Sivut

keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

haukotus



Tämä kukkaro syntyi samasta kankaasta kuin ihanat tyynyt aiemmin. Kukkaro onkin jämäkämpi ja tukevampi. Kun kukkaro haukottelee, näkyy sisältä ruutukangas, joka tyyliltään on ihan erilainen, mutta värien puolesta sopii päällikankaaseen hauskasti.



Tykkään ihan valtavasti erilaisten mutta samansävyisten kuosien yhdistämisestä. Vaikka kuviot olisivat ihan eri maailmoista, väri yhdistää ne kivasti.

tiistai 29. kesäkuuta 2010

espanja vs. portugali



Olette varmasti huomanneet, että viime aikoina on televisiosta tullut hieman normaalia enemmän jalkapalloa. Sen katselulta on ollut melkeinpä mahdoton välttyä, joten pikkuhiljaa olen huomannut, ettei enää olekaan niin häiritsevää kun jalkapallokanava jää auki. Illan ottelua taidan melkein ruveta seuraamaan, en vain ole osannut päättää kumpaa kannustan: Torresia vai Ronaldoa... ööh siis Espanjaa vai Portugalia. Jalkapalloahan katsotaan siis itse pelin viihdyttävyyden eikä minkään ulkopelillisten seikkojen takia. Varsinkaan niiden pelaajien, kun niitä kuvataan aina niin ärsyttävän kaukaa. Eikun siis sopivalta etäisyydeltä, jotta mielenkiintoinen peli välittyy mahdollisimman hyvin.

Noniin, tuskin tässä nyt enempää tarvitsee selitellä, pussiin puhun kuitenkin itseni. Nyt vaan sitten vaan odotellaan että illan peli alkaa.

herrasmies



Tällä kertaa syntyi ylläoleva onnittelukortti miehelle syntymäpäiväksi. Tähän olen jo melko tyytyväinen, vieläkin tykkäisin kortteihin tunkea enemmän tavaraa, jotta olisivat runsaampia. Nyt saivat riittää tuo naru, mustat helmet, dymo-teksti ja nuo vanhat neppareiden taustat, jotka ovat mielestäni aika hauskoja. Niistä tulee mieleen jotkut ratakset tai ratit, melko miehekkäät osat siis.

perjantai 25. kesäkuuta 2010

jätskii



Oli kesäilmat minkälaiset tahansa, on silti hyvä syödä jäätelöä. Itse olen tänä kesänä ostanut pakastimeen useaan kertaan kunnon varastot, mutta aina ne ovat jostain kumman syystä tyhjentyneet. Kukahan täällä käy oikein kaappeja tyhjentelemässä? Tämä digileiska onkin koottu sellaisen kuvan ympärille, jossa olen herkuttelemassa Kouvolan jätskibaarissa. Huomasin, että minulla ei ole juurikaan valokuvia, joista tehdä näitä digiskräppäilyjä, siksi ekat harjotelmat on aika kököistä aiheista (eli oma naama). Pitää ruveta vähän petraamaan tuon kuvauksen kanssa.

Jätskikuvan myötä toivotan kaikille annan aarteissa piipahtaneille iloista ja aurinkoista juhannusta.

keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

pikkukukkaroita

Tein pyynnöstä muutaman pikkukukkaron. Nämä kaksi on tehty ihanista tilda-kankaista. Tildoihin ei vaan ikinä kyllästy.





















Olen yleensä kiinnittänyt kukkarot pelkästään liimaamalla, mutta tällä kertaa ajattelin liimaamisen jälkeen vielä puristaa kehykset kiinni. Puristaminen onnistuikin korupihdeillä hyvin, eikä kehyksiin jäänyt pihtien jälkiä, kun pidin välissä paksua kangasta. Eihän puristusta toki käsin saa tehtyä yhtä siististi kuin kaupoissa myydyissä (ilmeisesti koneellisesti puristetuissa) kukkaroissa, mutta eipä näistä minun mielestäni tullut mitenkään häiritsevän muhkuraisia.

lauantai 19. kesäkuuta 2010

siemeniä



Kortit valmistuivat jo jokin aika sitten, mutta nyt vasta pääsevät esille blogissa. Huomasin, että ylempi kortti sopii tämän viikon P*skarteluhaasteeseen kuin nenä päähän. Haasteena kun oli sisällyttää korttiin lankaa tai narua. Nauha ei mukaan kelvannut.



Nämä kortit tein ehdotukseksi kun minua pyydettiin tekemään kortteja kahdelle pienelle tytölle. Molemmat ovat aika samanhenkisiä, mutta kuitenkin erilaisia. Tykkään tuosta ylemmästä ihan valtavasti. En ole aiemmin käyttänyt korteissani nappeja, mutta nyt innostuin. Kun jostain saisi vielä kasan kivan värisiä. Samoin tuon ylemmän kortin naruviritelmä on ennennäkemätön minun korteissani. Muuthan sitä ovat käyttäneet ja paljon. Molemmissa korteissa käytetty tuota pilkullista taustapaperia ja nuo seeds-kortit ovat tildan arkeista. Lisäksi nauhaa, nappeja, helmiä, kiemuroita ja antiikkinen osa. Sillä reseptillä syntyivät nämä kortit.

keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

emalointia



Olen näperrellyt viimeisen viikon ajan Lahden muotoiluinstituutilla. Osallistuin avoimen amk:n kautta emalointikurssille ja voi että kun olikin mukavaa.



Kurssilta ei ihan hirveästi ole esiteltävää, tämän sormuksen sain valmiiksi. Suuri osa energiasta meni erilaisiin värikokeiluihin ja emalointitekniikan opetteluun. Muutama projekti on keskeneräisenä. Katsotaan jäävätkö ne sellaisiksi, jos eivät niin tulevat kyllä esille myös tänne.



Sormus on tehty hopeasta. Pyöreä osa on emaloitu ja kiinnitetty niittaamalla sormusaihioon. Niittausta ei ole tehty ihan loppuun asti, joten pyöreä osa pyörii sormuksessa kivasti. Emaloitu osa on tehty ruskealla transparentilla eli läpinäkyvällä emalilla. Väriä on levitetty kaksi kerrosta, molempien levitysten jälkeen emalikerrosta on hiottu tasaiseksi ja lopuksi tehty vielä kiillotuspoltto. Useamman uunissakäyntikerran jälkeen ruskea väri näyttää enemmänkin leijonankeltaiselta, mikä on oikeastaan ehkä kivempikin.



Tässä kuva koulun emaliluokasta. Kun tätä katselette, arvaatte varmasti että värien valinta ei ollut aivan yksinkertaista. Vielä kun kaikki värit käyttäytyvät uunissa eri tavalla, jokaisesta on tehtävä ensin koepala. Silti väri saattaa muuttua uunissa erilaiseksi kuin koepalassa, sillä kappaleen koko ja uunissaoloaika vaikuttavat valtavasti.



Suurin osa emaleista oli paloina, joten ennen käyttöönottoa ne tuli jauhaa metallisessa morttelissa ja pestä tislatulla vedellä.



Emaliuunin lämpötila kohosi 850 asteeseen. Emaleiden sulamislämpötilat kuitenkin vaihtelivat emalista riippuen.



Tässä vielä kuvaa työpisteestä, jossa tehtiin kaikki kultasepäntyöt, eli muun muassa juotokset, sahaukset ja viilaukset.



Aikaisemminkin avoimen amk:n kursseilla käyneet opastivat että "kirjoittamattomana sääntönä" on, että pitää olla jokin sivuprojekti. Itse otin sivuprojektiksi erilaisia sormuksia. Koululta löytyi valssi, jolla pystyi valssata erilaisia kuviolankoja. Näistä pyörittelin sitten muutamia sormuksia, jotka on juotettu kasaan, mutta loppuviimeistely puuttuu vielä. Katsotaan saanko näitä koskaan valmiiksi, esittelen ne kyllä sitten blogissa.



Ilmapiiri kurssilla oli todella mukava ja leppoisa. Koulun työtilat olivat ihan uskomattomat, varmasti kaikki mahdolliset laitteet löytyivät joita kuvitella saattaa. Ja vähän enemmänkin, enpä olisi tajunnut tarvitsevani esimerkiksi halkaisijaltaan pisaran muotoista hopealankaa. Pienenä huhuna kuulin, että avoimen amk:n korukursseja oltaisiin lisäämässä. Itse aion ainakin mahdollisuuksien mukaan osallistua vielä uudestaan jollekin kurssille.

maanantai 14. kesäkuuta 2010

you are beautiful



Minua pyydettiin tekemään kortit kahdelle pienelle tytölle. Toiveissa oli muun muassa vaaleanpunaista ja ehkä vähän tilda-henkisyyttä. Tein useamman kortin ehdotukseksi, mutta nämä kaksi olivat kortit, jotka lähtivät kohti uutta kotia.



Molemmissa korteissa paperit ovat tildaa, lisäksi vähän satiininauhaa ja peruspahvia. Kuten tuossa alussa mainitsin, tein myös muita kortteja ehdotukseksi. Laitan niistäkin kuvat esille myöhemmin, nekin tulevat kyllä käyttöön, synttäreitä ja muita muistamisiahan on pitkin vuotta.

torstai 10. kesäkuuta 2010

palloja ja pilkkuja



Helmimessuilta hankkimani harmaapilkulliset lamppuhelmet muotoutuivat kuin itsestään ihanan pullukoiksi korvakoruiksi. Koska helmet olivat itsessäänkin niin kauniit, eivät ne tarvineet rinnalleen muuta kuin harmaat Swarovskit sekä vähän Balin hopeaa. Näistä tykkään itse ihan mahdottomasti.



Ps. Oletko jo huomannut, että annan aarteista voi nykyään tykätä myös Facebookissa? Perustin sinne blogille oman ryhmänsä, kunhan tästä päästään alkuun ajattelin että tulevaisuudessa siellä voisi olla enemmän "behind the scenes" -tyyppistä juttua, linkkivinkkejä sekä kilpailuita joita ei blogissa ole. En tiedä onko tuo ihan turha juttu, mutta ajattelin että sivu voisi tukea blogia. Toki blogin puolellekin pitäisi jonkinlaista kilpailua laittaa pystyyn, huomasin että blogilistan kautta seuraajia on jo yli sata ja bloggerin kauttakin tilaajien määrä lähestyy tätä tasalukua huimaa vauhtia. Huhhuh mikä määrä, mukava huomata että olette tykänneet näpertelyistäni.

lauantai 5. kesäkuuta 2010

rantahietikolla



Viime keväänä Kärkkäisen sikapäiviltä tarttui mukaan kangas näihin. Tänä vuonna syntyivät sitten nämä herkut. Näissäkin tyynyissä on käytetty sikahalpaa Vallilan kangasta, taisi olla metrihinnaltaan 5,90 (myyjä kertoi normaalihinnan olevan 18,90).



50x50cm tyynyjä syntyi yhteensä kolme kappaletta. Niihin riitti juuri sopivasti 160cm kangasta. Nämä ihanuudet eivät tulleet kuitenkaan minun sohvalleni, vaan päätyivät vanhempieni asuntoon. Itsekin olisin tuota kangasta halunnut, mutta kankaan väri ei olisi sopinut sisustukseni väreihin.

keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

surfing



Iloisen pirteä ja kesäinen synttärikortti lähti matkaan ilahduttamaan veljeä syntymäpäivänä. Mitäpä tästä kertoa, tykkäsin kauheasti tuosta raidallisesta taustapaperista. Ja satiininauhasta sai kivan aallokon.