Sivut

keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

pikkukukkaroita

Tein pyynnöstä muutaman pikkukukkaron. Nämä kaksi on tehty ihanista tilda-kankaista. Tildoihin ei vaan ikinä kyllästy.

Olen yleensä kiinnittänyt kukkarot pelkästään liimaamalla, mutta tällä kertaa ajattelin liimaamisen jälkeen vielä puristaa kehykset kiinni. Puristaminen onnistuikin korupihdeillä hyvin, eikä kehyksiin jäänyt pihtien jälkiä, kun pidin välissä paksua kangasta. Eihän puristusta toki käsin saa tehtyä yhtä siististi kuin kaupoissa myydyissä (ilmeisesti koneellisesti puristetuissa) kukkaroissa, mutta eipä näistä minun mielestäni tullut mitenkään häiritsevän muhkuraisia.

12 kommenttia:

 1. Kiitos Anna! Söpösiä ovat, ja erittäin kaunis myös se, jota ei kuvassa näy. Olet aarre :)

  VastaaPoista
 2. Tosi söpöjä, pikku sieviä <3

  VastaaPoista
 3. PikkuMyy: kiitos :D

  ania: kiitos paljon myös sinulle. se yksi nousi mun suosikiksi (josta en melkein raaskinut luopua), joten ansaitsee oman postauksensa myöhemmin :D pakko tehdä ehkä itselle samanlainen, mullakun ei noita pussukoita vielä ole tarpeeksi...

  isot kiitokset myös Katjuskalle, Amalialle ja sadelle. :D

  VastaaPoista
 4. IHANIA uniikki kukkaroita!!!
  Ritva

  VastaaPoista
 5. Kauniita!

  Tilasin juuri kukkaronkehykset ja olenkin pohtinut kuinka ne tulisi kiinnittään kauniisti. Siis tajusin, että ne pitää puristaa, mutta kuinka oli se pohdinnan aihe. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 6. Kauniita kukkaroita!

  Minä en ole ikinä saanut tuota kehysten kiinnittämistä onnistumaan...

  Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 7. Ritva: kiitos :D

  Taija: kiitos, mä olen tosiaan aiemmin käyttänyt pelkästään liimaa, kun en halunnut sellaisia lommoisia kehyksiä. mutta kun laittaa tarpeeksi paksun kankaan/nahkanpalan (ei sormea) siihen väliin, niin tulee tosi siisti.

  Miia: kiitos myös sinulle. jos kehysten kiinnittämisessä on ongelmia, niin kannattaa ensin vaikka liimata muutamasta kohdin pussukkaosa kiinni, ja puristaa kehykset vasta liiman kuivuttua. Liimaaminen kantsii muuten tehdä niin, että liimaa ensin toisen puolen, antaa sen kuivua ja sitten liimaa toisen puolen :D

  ihanaa juhannusta myös sinulle :D

  VastaaPoista
 8. Hieonoja pussukoita. Olen myös tehnyt noitapussukoita, Mulla tulee edelleen rumaksi ne reunat :( ehkä vaatii harjoittelua ja todella paljon kangasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) eihän itse puristamalla saa varmaan ikuna niin siistiä jälkeä kuin vaikkapa marimekon koneellisesti puristetuissa pussukoissa. itse olen kokenut kuitenkin parhaaksi tavaksi puristaa lattapihdeillä kehykset. väliin vaan paksu nahka tai vaikka useampi kerros vakosamettia. sitten puristaa useammalla kierroksella kehyksen kiinni. maltti on valttia ja kannattaa puristaa vain vähän kerrallaan ja käydä koko kierros läpi. sitten vasta aloittaa alusta. jos runttaa heti pihdeillä kehyksen kiinni asti niin silloin sinne juuri jää niitä isompia lommoja :)

   Poista