Sivut

perjantai 27. kesäkuuta 2014

juuttinarulla päällystetyt pullot

Oletko huomannut, että Pommacia myydään nykyisin sievissä pienissä lasipulloissakin?

Pullon nähtyäni tykästyin sen muotoihin niin paljon, että halusin säästää pullot. Päätin kuitenkin, etten jätä pulloja sellaiseksi, vaan päällystän ne juuttinarulla.

Päällystäminen on varsin helppoa. Ensin kannattaa liimata narun alkupää kiinni pulloon.

Kun liima on kuivahtanut, lisätään sitä hieman ja lähdetään kieputtamaan narua pullon ympäri. Loput hommasta onkin sitten vaan liiman lisäilyä ja kieputusta. Ja vähän vielä kieputusta.

Liimaa kannattaa lisätä vain vähän kerrallaan, jottei homma mene sotkuiseksi. Mikäli lanka tuntuu luistavan pois paikoiltaan, voi päällystämisen tehdä yksi kohta kerrallaan ja antaa liiman kuivahtaa aina välissä.

Ja tässä, valmiit koristepullot.


Näistä tuli jotenkin purjehdushenkiset, narulla päällystetty pullo näyttää ihan paksulta köydeltä.


Pullonkorkeilla päällystetyn pannunalusen esittelinkin jo aiemmin. Se on ihana ja päässyt jo käyttöönkin.
Tämä postaus on tehty yhteistyössä Pattexin kanssa. Olen  mukana Pattexin blog award -kilpailussa. Kilpailun aikana blogeissa näkyy erilaisia liimailuaiheisia tuunaus- sekä askarteluideoita. Mikäli olet tykännyt ideoistani, käy äänestämässä minua Pattexin sivuilla!

Myös muut mukana olevat bloggaajat ovat keksineet hauskoja liimailuideoita. Oletko jo käynyt katsomassa?
Tee-se-itse-naisen sisustusblogi
Pientä kivaa
Janen himassa
Onnellinen Oliivi


9 kommenttia:

 1. Hei, hauska idea vaikka häihin tai muihin juhliin, minne haluaa yhdenmukaistaa erilaisia pulloja :) Merimieshäihin kenties?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, johonkin juhliin toimisi tosi kivasti! vaikkapa kesäisiin puutarhapileisiinkin, jos ei muita isompia ole tiedossa :D kiitos kommentistasi Minna :)

   Poista
 2. Ottaisiko tuo juuttinaru hyvin esim spraymaalia pintaansa? Nm. kaikki valkoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ooo, valkoisena nää vois olla kyllä tosi makeet. en ole kokeillut spreijata juuttinarua, mutta se taitaa tarttua melkeinpä mihin tahansa. miksipä ei siis myös juuttinaruun. voisin kuvitella, että jostain kodin tuo juuttinaru saattaa kuultaa läpi, mutta toisaalta se voisi olla ihan hauskakin efekti. vähän samaan tyyliin kuin maalistaan hilseilevät vanhat ikkunanpokat, joissa yleisilme on valkoinen mutta alta näkyy myös puu :)

   Poista
  2. Totta! Kuulostaa jopa kivemmalta. Ja eikai se spray tosiaan tahmaiseksi jää niinkuin maali voisi jäädä..

   Poista
  3. en usko, että spray jäisi mitenkään tahmaiseksi. mieluummin sitä käyttäisin kuin tavallista maalia (varsinkin kun se on niin paljon nopeampaa ;) )

   Poista