Sivut

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

sytykesipsit

Sytykeruusut ovat niin so last season. Tällä hetkellä blogimaailmassa on alkanut näkyä enemmän samalla idealla toteutettuja sytykesipsejä.

sytykesipsit

Niin, ylläolevassa kuvassa ei tosiaan ole eiliset Putous-eväät vaan kasa sytykkeitä, joita halusin tehdä ihan ainoastaan niiden hillittömän hauskan nimen, sytykesipsien vuoksi.Tässä kaikki mitä sipsien valmistukseen tarvitset: vanulappuja, kynttilämassaa (tai kynttilänpätkiä) sekä mahdollisesti vielä kynttiläväriä. Valmistuskin on niin helppoa, etten viitsinyt napata edes vaihekuvia.
1. Sulata steariini (sulatus on turvallisempaa vesihauteessa)
2. Tipauta sulaan steariiniin vanulappu
3. Nouki vanulappu steariinista ja nosta kuivahtamaan leivinpaperin päälle

Itsellä ei ole takkaa, joten en ole näitä vielä päässyt testailemaan. Muiden käyttökokemuksia lukiessa tuli kuitenkin ilmi, että sytykesipsit syttyvät paremmin jos niitä taivuttaa sen verran että vanulappua tulee hieman näkyviin. Nämä sipsit lähtevät siis kaikki lahjaksi, toivottavasti sytyttävät takan yhtä hyvin kuin sytykeruusutkin, sillä nämä ovat huimasti nopeampia valmistaa.

9 kommenttia:

 1. Siisti idea :). Mistähän minä kynttilöitä repäisisin :D

  VastaaPoista
 2. Hitsin pimpulat. Näitähän pitää kokeilla, meillä nimittäin on takka ja sytykeruusujen teko on yllättävän työlästä. Tosin siinä toteutuu enemmän sitä kierrätystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on totta kyllä, sytykeruusut ovat kierrätystuotteita. nämä taitaa olla kuitenkin kivempi tehdä puhtaista vanulapuista ;)

   Poista
 3. Miettikääpä kun päällystää vielä komiasti pringles-purkit ja tekee niistä lahja-rasian sipseille ;) Toki minä nuukana käyttäisin purkkina niitä pienempiä. Tulee nätimpiäki. Mä saatan kokeilla tätä ja postaan blogiini millaisen minä tein. Kiva idis! Kiitos

  VastaaPoista