Sivut

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

tee se itse jarrusukat ohje

Kamulla on pieni tyttö, joka on niin vilkas, että ehtii joka paikkaan. Koska vauhtia riittää, on hyvä etteivät sukat luista. Tavallisista perussukista (nämäkin löytyivät alelaarista) tekee helposti jarrusukat Pattexin 100% liimalla.


Homma kannattaa aloittaa leikkaamalla paksusta kartongista sukkien sisään tuollaiset levyt, jotka auttavat pitämään sukan pohjan tasaisena. Itse leikkasin lätkät tyhjästä keksipaketista. Niistä olisi saanut tehdä vähän vieläkin isommat, jotta sukan pohja olisi pingottunut vieläkin tasaisemmin.

Tämän jälkeen voikin ruveta lisäämään liimaa sukan pohjaan. Pattexin 100% liima on aika juoksevaa, joten kovin monimutkaisia kuvioita tuskin sukkien pohjiin onnistuu taiteilemaan. Itse päätin pitäytyä perinteisissä täplissä.

Täplien väliin on hyvä jättää reilut välit, sillä liima leviää jonkin verran (liiman kuivahtaessa pinnasta tulee myös tasainen, eli liimatäplät eivät jää noin kolmiuloitteisiksi).

Kun kuvio on saatu valmiiksi, jätetään sukat kuivahtamaan rauhassa.Kun liima on kuivahtanut, voi pahvin ottaa sukkien sisältä pois (mikäli sukat ovat todella ohuet, kannattaa pohjaa välillä vähän irrotella pahvista, siltä varalta, että liimaa menee tekstiilin läpi) ja ottaa sukat käyttöön. Liimapinnasta tulee nahkea, joten se estää liukkaalla lattialla liukastelun. Liimapinta on myös joustava, joten pohja ei kuivahda koppuraksi,  sekä vedenkestävä, joten sukkia voi pestä koneessa.
Tämä postaus on tehty yhteistyössä Pattexin kanssa. Olen  mukana Pattexin blog award -kilpailussa. Kilpailun aikana blogeissa näkyy erilaisia liimailuaiheisia tuunaus- sekä askarteluideoita. Mikäli olet tykännyt ideoistani, käy äänestämässä minua Pattexin sivuilla!.

11 kommenttia:

 1. Huippuidea, tuo joustava, vedenkestävä liima sopii näihin varmasti ihan hirmuhyvin! :D Ootkos kokeillut tuota liimaa jo korujen tekemiseen, saisko siitä hyvän liiman kynsilakkakoruihin? Esim jos laittaa lakan ensin kapussiin, eikä se liima tule suoraa näkyviin, mutta siis syövyttääkö tuo lakkaa, tai kuivuuko se siistiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en ole vielä kokeillut koruihin sen tarkemmin. ajatuksena oli tehdä joku koru, jossa laittaa tuota liimaa kerroksena, vähän suojalakan tapaan. se kuivahtaa kyllä kirkkaaksi, mutta kuivahtaako tarpeeksi kirkkaaksi, sitä en vielä osaa sanoa. tuo kuivahtaa ihan siististi, enkä usko että syövyttäisi lakkaakaan, on nimittäin liuotinvapaa. pitänee laittaa teistailulistalle! :) kiitos vielä kommentistasi :)

   Poista
 2. Hei, tämähän on huippujuttu! Enkä ole edes tiennyt, että tuollaista joustavaa, vedenkestävää liimaa on edes olemassa. Pitääpä hankkia - kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Elina :) tuo pattexin 100% liima on uutuus, en ihan tarkkaan tiedä kuinka kauan on ollut markkinoilla. itse olen nähnyt ainakin robinhoodissa ja hongkongissa, varmasti marketeistakin löytyy. liima on kyllä ihan huippua, on toiminut kaikissa projekteissa :)

   vasta ajan kanssahan tuon näkee toimiiko kuinka hyvin noissa sukissa (tarkoitan kestääkö kuinka monet konepesut). pinta jäi kyllä kunnolla nihkeäksi, että kyllä niillä liukastumiset estää. sitäpaitsi eiväthän sukat niin pitkäikäisiä ole itsekään ;)

   Poista
 3. Onpa mainio idea, jota aion kyllä kokeilla! Kiitos! Muutenkin blogisi on innostava! (:

  Terv. Kristiina
  http://62nelionnelikko.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kristiina!!! uskoisin että tuo toimii, joku aika sitten kokeilin tuota sukkien liimaa, ja oli vieläkin tahmeahko (tai no ei tahmea, mutta semmoinen että estää liukumisen), joten uskon että varmasti toimii vilkkaammallakin vekaralla :D

   Poista
 4. Hei! Tehdään vanhuksille kaatumisenesto-okjeita luokan kanssa, saanko lainata sun kuvia ja ohjetta? Asianmukaisin lähdemerkinnöin tietysti. :) Tää on niin ihana ja helppo ohje!

  VastaaPoista