Sivut

lauantai 13. lokakuuta 2012

karnaluks

Olette varmaan lukeneet useammastakin blogista Karnaluksista, tuosta käsityöharrastajien unelmien kohteesta. Tällä viikolla pääsin itsekin käymään paikan päällä ja voi pojat, mikä paikka se olikaan. Karnaluksin valikoima koostuu pääosin koru-, ompelu- ja neulomistarvikkeista. Tuotteiden määrä on ihan huikea, ja pitää sanoa että tämä ensimmäinen käyntikerta meni kyllä melkein katselukierrokseksi kun en osannut päättää mitä kaikkea haluaisin. Seuraavalla kerralla sitten ostoslista mukaan ja sitten tiedossa onkin some serious shopping. Palvelua sai paikanpäällä myös suomen kielellä, joten kaikki piilossa olevat tavarat löytyivät hyvin. Kysyin myyjiltä, saanko ottaa paikan päällä valokuvia joten tässä hieman fiilistelymateriaalia teillekin.














Helmiä, runsaasti helmiä. Näitä kristalleja hiplailin pidemmän aikaa, mutta jätin sitten kuitenkin hankkimatta. Hintaa taisi olla pari-kolmekymmentä senttiä kappaleelta (nuo rondellin muotoiset siis olivat erityisesti mieleen), mutta en osannut päättää mitä väriä ottaisin. Jäivät siis odottamaan seuraavaa kertaa.






















Erilaisia ketjuja korutöihin oli myös kattava valikoima. Yllättäen en osannut päättää, mitä haluaisin. Huoh.

















Pienempiä siemenhelmiäkin oli korit kukkuroillaan. Vaikken siemenhelmistä juuri mitään tee, en voinut silti olla ihailematta niitä. Värit olivat niin herkullisia.

















Nauhoja löytyi joka lähtöön, niin yksivärisiä kuin koristeellisempiakin. Itse ostin pari metriä hello kitty -nauhaa.

















Tuo ruusunauha mustalla pohjalla olisi muuten ollut erittäin kaunista, miksi huomasin sen vasta nyt kuvista?

















Koristeelliset napit sopisivat hyvin kauniiksi yksityiskohdaksi vaikkapa neuleeseen.






















Muut napit oli lajiteltu värien mukaan. Tässä kuvassa osa niistä, vaaleita nappeja.

















Myös muista ompelutarvikkeista löytyisi varmasti tarvitsemansa. Itsekin löysin farkun nappeja, joita en ole missään nähnyt yksittäin myynnissä. Niistä syntynee pian jotain kivaa.






















Tupsujakin oli muutamaa lajia.






















Tässä kuvia huoneesta, joka oli täynnä lankoja erilaisiin tarkoituksiin.

































Eiköhän tuolta saa langat mihin tahansa projektiin.






















Tällä käytävällä oli ainoastaan ompelulankoja. Tässä kohtaa jo vähän hengästytti.

















Viimeisenä vielä kuva yhdestä vetoketjukäytävästä. Löysin myös pienen huoneen, joka oli täynnä vetoketjuja erilaisiin tarkoituksiin.

Olipa kyllä reissu. Vaikka tiesin, että Karnaluksista saa vaikka mitä, ylitti valikoima silti odotukseni. Paikalla tuli vaan sellainen runsaudenpula, etten osannut päättää mitä hankkisin. Siksipä ostokset jäivätkin vähäisiksi. Uusi reissu on jo onneksi suunnitteilla, joten pitää ruveta kerryttämään ostolistaa. Ja budjettia. Oletteko muuten päässeet käymään tuolla paikan päällä? Jos olette, pysyikö mopo lapasessa?

31 kommenttia:

  1. Kovasti tekisi mieli tuolla käydä, kun "kaikki" siitä puhuvat :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no siitähän itsellekin kimmoke tuli, kun kaikkien hehkuttelua ko paikasta lueskeli ;)

      Poista
  2. O-ou... Seuraavalla kerralla on mentävä oitis tuonne <3 Mies varmaan on tosi innoissaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hihhii, voin niin kuvitella. mies on varmaan ihan pähkinöinä ;)

      Poista
  3. Mä niiiiiiiiiiin rakastan tätä mestaa! Mäkin opin, että kannattaa sivuilta kattoo valmiiks mitä haluaa ja sit päällisin puolin silmäillä ekstrat siihen! Nam. Kivoja kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oli kyllä huikea paikka. mut enskerralla viisaampana ostoslistan kanssa :D

      Poista
  4. Käyty on pariinkin kertaan. Joka kerta oppii uutta. Kannattaa mm. ostaa tukkumääriä (tehdä kimppa kavereiden kanssa). saa vieläkin halvemmalla. Blogissani myös kuvia tuolta muutama viikko sitten tehdyltä reissulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kävin kurkkimassa sun blogissa ja ihania kuvia oli sielläkin. pitääkin seuraavalla kerralla ostaa kaikki yhdessä, jos siitä tulisi vielä vähän alennuksia ;)

      Poista
  5. Ihana paikka tuo Karnaluks, itse kävin siellä ensi kertaa vuosi sitten. Ostoksia kertyi vielä hillitty määrä. Uutta reissua on suunnitelu jo pitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. on kyllä niin ihana paikka. uusi reissu on suunnitelmissa täälläkin :D

      Poista
  6. Voi apua, mikä paratiisi! Suunnitelmissa mennä sinne myös, en ole vielä päässyt käymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. paratiisipa hyvinkin, toivittavasti sinun matkasi toteutuu pian.

      Poista
  7. Tuo on todellinen aarreaitta kyllä, olen myös pari kertaa käynyt. Hiukan ostoksia rajoittaa aina e, että tuolla voi maksaa vaan käteisellä ja niinpä pitää pysyä ennalta mukaan otetun budjetin raameissa. Mutta muuten, kyllä sieltä on kerä jos toinenkin kanniskeltu kotiin, lankoja, solkua, nappeja, puikkoja ja vetoketjuja lähinnä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vielä: sain miehenkin tuonne mukaan viimeksi ja alun hämmästyksen jälkeen siitä että oli joutunut keskelle naisten maailmaa mies innostui katselemaan itselleen villapaitalankoja:) Jäivät sinne odottamaan sopivan mallin löytymistä ja seuraavaa reissua, jolloin on taas käteistä mukana tarvittava määrä.

      Poista
    2. tuo käteismaksumahdollisuus on muuten näin järjellä ajateltuna vallan mainio systeemi. vaikka kuulemma siinä on lähistöllä joku automaatti, jonne juoksee viidessä minuutissa ;) mä en vaan pystynyt päättämään mitä kaikkea sieltä ostan :D

      Poista
  8. Vau, tuonne ei parane lähteä, tulee hulluksi! Ihanan näköistä!

    Sellaista, että vaikken edes kudo, tulisi varmasti ostettua kaikenlaisia villalankojakin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leonida, suosittelen kyllä reissua, voitais joskus miettiä tyttöporukassa jotain päivän matkaa ;) on tuolla reippaasti helmiäkin ja kaikeinlaista muuta esim kortteihin ja ompelutöihin

      Poista
  9. Kyllä, olen myös käynyt pari kertaa. Eka kerta meni kuvailemallasi tavalla huuli pyöreenä. Seuraavalla kerralla ostokset oli paremmin suunniteltuja. Nettisivuilta on hyvä katsella etukäteen tuotteita ja hintoja. Hinnat on olleet paikanpäällä huonosti esillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pitää perehtyä tosiaan noihin nettisivuihin. yritin kattella niitä jo ennen reissua, mutta olivat hieman sekavat tai vaikeat katsella. hintoja ei tosiaan ihan joka tuotteesta löytynyt, eli piti kassalla jännittää :D

      Poista
  10. Käyty on muutama kerta, järjestyksessään toinen reissu oli se milloin mopo lähti ja kovaa lähtikin. Porukalla kun on käyty, niin jokaisella on aina jotain mitä toiset eivät ole edes nähneet, niin valtava se valikoima on. Pitäis olla runsaasti aikaa tehdä löytöjä, aikaa jonottaa kassoilla, juotavaa ja lämmönsietokykyä, niin hyvin menee. Niin ja sitä käteistä tietysti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sama juttu meilläkin, vertailtiin ostoksia ja aika erilaisia oli kun ei oltu edes samoja juttuja osteltu :D parin päivän reissu pitää seuraavalla kerralla tehdä niin ehtii kiertää kaiken :D

      Poista
  11. Käyty on ja monta kertaa, viimekäynnistä aikaa tosin jo vuosi. Viimeksi minulla oli puutelista addin pyöröpuikoista ja bambusukkiksista mukana itselle ja tyttärelle, sekä vinkkiä muistakin tarvittavista mutta aina siellä kyllä jossain kohtaa mopo karkaa. Arkipäivän matkalainen ei oikeastaan tämän lisäksi muualle kerkiäkään koska aikaa tässä kohteessa menee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no joo, kyllä tuo paikka itsessään on matkan arvoinen :D pystyn niin kuvittelemaan, kuinka mopo lähtee lapasesta :D

      Poista
  12. Minäkin kävin siellä keväällä, miehen ja lasten kanssa, eikä kukaan heistä valittanut ihmeemmin, kävelimme sinne ja katselimme samalla maisemia. Ja ihmeteltävää riitti kaikille. Ja aina voi miehelle sanoa, että sieltä saa niin paljon edullisemmin kuin kotoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, sehän on kuin laittaisi rahaa pankkiin kun ostaa karnaluksista halvemmalla :D

      Poista
  13. No vau mikä kauppa, tuonne kun pääsis räpeltämään kaikkea :P Vois muutama tunti vierähtää...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toi oli kyllä ihan mahtava paikka, ekalla kerralla meni vaan niin hämilleen ettei ees pystynyt kaikkea räpeltää :D toinen kerta toden sanoo, toivottavasti se tulisi pian.

      Poista
  14. Sori, mä heitän nyt vähän kapuloita edellisiin hehkutusrattaisiin. Olen käynyt siellä kerran viime toukokuussa, enkä tiedä haluanko edes uudelleen, vaikka intohimoinen käsillätekijä olen. Hintataso ei ole paljonkaan suomen tasoa alhaisempi... Ahdistavan sekaista ainakin tuolloin... Jonotimme kassalla hikikarpaloita pyyhkien noin 1,5 tuntia... Eipä meidän porukasta kukaan muukaan kovin innostunut paikasta. Kuvissahan paikka aina näyttää paratiisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä huomioin itsekin kyseiset asiat. kassalle sai tosiaan jonottaa jonkin aikaa ja yksi asia, joka itseä häiritsi oli ettei kaikissa tuotteissa ollut hintaa näkyvissä. tietyt tuotteet olivat ihan samoissa hinnoissa suomen kanssa, mutta sitten osa löytyi reippaasti halvemmalla (esimerkkinä itseliimautuva heijastinkangas, jota itse ostin pienenä arkkina hintaan 2,22. suomessa hinta on vajaa 8 euroa). sekavaa on, mutta se on toki ymmärrettävää, sillä kyseessä on tukku, jossa on paljon pientä tavaraa myynnissä. tarkoitus ei siis olekaan olla viihtyisä putiikki. itseä ahdisti eniten ahtaat käytävät, joilla oli ihan liikaa asiakkaita kun bussimatkalla oltiin :)

      Poista
  15. Kävin ekaa kertaa heinäkuussa arkipäivänä aamupäivällä ja silloin ei ollut ruuhkaa juurikaan. Ostin erilaisia ompelukoneen neuloja (hinnat reilusti alle puolen verrattuna Suomeen), bambupuikkoja (en ole löytänyt Suomesta 120cm pitkiä pyöröpuikkoja), vetoketjuja ja farkkunappeja. Neulelangat jäi vielä hyllyyn kun ei ollut sopivaa projektia tiedossa. Neulelangoissa hinnat vaihtelee eli jotkin ovat lähellä Suomen hintoja mutta toisaalta siellä on myynnissä myös erittäin laadukkaita lankoja joita Suomesta en ole usein juurikaan löytänyt (kashmir, angora). Oletteko pärjänneet ilman auton takakonttia? Eli kaikki kassit kulkeneet käsimatkatavaroina?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mekin suunniteltiin seuraavaksi reissun ajankohdaksi just jotain arkipäivää ja ihan omatoimireissua, niin ei oo niitä muita matkalaisia niin paljoa. nyt jäi ostot pieniksi, ja kun en muutenkaan noita lankoja niin paljoa tarvi niin ei tarvi sentään omaa minibussia ostoksille ;) pieni muovipussi tuli tällä kertaa, kyllä muut matkalaiset osti sitten lankoja mutta ne meni bussin tavaratilaan sit helposti...

      Poista