Sivut

keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

suosittelen lämmöllä

Huh, tänään on taas nähty kulttuuria ihan roppakaupalla. Opiskeluni ohelle olen valinnut harrasteeksi taidehistorian kurssin, jonka kanssa suuntasimme tänään kohti Helsinkiä ja erinäisiä museoita. Ensimmäisenä oli vuorossa Ateneum, jossa on 9.8. asti esillä näyttely Kalevalan inspiroimista maalauksista, jotka on ryhmitelty saleihin eepoksen sankareiden mukaan. Rinnakkain olivat vanhempien taiteilijoiden sekä nykytaiteilijoiden teokset. Omia suosikkeja ovat ehdottomasti Gallen-Kallelan työt Lemminkäisen äiti, Aino-taru sekä Sammon puolustus (alla, kuva täältä)Lisäksi ihastuin kympillä Katja Tukiaisen työhön Kevätjuhlat. Ihana :) (kuva täältä)Seuraavaksi suuntasimme Kiasmaan, jossa erityisesti sävähdytti Marita Liulian näyttely Choosing my religion-Uskontoja jäljittämässä. Näyttely keskittyy maailman pääuskontoihin valokuvien, maalausten, esineistön ja mediateosten keinoin. Tästä näyttelystä tykkäsin ihan älyttömästi. Valokuvat olivat selkeitä ja raikkaita ja näyttelyn jälkeen oli jotenkin harmoninen olo. Marita Liulian sivuilla on kattavasti esitelty näyttelyn visuaalista ilmettä. Kehotan tutustumaan.

Viimeinen näyttely on Tennispalatsin taidemuseossa esillä oleva Walt Disney ja Euroopan taide. Näyttely asettaa rinnakkain Disneyn animaatioklassikot ja eurooppalaisen taiteen mestareiden tuotantoa. Ompa mukana muutama Dalikin, sekä Walt Disneyn ja Salvador Dalin aloittama, vuonna 2003 loppuun saatettu lyhytelokuva Destino (josta alla traileri). Jännä miten elokuvaan onkin saatu yhdistettyä niin selkeästi Dalimaiset kuin Disneyllekin ominaiset piirteet. Mahtava.Olisi ollut kiva liittää tähän postaukseen omaa kuvamateriaalia, mutta jokaisessa museossa oli paljon kuvia kameroista, joiden päälle oli vedetty ruksit. En sitten ulosheiton pelossa uskaltanut ruveta kuvia napsimaan, toivottavasti linkeistä välittyisi edes vähän näyttelyiden upeus.

Varsinkin Liulian sekä Disneyn näyttelystä mieli olisi tehnyt ostaa näyttelyn teoksista koottu kirja. Kumpainenkin maksoi kuitenkin 45 euroa, joten harkintaan menivät. Toivottavasti joku ottaisi tästä lahjavinkin. Saahan niitä lahjoja antaa muutenkin kuin syntymäpäivänä ;)

Jos näistä ei mikään tunnu omalta, kannattaa kuitenkin varata kalenteriin tilaa, sillä syksyllä Ateneumiin on tulossa suuri, parisensataa teosta kattava Picasso-näyttely ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti