Sivut

tiistai 11. lokakuuta 2011

nappikauppaaVietin viimeviikonloppuna aikaa taas kerran hopeakorukurssilla. Olen nyt ajatellut pikkuhiljaa tosiaan herätellä esiin kivenistutustaitoja ja tällä kertaa vuorossa oli neliskulmaisen kiven istutus. Sormushan tästäkin syntyi sitten ja varsin kelpo harjoitus muutenkin. Laitteet ja työvälineet kurssilla olivat mitä olivat, eli eivät juurikaan verrattavissa avoimen ammattikorkeakoulun kurssiin, mutta koska kyseisen kurssin opettaja on kuitenkin mielestäni mukava ja ammattitaitoinen niin tykkään tuollakin käydä vähän näpertelemässä. Tästä johtuen työn jälkikään ei ole ihan niin loppuunhiottua, mutta muutoin olen sormukseen varsin tyytyväinen. Vielä kun oppisi noita isompia (tai edes pienempiä) sormuksia käyttämään, kun tuntuu että näitä alkaa kuitenkin pikkuhiljaa syntymään. Sormuksessa käytetyn kiven nimestä en osaa sanoa, kyseinen kivi on kuitenkin ystäväni hioma, mutta eipä tullut kysyttyä nimeä. Ja metalli korussa on tietysti hopea.Toisena työnä tein nappi-aiheiset nappikorvakorut. Idea korvakoruissa oli mielestäni aika kiva (toki nähty jo aiemminkin jossain netin syövereissä) mutta toteutus menikin sitten puihin, kun en osannut porata noita reikiä neliön muotoon. Ovat enemmänkin vinoneliö-muodostelmassa ja niinhän ei kuuluisi olla jos nappia tavoitellaan. Muitakin virheitä on, seuraava pari on varmasti paremman näköinen, sillä harjoitushan tekee mestarin. Taitavat nämä mennä suoraan sulatuskippoon, ellei joku kaveri nappaa kotiinsa.

12 kommenttia:

 1. Voi hitsi! Ihan alkoi hymyilyttämään kun huomasin nuo nappikorvikset! Sama idea mullakin, tosin kohteena oikeat napit. :) Eilen liimasin nappeihin tappikorvikset kiinni, tänään tein parit lisää kun liimaus piti toivotulla tavalla. Kuvata ja blogata en ole vielä ehtinyt, mutta ehkä huomenna valoisan aikaan. :) Jos en olisi omiani ehtinyt tehdä, olisin varmasti nuo kaunokaiset sulta ostanut, ihanat! :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis sormus ja mielestäni kyllä ihan siistiä jälkeä. Napitkin on kivat, ei kai kaiken tarvin niin luotisuorassa olla ;) Se kuuluisa kädenjälki :)

  VastaaPoista
 3. Annukka: niinhän se on jo aiemmin tullut todettua, että great minds think alike ;) mullakin on ollut mielessä tehdä sellaisista ihan tavallisista napeista korvakorutaustoihin liimaamalla korviksia. Nämä syntyivät sitten vähän samasta ideasta. toivottavasti näille löytyy silti koti jostain...

  Amalia: kiitos :) ihan siistiä jälkeä tuo sormus on kyllä. vähän napakammin olisi saanut olla tuo istutus naputeltuna kiinni, ettei sieltä ihan marsu mahtuisi raosta luikahtamaan sisään ;) noissa korvakoruissa tosiaan sitä kädenjälkeä löytyy. pora ei taida olla mun paras kaveri ;D

  VastaaPoista
 4. Anna: Ma voisin olla kiinnostunut noista nappikorviksista. Mun mielesta ne on aivan ihanat ja olen vahan vailla hopeisia korviksia... :) Laitatko mulle vaikka maililla niiden hintaa?
  strawbsdesign (at) hotmail (.) com

  VastaaPoista
 5. voi kun kiva :) mäpäs laitan sulle sähköpostia. nuo ovat niin harrastelijalaatua,etten niistä kehtaa mitään rahaa ottaa mutta mulla olisi pieni vaihtokauppaehdotus ;)

  VastaaPoista
 6. Ihania ideoita, taidokkaita toteutuksia! Ja vinoneliössä on enemmän jujuja kuin perusneliössä! :-)

  VastaaPoista
 7. Napit on hienot ja sormus oikein upea, hieno kivi siinä!

  VastaaPoista
 8. Akvamarin: kiitos :) heh, joo mun pitänee ehkä sanoa että tavoittelin tarkoituksella vähän vauhdikkaampaa tunnelmaa noihin porailemalla reijät miten sattuu ;)

  Mags: kiitos paljon myös sinulle :) pitää kehua, että kiven on hionut lahjakas ystäväni :)

  VastaaPoista
 9. Kaunis sormus! Liekö kivi jaspista?
  Hauskat nappikorvikset :)

  VastaaPoista
 10. kiitos sirimi. jaspis on ainakin hyvä arvaus :D

  VastaaPoista
 11. Hieno sormus! Kivi on jaspista jossa on hematiittia ja aavistuksen verran näyttäisi olevan breksioitunut.

  VastaaPoista
 12. kiitos PaulaL :) ja vau miten mestarillista kiventunnistusta sumeasta kuvasta. respect ;D

  VastaaPoista