Sivut

perjantai 30. toukokuuta 2014

sisustuksen suunnittelua

Kuten monet ovat jo tienneetkin, ajankäyttöni on mennyt viime aikoina askartelujen sijaan enemmänkin oman kodin laittoon. Tai vielä enemmän sen suunnitteluun, miten haluaisin asuntoa sisustaa sekä remontoida. Tällä hetkellä konkreettiset toimet remontoinnin eteen ovat olleet tapettien poisto (olohuone, eteinen ja makuuhuone), seinien kittaus sekä pohjamaalin maalaaminen. Tuon pohjatyön jälkeen alkaakin se vaikein vaihe, eli tapettien valinta.

Valkoinen seinä avartaa huonetta paremmin kuin aiempi, ruman ruskea tapetti. Mieli lepää jo tässä näyssä, enää ei ole niin kiire saada muutosta vaan valintoja voi harkita pidempään.

Sisustusmakuni on pitkään mennyt suuntaan musta-valko-harmaa-keltainen. Tuo on se värimaailma, mistä tykkään, mutta paljon myös asunto on sanellut mihin päin kannattaisi mennä. Keittiö on sävyiltään tumma harmaa, lisäksi olohuoneessa yksi seinä on harmahtavaa kiveä. Mielessä on ollut jo pidemmän aikaa, että haluaisin sisällyttää keltaisen johonkin muuhunkin kuin ainoastaan tekstiileihin. Suunnitelmat ovat vaihdelleet keltaisesta väliovesta keltaisiin ovenkarmeihin, keltaiseksi maalattuun keittiön seinään sekä keltasävyisiin tapetteihin.

Sopivan keltaisia tapetteja on ollut kuitenkin todella hankala löytää. Espritin verkkokaupasta löysin kuitenkin muutaman potentiaalisen ehdokkaan. En ollut aiemmin edes tiennyt, että Espritiltä saa tapetteja, pidin sitä ainoastaan vaatemerkkinä. Siksipä sisustus-osio olikin pienoinen löytö.


Tapeteista omiksi suosikeiksi nousivat kaksi raidallista ja pirteää mallia. Esprit striped flashing up  (yllä) on hieman perinteisempi, leveä pystyraidoitettu tapetti, jossa välissä on vaaleat raidat hieman hillitsemässä värejä. Tuossa tapetissa olisi myös harmaata, joten passaisi varsin kivasti asuntoon. Vai mitä mieltä olette? (Kuvien muokkauksesta kaiken kunnian saa muuten kyllä minun veli, omat photaritaidot on sen verran ruosteessa, ettei tapetti olis seinään asettunut noin hyvin.)

Esprit buenos aires stripe (alla) on ulkonäöllisesti vieläkin enemmän mieleeni, mutta voi olla, että se on suurena pintana hieman rauhaton.


Toisaalta "seinälle laitettuna" tämä saattaakin silti olla näistä kahdesta suosikkini.

Onneksi päätöstä seinistä tai tapeteista ei tarvitse tehdä aivan heti. Ensimmäiseksi projektilistalla on kuitenkin askarteluhuone, jonka toteuttaminen ei olisi edes mikään iso homma. Kun vaan osaisi päättää seinien sävyt, niin pääsisi maalaushommiin.
 

2 kommenttia:

  1. Kivannäköisiä tapetteja molemmat. Ehkä kuitenkin ensimmäinen on oma suosikkini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ite oon jotenkin niiin tykästynyt keltaiseen, että kohta varmaan maalaan seinät keltaisella :D nyt pitää vähän hiljentää, ennenkuin ihan villiintyy :D

      Poista