Sivut

torstai 19. maaliskuuta 2009

sur-rur

En tiedä kehtaanko tunnustaakkaan, mutta ostin veronpalautusrahoilla ompelukoneen, joka on ollut tähän asti laatikossa. Viikonloppuna kaivoin sen sitten esille ja kokeilin vähän surautella. Kyseessä on siis elnan peruskone. En mitään vaativampaa halunnutkaan, sillä lähinnä ompelukseni keskittyvät lähinnä askarteluihin ja housujen lyhennykseen.Söpöhän tuo silti on, eikö vain. Ja älyttömän hyvä. Sillä en kuitenkaan usko että ompelutaitoni olisivat harjoittelematta kovastikkaan kohentuneet ja silti elna ompelee melkeinpä tikkusuoraan.

Tein heti muutaman marimekkotyylisen kukkaron harjoitukseksi. Kankaat ovat kaikki tildaa, kauniita ja suloisia, mutta tässä blogissa tuskin tullaan tilda-enkeleitä tai -ankkoja näkemään. Tai mistäs sen tietää, ei pidä koskaan sanoa ei.

Suut auki.11 kommenttia:

 1. Hieno ompelukone! Olisipa itselläkin, tällä hetkellä pitää käydä aina joko vanhempin luona tai siskolla ompelemassa..
  Tosi sieviä kukkaroita! Kankaat on tosi nätit :)

  VastaaPoista
 2. kiitos :)
  PaulaL: nytkun saisi vielä jonkun kunnollisen ompelu/askartelupöydän niin konetta voisi pitää aina esillä. jos inspiksen tullessa pitää ruveta vielä kasaamaan konetta niin voi olla että inspiraatio jää käyttämättä ;)

  tilda-kankaat ovat kyllä söpöläisiä. se on kiva kun niistä löytyy sopivasti vielä toisiinsa mätsääviä pareja :)

  VastaaPoista
 3. söpö sur-sur-kone! :) mutta nuo pussukat ne vasta söpöläisiä onkin! oih! <3

  VastaaPoista
 4. Oi vitsit kuinka söpöjä pussukoita! Noita on pitänyt tytönkin kanassa kokeilla (hän sai koneen synttärilahjaksi, äidin ompelutaidot on valitettavasti nolla..). :)

  VastaaPoista
 5. kiitos kiitos <3

  inkku: pussukat olivat aikas helppoja tehdä, ei ollut montaa saumaa ommeltavana. tämmöisen ohjeen löysin internetin ihmemaasta, voisi olla kivana vinkkinä teillekin :)
  http://u-handbag.typepad.com/uhandblog/2006/12/purse_frames_de.html

  VastaaPoista
 6. Ihana kone! Sellainen minullakin on haaveissa, sitten joskus. Voisi ommella verhoja, tyynypäällisiä, ehkä tilkkupeitonkin... Ja nuo pussukat ovat kyllä suloiset :) .

  VastaaPoista
 7. Hei anna!
  Asiani koskee postaustasi 22. elokuuta 2009, kukkarot:
  Muistan ihastelleeni kauniita kukkaroitasi alkusyksystä. Sitten 'kadotin' ne. Nyt kysyisin, että teetkö noita myyntiin tai olisiko sinulle jäänyt ylimääräisiä 'nurkkiin'? Mulla nimittäin menee hermo, kun pikkutavarat seikkailee isossa laukussani ja kaikki on kadotuksissa. Saisihan noita kaupoista, mutta käsityöharrastajana arvostan itse tehtyä. Minulla ei ole itselläni aikaa ommella. Eli tarvetta 2-3:sta n. 10-15 cm kokoisesta kukkarosta. Mitat eivät ole tärkeitä. Asialla ei ole kiire. Oikeasti piti kysyä asiaa jo noin vuosi sitten ;) Kerrotko? ania.alf@gmail.com (Helmetin @nia) Olet niin monipuolisesti taitava käsistäsi!

  VastaaPoista
 8. ihana kuulla ania :D vastasin sinulle s-postiin..

  VastaaPoista
 9. Toi kone on ihana! samoten kukkarot,mut kysysin et toimiiko hyvin tuo kone? +onko jotain erilaisia ompeleita(jousto-ommel?)
  Pitäs nimittäin hankkia uus, ja toi on nii söpö....:3

  VastaaPoista
 10. no eikös olekin söpönen :) itse olen keskittynyt ompelemaan tuolla vain suoraa ja siksakkia, eli kokemukset on lähinnä niistä. kone on tosi tukeva ja kuten tuolla tekstissäkin jo mainitsin niin ompleee helpolla suoraa. kyseinen kone on siis elna 1000, tässä ilmeisesti vaan tuo väritys joku erikoispainos. näitä oli muuten silloin myös pinkki-oranssilla värillä :D tässäpä vielä linkki valmistajan sivuille http://www.elna.com/fi-fi/model_sewing_elna-1000.php

  VastaaPoista