Sivut

maanantai 10. syyskuuta 2012

life is like a box of chocolates

Viikonloppuna olin mukana jo toisissa häissä tänä kesänä. Jo aiempiin juhliin tein itse osan häälahjasta, samoin halusin tehdä myös näihinkin.



Päällystin suklaarasian raikkaan värisillä papereilla. Päälle stanssasin vähän kukkia ja perhosia nykyisillä lempistansseillani. Sanokaa heti jos kyllästytte niistä tehtyihin juttuihin. Tuntuu että niitä on nyt nähty jo muutamaan kertaan, mutta eipä sille voi minkään kun johonkin ihastuu. Päälle lisäksi tietysti myös timantteja ja satiininauhaakin.



Alla vielä kuva rasiasta, jota käytin. Voin sanoa, että ei ollut mikään helpoin tehtävä löytää joulusuklaarasiaa loppukesästä. Vihdoin löytyi ja varsin sopivan kokoinenkin tähän tarkoitukseen. Itsehän toki jouduin uhrautumaan ja tyhjentämään rasian sisällön.



Ja varmasti ehditte jo miettiä mitä rasian sisälle tuli. Näissä juhlissa lahjalistan toiveena oli kartuttaa parin häämatkatiliä. Rahan antaminen lahjana on aina vähän mielikuvituksetonta, siksi halusinkin kehittää lahjan ympärille vähän kivaa katseltavaakin. Näin joskus Pinterestissä idean rahalahjan paketoimisesta suklaarasian muotoon. Siitäpä se ajatus sitten lähti ja päätin toteuttaa idean tämän lahjan kohdalla.



Rasiaan on siis paketoitu seteleitä ja kolikoita pieniin muffinsivuokiin vähän suklaakonvehtien tyyliin. Työkaverin kanssa naureskeltiin, että rasian värimaailmaan olisi sopinut parhaiten 200 euron setelit. Vaikka hiukan perfektionisti olenkin, ei budjetti ihan antanut myöten tuonsuuruiseen lahjaan.



Tästä lahjasta tuli ihan syötävän söpö, ja kerrankin rahalahjan antaminen ei tuntunut tylsältä. Seuraavia juhlia ei ole vielä tiedossa, mutta täytyy pikkuhiljaa ruveta miettimään valmiiksi jo seuraavaa lahjaideaa. "Suklaakonvehdeista" oma suosikkini on ehdottomasti muuten tuo yksisenttisistä tehty "riisimurokarkki".

34 kommenttia:

  1. Hyvä idea ja kaunis toteutus :)

    VastaaPoista
  2. Ai että, onpa tosi kiva! Muakin tuskastuttaa rahan antaminen, varsinkin hääpareille, joten tämä idea on ehdottomasti laitettava korvan taakse. :) Tosin, häitä ei tähän hätään ole tiedossa, ja sitten kun joskus on, herään ajatukseen todennäköisesti niin myöhään että hääjuhlaan kurvataan perinteisesti Otto-automaatin kautta.. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hehheh, joo joskus sitä vaan käy niin että herää vähän liian myöhään ja silloin Otto pelastaa kivasti tilanteen. mullakin menee vähän ääripäästä toiseen nämä muistamiset, toisinaan suunnittelen todella tarkkaan lahjasta asti kaiken ja joskus sitten unohtuu esimerkiksi syntymäpäivät kokonaan. nyt loppukesästä on niin käynyt ihan luvattoman usein...

      Poista
  3. Tuohon ei voi kyllästyä, on niin kaunista kädentaitoa. Hyvä idea, kun kirjekuorissa rahat käteen. Täytyy säästä kaikki suklaarasiat jonka saan jouluna, niin jos saan. Niin voisin sitten ensi vuonna matkia sun idea kavereille. Niin ja minullakaan ei ole niin paljon rahana antaa, mutta jos porukalla keräillen. T:) Koralli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon sinulle Koralli. porukalla keräten saisikin jo sitten vähän isomman suklaarasian ;)

      Poista
  4. Voi onpas hieno! Täytyy laittaa idea korvan taakse! :)

    VastaaPoista
  5. Todella hyvä ja muistamisen arvoinen lahjaidea! Aivan mahtavaa mielikuvituksen käyttöä. Kiitos!

    VastaaPoista
  6. Aivan ihana lahja ja taidokkaasti toteutettu, onnekkaat ne jotka tämän lahjan saivat:)

    VastaaPoista
  7. Mahtava idea. Itsekin olen useasti miettinyt, että miten rahan voisi antaa "leikkisämmin" lahjaksi. Litteä kirjekuori ei todellakaan ole ihastuttavin ja yllätyksellisin paketti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Sanna. mullakin vielä muutama idea on varastossa, jos uusia juhlia tulee, mutta kyllä aina olisi kiva nähdä vaihtoehtoja. Ja jos mielikuvitus ei lennä, niin aina voi toki koristella sen kirjekuorenkin vaikkapa.

      Poista
  8. Kekseliäs olet :) Kiitos ihanasta ideasta :)

    VastaaPoista
  9. Kekseliäs idea tosiaan. Ja tuolla tavalla saa itse syödä karkit, hih. :D Blogissani on sinulle tunnustus:

    http://inspiraatiota.blogspot.fi/2012/09/tunnustus.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nimenomaan Tiiu, ymmärsit hyvin tämän "askartelun" syvimmän olemuksen :D eli karkit saa vetää itse, hih. kiitos paljon tunnunstuksesta :)

      Poista
  10. Olipas kiva idea, ja ennen kaikkea hieno toteutus!! Hyvä sinä! :D Itseäkin aina mietityttää nuo rahalahjat ja niiden ideattomuus, mutta tässä jos missä on paljon ideaa. Ja minen ainakaan kyllästy noihin stansseihin :) Täytyykin ruveta katselemaan "ikkunallisia" konvehtirasioita sillä silmällä, niin on sitten varastoissa jos ja kun tarvetta tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Haltiakummi. kyllä niitä suklaarasioita kannattaa tyhjentää ihan varmuuden vuoksi, jos vaikka joskus tulisikin tarvetta ;)

      ja mä oon ihan ihastunut noihin stansseihin myös. noista kukista sais vaikka ja mitä :D

      Poista
  11. Ihana idea. Tämä onkin hyvä muistaa, jos itse miettii mitä antaisi lahjaksi.
    Minä en ainakaan koskaan kyllästy katsomaan näitä kättesi töitä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon Marita <3 jos joku tästä innostuu ihan toteutukseen asti, niin oispa muuten kiva nähdä myös lopputulos :)

      Poista
  12. voi WAU!!! ihana idea ja huippu toteutus!! =)

    VastaaPoista
  13. onpas ihana!! pitää ehkä käyttää joskus :) tämä on mun mielestä toinen aika persoonallinen http://www.eilentein.com/2012/02/lahjaksi-toivomme-rahaa.html (ja jos et ole muuten lukenut blogia, niin LUE!). annettiin viime uutena vuotena kavereiden kanssa häälahjaksi sellainen käppyräoksa (mitä ne nyt on nimeltään??niitä mitä saa kukkakaupoista), mihin oli ohuella rautalangalla kiedottu seteleitä. sitten askarreltiin vielä askartelumassasta tummanpunaisia sydämiä siihen roikkumaan ja kiedottiin niihinkin ympärille hieman rautalankaa. tuli oikein nätti kyllä. se oli hieman erilainen rahapuu :)
    ps. tuun taas joskus shoppaileen, big shot vieläkin kutsuu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos <3 saa käyttää. toi rahan antaminen lahjaksi on aina yhtä vaikeeta, haluisin että siitä jää oikeesti joku muisto. tuo siun laittaman linkin rahalahja olikin muuten hyvä vinkki, taidan soveltaa jotain samantyylistä kunhan seuraavan kerran pitää rahaa lahjoittaa. ja tule ihmeessä shoppaamaan, oon töissä aina ;D pakkohan sun on saada se mr big!

      mä jo luulin, että oot pistänyt bloginkin pystyyn, mutta ei tuolta sun nimimerkin takaa vielä löytynyt mitään... ;(

      Poista
  14. Aivan superhyperhieno idea ja upea toteutus :) Tämä on ehdottomasti laitettava listalle "käyttökelpoiset ideat"

    VastaaPoista
  15. Aivan mielettömän hieno idea ja toteutus!!!kyllä täälläkin laitettu "korvan taakse", kun pitää seuraavan kerran antaa rahalahja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos paljon <3 jos pääsee toteutukseen asti, niin vinkkaahan että pääsen kurkkimaan :D

      Poista