Sivut

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Suuri Big shot -haaste

Käsi ylös, kuinka monella on jo big shot? Entä kuinka moni on kyseiseen laitteeseen hurahtanut? Ja entäpä kenellä stanssivalikoima on yllättäen kasvanut hieman isommaksi kuin mitä oli alunperin tarkoitus?

Kolme kättä on ylhäällä ainakin täällä. Tämän vuoksi ajattelin haastaa itseni, ja samalla teidät hurahtaneet käyttämään loppuvuoden aikana kaikkia stanssejanne johonkin projektiin. Onnekkaat te, jotka ette ole hurahtaneet ja joilla stanssivalikoima on pysynyt kohtuudessa. Sen sijaan kärvistelkää te, joiden stanssit eivät enää pysy siinä säilytyslaatikossa vaan tursuavat ympäri asuntoa.

Omat stanssini kirjasin tänne. Niiden perään tulee sitten linkit valmiisiin töihin, jos haluatte haasteen etenemistä sitä kautta seurata. Stansseja on tällä hetkellä yhteensä 59, eli ei mikään paha rasti. Yhdeksi stanssiksi laskin aina yhden stanssipakkauksen, eli siinä voi olla toki useampiakin stansseja. Uudet projektin aikana hankitut stanssit merkkaan erikseen. Sattuneesta syystä melkein kaikki stanssini ovat Sizzixin stansseja. Ne oli helppo listata numerokoodien mukaan. Muiden valmistajien stanssit voi listata nimen tai vaikkapa linkkien avulla.






















Haasteen ajankohta on loppuvuosi, eli 1.6.-31.12. Tämä siksi, että rajattu aika tietysti kannustaa nopeuteen, ja jos sattuu niin ettei haasteesta suoriudu niin se ei vainoa perässä koko loppuelämää.

Tarkoituksena olisi siis käyttää kaikkia stansseja ainakin kertaalleen. Mikään ei estä käyttämästä samaa stanssia useammassakin projektissa muiden stanssien lisäksi, jos kyseessä on se oma luottostanssi. Jokaista kuviota tulisi käyttää, eli tarkoitus olisi että jokainen stanssi menee ainakin kerran haasteen aikana laitteesta läpi. Poikkeuksena pitäisin stanssisarjoja, joissa on esimerkiksi useaa kokoa samaa mallia (esim 6 eri kokoista ympyrää) tai aakkossarjaa, niistä riittää että kirjoittaa esimerkiksi yhden sanan tai käyttää vain yhtä/kahta kokoa kuviosta. Muutoin erilaisia kuvioita tulisi hyödyntää. Jos haasteen aikana tulee hankittua valikoimiin täydennystä, tulee niistä tehdä tuotos viikon sisällä stanssin kotiutumisesta.

Lopuksi vielä: mielestäni peruskortti on liian "helppo" vaihtoehto tähän haasteeseen. Jos haluaa stanssilla tehdä kortin (joita toki itsekin tulen varmasti tekemään) tulisi sen olla malliltaan haastavampi kuten jonkinlainen telinekortti. Muutoin "lisäpisteitä" tulee, jos stanssia hyödyntää koruprojektissa, ompelu- tai tilkkutöissä tai muissa hieman epätavallisemmissa stanssailukohteissa. Näitä en ole tarpeeksi mielestäni nähnyt blogimaailmassa.


















Omat stanssini, joilla projektin aloitan, ovat yllä näkyvät. Kukat ovat yksi lempistansseistani, joten se tulee olemaan helppo. Thinlits-viikset taas haastavat, sillä kaikki kuviot eivät ole niin miellyttäviä (osasta tulee kortti, osasta sitten jotain muuta, vielä en tiedä mitä). Näiden kahden tuloksia näet varmasti jo lähiaikoina, sydänstanssilla tehdyt jutut esittelen sitten vasta loppukesästä, koska salaisuudet salaisuudet.

No, innostuitko mukaan? Sääntöjä voit toki muokata omanlaisiksesi, mutta muista: tärkeintä on että stanssit tulevat monipuolisesti käyttöön.

42 kommenttia:

 1. Mukana!! Tämänkin stanssilaatikko pursuilee, vaikkakin se laatikko ainakin näyttää pienemmältä kuin tuo sinun laatikkosi ;) En ihan noin haasteellisiin tuotoksiin lähde kuin sinä, mutta tekä onkin tommoinen pro! :D Mutta lupaan rullauttaa kaikki stanssini BigShotin läpi 1.6.-31.12. välisenä aikana, ja tehdä niistä jotain kaunista, ilahduttavaa ja hymyillyttävää, muille taikka itselle :)

  Tuun vinkkaan myöhemmin, kun saan oman listaukseni tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jee, ihan mahtavaa! vertaistukea tarvii ainakin ihan selkeesti, koska urakasta tulee valtaisa. mut ei kai se haaste muuten oliskaan? ;)

   Poista
  2. No ni, nyt mäkin sain sen listani vihdoin tehtyä, ja linkit jopa toimimaan :) Aloitin jo tänään, jatkossa pyrin miettimään vähän innovatiivisempia toteutuksia, tai ainakin erilaisempia, mutta tästä se lähtee! :)

   Linkki miun listaan;
   http://haltiakummi.blogspot.fi/p/suuri-big-shot-haaste.html

   Poista
 2. Kivan haasteen heitit :) yritän olla mukana!

  VastaaPoista
 3. Mä kans koitan stanssailla kaikki läpi joihinkin projekteihin :) Ja listaa koitan tehdä, ainaski omassa päässä.postauksissa yritän muistaa kertoa ku uus stanssi liikenteessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jes! listaa ei tosiaan ole mikään pakko tehdä (niinkuin ei mitään muutakaan, sääntöjä saa muokata itselle sopiviksi). itse ajattelin että se "kirjanpito" on helpointa listan kanssa :D samoin kaikki näkevät rehellisen alkutilanteen ja sen, miten varastot todennäköisesti kasvaa seuraavan puolen vuoden aikana.

   Poista
 4. Hieno idea ja oikeasti munkin pitäisi toteuttaa tää, mutta ei, mä en julkisesti lupaa niin tehdä. Olen mä itselleni listan tehnyt mun stanneista ja heikompaa hirvittäis, joten voin sanoa, että sulla Anna on helppo rasti... Mulla on 65 settiä ohuita stansseja, Sizzixin Bigzejä ja largeja mulla on varmaan saman verran... ja sit vielä muiden valmistajien yksittäiset... ja silti hankin sen Cameon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. apuva :D sä voit osallistua mukaan vaan nappaamalla kuvan koko läjästä ja laskemalla kuinka moni pyörtyy sen nähdessään ;) hih. ei vaineskaan, sääntöjähän saa muokata omanlaisekseen eli lähde mukaan vaikka pelkillä bigzeillä :) ps. cameo on tuikitärkee ;)

   Poista
 5. pakko tiedustella, että mistä olet ostanut tuon ekan kuvan stanssin, jossa on sydän, nuoli, avain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on tilattu big shot klubin kautta joskus keväällä. muistaakseni kyseisiä stansseja on lahden sinellissä pari kappaletta hyllyssä, jos äkillinen tarve iskee :)

   Poista
  2. kai otat haasteen vastaan? ;)

   Poista
  3. ilmoitatko mulle, jos niitä löytyis, niin voisin työmatkalla poiketa hakemaan!!!kesä on niin täyteenbuukattu, että liityn mukaan vasta syksyllä, mutta mukana siis olen!!

   Poista
  4. joo, tiistaina meen taas niin katon. hyvä hyvä, mukaan vaan. ja hyvin teet haasteesta itellesi vieläkin haastavamman ;)

   Poista
 6. Nyt täytyy kyllä tähän sanoa että haluis, mutta ei pysty. Ei vaikka vääntäis haasteen miten :D Stansseja ihan liikaa, mutta kaikki niiin tarpeellisia kuitennii :) En uskalla listaa tehdä, saatikka laskea :D Tsemppiä sulle kuitennii haasteeseen ja tsemppiä toki kaikille muillekin jotka haasteen ottaa vastaan!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hih, tarpeellisiahan ne on kaikki :D en mäkään oo ihan varma, saanko kaikilla jotain tehtyä, mutta osa haastetta oli houkutella kadoksissa ollutta inspiraatiota. viime viikkoinakun tuntuu ettei päässä ole pyörinyt yhden yhtä ideaa.

   Poista
 7. Mukana kans :)

  Ps. Meillä ei olis mikään ongelma käyttää noita viiksi -stansseja. Fanni 9-vee on ihan pähkinöinä, kun näkee viiksiä jossain ja äiti ei ymmärrä ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jeejee! noi kahdet alimmat viikset on varmasti ihan pala kakkua, mut noi ylimmät (kai ne ees on viikset? näyttää ihan talonmiehen harjalta) ja tuo ylempi hattu on suoraan sanottuna ihan kauheet :D

   Poista
 8. Vau, mikä haaste! Mukana - tosin en vielä lupaa, että ihan kaikkia tulee käytettyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jes, mukaan vaan! pääasia että yrittää parhaansa ja ideoi kaikenlaista uutta :D

   Poista
 9. Messissä! Toi Timpan kukkastanssi mullakin on useimmin käytössä. Mä voisin haastaa itseni käyttämään kaikkea muuta paisti sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nonnii!!! ihan hyvä lisäys haasteeseen, ettei lempparia saa käyttää :D siihen tulee turvauduttua niin helposti. kyllä itsekin huomasin, että ekat projektit lähtee tutuilla ja turvallisilla lempistansseilla, mutta kyllä se siitä sitten alkaa muuttua haasteeksi pikkuhiljaa...

   Poista
 10. Minäkin lähden mukaan. Tosin ostin nyt vasta keväällä big shotin mutta silti niitä stansseja on kertynyt ihan kivasti. Korttiaskartelu on mulle yhtä uutta kun laitekin joten lähden mukaan niin että lupaan tehdä kortteja jokaisella stanssilla, tulee sitäkin sitten harjoiteltua samalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvähyvä :) nopeasti niitä stansseja kertyy. sitäpaitsi kyllä haasteenkin aikana saa uusia stansseja kotiuttaa (itselläkin tiedossa jo tällä viikolla uusi stanssi, joka on PAKKO saada ;) ), kun vaan muistaa että tekee siitä viikon sisällä jonkin projektin. Tämä hillitsee hieman niitä ns. turhia hankintoja, kun on jo jokin työ mielessä.

   Poista
 11. Tosiaan lähdin mukaan haasteeseen. Inventaario osoitti, että settejä oli tasan 100 - stansseja sitten reippaasti enemmän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. huh, sata settiä on kyllä varsin kunnioitettava haaste-määrä, toki olet niin tuottelias että se tuskin tekee edes tiukkaa ;) innolla odotan mitä tuleman pitää ;)

   Poista
 12. Upea idea - bongasin tämän Taavan kautta! Pakko lähteä mukaan-.... mutta mitään haasteellisia töitä en lupaa tehdä, mutta voispa vaikka käyttäisin skräppäyksessä noita enemmän. PIdän omaa stanssivalikoimaani melko iisinä... mutta varmaan aika samoille määrille mennään Anna! Mutta jos tällä viikolla tekisin listan valmiiksi ja siitä se lähtee... kiitos ideasta!

  VastaaPoista
 13. pakkohan tähän on osallistua. En kyllä jaksa luetella enkä linkitellä niitä, enkä mitään kovin monimutkaista tehdä, mutta mukana kuitenkin. Nimim. ei mulla montaa stanssia ole... *hups* :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan mahtavaa, että liityt mukaan :D se tässä onkin parasta, että jokainen saa tehdä omilla säännöillään tai siten mikä itseä haastaa parhaiten. kyllä mäkin olen jo ehtinyt lipsua pariinkin otteeseen. uusi stanssi on ollut jo kotona ties kuika kauan, enkä siitä ole mitään saanut aikaan ja noita tusinakorttejakin tuntuu syntyvän liukuhihnalla. pitää skarpata :D

   Poista
 14. Apuva, luin sun blogia jamun piti listata stanssit mutta hairaannuin tuunaamaan niille laatikon,ennen listausta.Sizzixejä mulla ei ole vasta kuin 9 mutta 5 on tulossa ehkä jo huomenna Sinellistä. Jos en ihan varmaksi lupaa niin ainakin yritän tehdä jotain näillä, nyt kun näitä ei vielä ole mahdottomasti. Sain jouluksi BigShotin joten ei kovin paljon ole vielä ehtinyt kerätä. (tai no oli mulla aiemmin mutta myin pois kun en yhtään silloin innostunut aiheesta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahaaa, niin voi käydä että hairahtuu vähän sivupoluille. pääasia että stanssit tulee käyttöön :D

   Poista
 15. Täällä ilmottautuu haastetta sivusta seuraamaan uusi lukija. Ei aavistusta mikä oli stanssi ennen kuin googletin! :D
  Tosi mielenkiintoiselta vaikuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jee, kiva kun liityit joukkoon :D stanssailu ja koko big shot -laite vie kyllä mukaansa, ihan varoituksen sanana. varskinkin kun sizzixin paksuilla leikkuuterillä saa leikattua niin paljon muutakin kuin pelkkää paperia niin niistä intoutuu kaikenlaiset käsillätekijät :D

   Poista
 16. Otin myöskin osaa haasteeseen. Pelottavat 76 nimeähän tohon listaan sitten tulikin noita stansseja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jee, mukaan mahtuu! ja voin sanoa, että aika lailla sama lukema oli itselläkin (ja lisää tulee kovaa vauhtia). mutta kaikki vaan on muka niin tarpeellisia...

   Poista
 17. Wau mikä haaste! Koitanpa itsekin osallistua, mutta listausta en tee nimillä, sillä mulla on stanssit säilytyksessä ilman ostopakkauksiaan. Muokkaan omalle kohdalle sääntöjä niin, että otan kuvan stanssisetistä ja laitan sen kortin kanssa samaan postaukseen. Listan luon vaikka vain numeroilla (valmistajan voin lisätä jos vaan muistan), kunhan saan stanssini laskettua.. ei niitä varmaankaan ihan kauheasti ole.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jee, mukaan vaan :D omalta kohdalta haaste on ollut muuton takia hieman jäissä, mutta eiköhän pikkuhiljaa ala taas askartelukärpänen iskemään :D niin mäkin ajattelin, että tuskin niitä stansseja niin paljoa on, toisin kävi ;)

   Poista
  2. 69 stanssia... voihan nenä:)

   Poista
 18. HIH - minulle vasta tulossa lokakuun lopussa BigShot-muutama stanssi tosin odottaa jo laatikossa....

  VastaaPoista