Sivut

perjantai 20. kesäkuuta 2014

timantein tuunatut varvassandaalit

Halvoista varvassandaleista saa kivat ja persoonalliset hieman tuunaamalla. Koristeeksi sopivat esimerkiksi nauhat, silkkikukat tai kuten tässä olen käyttänyt, eri kokoiset akryylitimantit.Seeprakuvioiset lipokkaat tarttuivat matkaan kaupasta edulliseen 3,5 euron hintaan. Juuri sopiva hinta tuunauskokeiluille. Liimailussa käytin Pattexin 100% yleisliimaa, joka sopii käytettäväksi erilaisilla materiaaleilla. Ainoa mihin liima ei sovellu ovat paksut muovit, kuten juuri tuo varvassandalien muovi. Tuon rajoitteen koin tietysti vain haasteeksi! Pakkohan sitä on testata, eikö muka kestäisi.

Timantit on liimattu sandaleihin yksi kerrallaan. Pinsetit ovat tässä hyvä apu, niin sormet eivät ole aivan liimassa. Koska Pattex 100% on liuotinvapaa, se on myös timanttien folio(?)pohjalle varsin armollinen. Muut liimat, joilla olen kokeillut sandaalituunauksia tehdä, ovat saaneet tuon folion halkeilemaan, mikä sitten vaikutti timanttien kiiltoon. Tämän kanssa ei samaa tapahtunut.

Perfektionistina timantit piti tietysti yrittää asetella molempiin kenkiin samaan kohtaan (peilikuvana tosin). Ihan en onnistunut, mutta tarpeeksi lähelle pääsin.


Ja se kestävyys. Sandalit ovat olleet nyt jalassa pari kertaa (kovin montaa sandalikeliä tässä ei ole ollutkaan) ja timangit ovat pysyneet kiinni! Tein vielä pienen rasitustestin, yritin repiä timantteja irti, huonolla menestyksellä. Jos joku kohta petti, oli se noiden timanttien foliopohja, joka jäi liiman kanssa kiinni kenkään kun muu osa irtosi. Ehkä noissa paksummissakin muoveissa on eroja, mutta näiden sandaalien pintaan liima tarttui kuitenkin tehokkaasti.
Tämä postaus on tehty yhteistyössä Pattexin kanssa. Olen  mukana Pattexin blog award -kilpailussa neljän muun diy-blogin kanssa. Kilpailun aikana blogeissa näkyy erilaisia liimailuaiheisia tuunaus- sekä askarteluideoita. Käy äänestämässä suosikkiblogiasi Pattexin sivuilla!.

7 kommenttia:

 1. Upea tuunaus! Haluun kanssa tuollaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) mun pitää varmaan kanssa tehdä uusiakin sandaalituunauksia. en osaa päättää millaiset haluais :D

   Poista
 2. Näistä mä tykkään isosti! Mä oon tehnyt yksiin kesäsandaaleihin hyvinkin samanlaisen tuunauksen, ja niistä tuli kyllä tosi bling blingit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oooooo, miksen mä oo nähnyt siun blingbling-sandaaleita? :D kiitos sinulle :)

   Poista