Sivut

keskiviikko 31. elokuuta 2011

vihreitä kuulia

Vietin pari viikkoa lahden muotoiluinstituutilla avoimen amk:n korukurssilla. Huh, pitää sanoa että nyt on taas oppia saatu saavilla niskaan, toivottavasti edes osa on tarttunut myös päähän asti. Ensimmäinen viikko meni sahaus-, viilaus- ja juotosharjoitusten parissa. Alkuun olin vähän pettynyt, kun kuulin viikko-ohjelman, mutta kun aloin tehdä harjoituksia niin huomasin että tällainen järjestely olikin varsin hyvä. Vanhojen opintojen ajalta kaikki työvaiheet ovat kyllä tuttuja, mutta vaikka pää nämä muistikin niin kädet eivät muistaneet ihan niin hyvin. Varsinkin hopealevyn sahaaminen on ollut minulle aina erityisen haastavaa.Seuraavalla viikolla saimmekin sitten tehdä jokainen sellaisia töitä, joita itse halusimme. Olin saanut tuollaisia kierrätyslasista hiottuja "kiviä" tai millähän nimellä noita nyt kutsuisi. Pyöröhiotut kappaleet ovat siis vanhoista viinipulloista hiottu. Töissäni en panostanut juurikaan muotoilupuoleen vaan halusin enemmänkin keskittyä tuohon kivenistutuksen mieleenmuistutteluun.Ensimmäisenä tein tämän sormuksen. Materiaaleina siis lasi ja 925 hopea. Sormus ja kivenistutus onnistuivat tässä mielestäni aivan nappiin näin pitkästä aikaa. Tästä olisi hyvä jatkaa. Tai niin ainakin ajattelin.Loppuviikon aikana päätin tehdä vielä sormukselle kavereiksi korvakorut. Näissä menikin sitten pieleen varmaan kaikki mikä on mahdollista mennä. Ajattelin jo, että en näitä edes esittele täällä blogin puolella, mutta menkööt vaikka varoittavana esimerkkinä sitten. Juotossaumat alkoivat kuultaa jo istukan viimeistelyvaiheessa ennen istutuksen aloittamista, mutta opettajan kanssa keskustelimme ja hän arvioi että saumat pitäisivät. Luottavaisin mielin lähdin sitten kiviä istuttamaan, mutta olisi vaan pitänyt uskoa sitä tunnetta joka koputteli takaraivossa. Istukan sivusauma tirskahti auki istutusvaiheessa ja sauma alhaaltakin näyttää siltä, että siinä on kylmä juotos eli tipahtanee jossain vaiheessa käteen. Nämä virheet kiukuttavat ihan vietävästi ja korvakorut menevätkin purkuun ja uudelleen to do -listalle. Nämä pari päivää, jolloin korvakoruja väänsin olivatkin todelliset teletappi-päivät. Kaikki mahdollinen tehtiin uudestaan.

Loppuun vielä jotain mukavaakin kerrottavaa. Sinellin blogin puolella julkaistiin vihdoin Design Teamin kokoonpano ja ilokseni huomasin päässeeni mukaan. Nyt vaan odotellaan sitten uusia haasteita innolla.

23 kommenttia:

 1. Makoisat herkut, mieleen tulee vihreät kuulat =)

  VastaaPoista
 2. Wau, onnittelut Sinelliin talliin pääsystä! Nyt sitä voikin katsella Sinellin kortti-ideoita ihan toisella silmällä kuin aiemmin:)

  VastaaPoista
 3. Amalia: kiitos. totta tosiaan, ihan vihreitä kuuliahan nuo muistuttavat :D

  Elina: kiitos paljon. täällä ollaan ihan intopiukeena. jännittää ja samalla innostuttaa, uskon että mulla on paljon annettavaa tähän DT-hommaan. ja nuo DT-porukan kortit/askarteluthan menee Sinellin myymälöihin esille, eli siellä kannattaa myös olla silmä tarkkana jos sattuisi jotain täältä blogista tuttuja juttuja tulemaan vastaan :D

  VastaaPoista
 4. Paljon, paljon onnes DT-pestistä! Ja tuo sormus on aivan upea!

  VastaaPoista
 5. Korut ovat kauniit, harmi vain että korvisten teko ei ihan sujunut.
  Paljon onnea tiimiin pääsystä! =)

  VastaaPoista
 6. kauniita koruja! Olet kyllä taitava :)vaikka omasta mielestäsi korvikset ei menneetkään ihan nappiin, minusta ne näyttävät vallan hyvilta!
  Onnea DT-pestistä :)

  VastaaPoista
 7. Laura: kiitos ja kiitos :D

  Koo: kiitos. korvikset ei tosiaan menneet ihan putkeen, mutta se on vaan treenin puutetta ihan selvästi :) nyt tietää ne kohdat, joissa petrata seuraavalla kerralla

  Katjuska: kiitos ihanista sanoista. vähän kuvasin korviksia siitä kulmasta ettei ne pahimmat virheet näy ;)

  VastaaPoista
 8. Ihana sormus ja korviksetkin varmasti onnistuu seuraavalla kerralla!

  Paljon onnea DT-tiimi paikasta!!

  VastaaPoista
 9. Hieno sormus ja onnea DT-tiimiin pääsystä!

  VastaaPoista
 10. Sormus on aivan ihana :). Mäkin pyrin laittamaan noita epäonnisia töitä näytille :) pysyypähän jalat maassa.

  VastaaPoista
 11. Onnea DT-tiimistä! Ja tosi hienot vihreät kuulat olet tehnyt!

  VastaaPoista
 12. TanjaV: kiitos :) uskoisin, että korvistenkin kanssa tiedän nyt ne paikat, joissa voi mennä vikaan eli varmaan seuraavat on jo paljon paremmat :)

  PaulaL: kiitos :)

  Tanja: kiitos paljon. Joo, on se hyvä välistä esitellä jotain ei niin onnistunuttakin. joskus taisi joku toivoa, että tekisin postauksenkin ihan epäonnistuneista jutuista. yleensä vaan jos joku käsityö lähtee menemään pieleen, en edes tee sitä loppuun asti, siksi niitä ei ole ollut paljoa esitelläkkään. mutta tosiaan kyllä nyt taas muistaa että millä tasolla sitä ollaan :D

  Akvamarin: kiitos paljon myös sinulle :) piti vaihtaa tuo postauksen otsikkokin, kun niin paljon tässä on vihreistä kuulista puhuttu.. ;)

  VastaaPoista
 13. Onnea Design Teamiin pääsystä!

  Mä tulin katsomaan Voldemortia ja en mä sille mitään voi, että toi mukikin tuijottaa vähän pahasti :D
  Kauniita tuli noista kivi-istutuksistasi, harmi, että korvikset eivät täysin onnistuneet.

  VastaaPoista
 14. kiitos Elina :D

  hihhih, vai Voldemortia :D mä en oo saanut sitä valokuvaa vielä, ehdottomasti oisin sen laittanut tähän perään. jos sen vielä saan niin laitan sitten tuonne fb-ryhmän puolelle ainaskin. jää kyllä maria-paahtoleivät ihan kakkoseksi :D

  Aion kyllä selättää nuo korvakorut vielä kunhan pääsen johonkin kokeilemaan kivenistutusta ihan kunnolla.

  VastaaPoista
 15. Lämpimät halaukset onnentoivotusten kera DT-teamiin pääsystä :)
  Jo hakuvaiheessa nähtyäni tuotoksesi, olin lähes varma, että olet yksi heistä, joka teamiin halutaan:)

  VastaaPoista
 16. kiitos ihana <3 ei tässä nyt osaa muuta sanoa :)

  VastaaPoista
 17. No mutta onnea! Eipä yllättänyt, että pääsit tiimiin mukaan.

  Sormus on kyllä tooooosi magee.

  VastaaPoista
 18. Tosi hyvä kurssi ja hienot korut lopputuloksena!!

  Onnea vielä tätäkin kautta DT-jutusta, tosi hieno homma, että pääsit sinne mukaan, mutta mun mielestäni se oli selvä juttu alun pitäenkin! . D

  VastaaPoista
 19. Onnea uudelle design tiimiläiselle! Hitsi, kun oisin tiennyt että olet täällä korukursseilemassa niin olisin ainakin salaa vaklaillut että näkyykös sua. En varmaan oikeasti olisi uskaltanut tulla mitään sanomaan, mutta ois ollu hauska bongata sut livenä :) Tykkään sormuksesta kovasti!

  VastaaPoista
 20. Leonida: suuret kiitokset sekä kehuista ja onnitteluista :) tässä juuri olenkin noita dt-kortteja taas puuhaillut... inspistä ainakin löytyy.. :)

  Anna-Kaisa: kiitos myös sinulle :) harmi kun ei tullut mainostettua tuolla kurssilla oloa etukäteen. kattelin kyllä että siellä on jo opiskelijoitakin paikalla, mutta enpä tajunnut sillä silmällä katsella, jos vaikka olisi joku "tuttukin" :D en varmaan kyllä itekkään olisi uskaltanut juttua aloittaa. eiköhän tässä vielä jossain vaiheessa toisemme bongata livenä kun samassa kaupungissa toimitaan :D

  VastaaPoista
 21. Aivan kertakaikkiaan ihanat! Hienoa työtä :)

  VastaaPoista
 22. kiitos Sari :) kun aikaa on kulunut, niin alan itsekin olla noihin korvakoruihinkin vähän tyytyväisempi, sormuksen takanahan seisoin ihan alusta asti :)

  VastaaPoista