkiä niin pääsen kurkkimaan :D

   Poista