Sivut

lauantai 8. lokakuuta 2011

metsien miesHauska majavaherra seikkailee taas. Koska tuo taustapaperi sopi mun mielestä tuohon leimasinkuvaan jo aiemminkin, niin tekaisin samoilla raaka-aineilla tämänkin kortin. Nappien värit tulivat tuosta taustapaperin värityksestä, kyllä siellä oli joukossa myös jotain viininpunaista. Ja miksi mun on aina ihan pakko laittaa noille doodle-hahmoille nuo mulkosilmät, ne vaan jotenkin huutaa sitä.

7 kommenttia:

 1. Metsien mies mulkosilmineen saa kyllä suun hymyyn meikällä :)

  VastaaPoista
 2. Vitsi miten symppis majavaherra :D

  VastaaPoista
 3. Rva Kepponen: kiitos, sama juttu täällä :D

  merryroseberry: kiitos paljon :D

  VastaaPoista
 4. Voisitko tehdä postauksen Doodle factorystä?
  Että miten sitä käytetään, mistä sitä saa, ja ihan kaikkea semmoista (:

  VastaaPoista
 5. mäpäs yritän vastailla tähän vähän tuohon. itse olen omat doodle factoryn leimasimeni tilannut suomalaisesta nettikaupasta, paperikeijusta. sinne tulee aina aika-ajoittain satsi noita leimoja, ja silloin olen ollut kärppänä tilaamassa, nytkin taitaa olla vielä joitain. doodle factoryltähän voi tilailla myös ulkomailta, täältä http://starvingartistamps.com/ ja varmasti muistakin ulkomaisista nettikaupoista. nuo df-leimasimet ovat vain sellaisia kumisia lätkiä, eli niihin tarvitsee kiinnittää taustalle ez mount foam. maiju on kirjoittanut sen käytöstä näppärän ohjeistuksen http://korttigalleria.com/blog/1272734/ez-mount-foamin-kaytto-kumileimasimien-kanssa/ . tämän avulla leimasimen voi sitten kiinnittää akryylipalikkaan ja leimailla kuten tavallisellakin puupohjaisella leimasimella. leimasinmusteet sitten valitaan käyttötarkoituksen mukaan, mutta se onkin jo vähän eri asiaa :) kyselehän vielä jos tulee muuta mieleen, koitan vastailla parhaani mukaan

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Tuo selventi paljon (:

  Mutta sitten se itse leimaaminen..
  Miten sen musteen osaa valita, tai saada sen siihen leimasimeen tarkasti, jos leima on monivärinen?
  Kiitos (:

  VastaaPoista
 7. muste valitaan sen mukaan, millä leimasinkuvan aikoo värittää. eli tässäkin kuvassa tuosta majavasta on leimattu vain reunat ja sitten olen värittänyt kuvan copic-tusseilla. jos kuvan haluaa värittää tusseilla (copic tai promarker) niin valitaan vesipohjainen muste, joka ei leviä tussien kanssa, esimerkiksi memento. jos taas käyttää vaikkapa akvarellipuukyniä värittämiseen, niin valitaan liuotinpohjainen muste kuten vaikkapa versafine. tämä ei leviä veden kanssa lotratessa.

  toki on myös sitten sellaisia leimoja, joissa on niin paljon pinta-alaa, että siihen pystyy laittamaan useamman värisiä musteita. tällöin erittäin näppäriä ovat sellaiset pienet leimasintyynyt (n.2,5x2,5cm, joita löytyy ainakin versafinelta ja versa colorilta). tällöin leimasin käännetään kädessä leimasinkuva ylöspäin ja tuputellaan pienellä leimasimella haluttuun alueeseen väri. tällöin eri värejä voi levittää eri kohtiin ja leimata kuvan vaikkapa sateenkaaren väreillä :) muutenkin leimasinväri kannattaa lisätä leimasimeen juuri noin eikä niin että painaa leimasimen värityynyyn. tällöin värin saa juuri oikeaan kohtaan eikä paperiin tule ylimääräisiä tuhruja.

  VastaaPoista