Sivut

torstai 1. huhtikuuta 2010

korukoplailua

Huh, miten jännän ja hauskan idean Akvamarin olikaan blogiinsa kehitellyt. Hänelle oli sattunut silmään aiemmin täällä aarteissa käyty keskustelu helmihaasteista. Siitä oli idea lähtenyt kypsymään, ja syntyi Korukopla-haaste. Minunhan oli hetimmiten otettava siihen osaa, kun itse olin keskustelua ollut aloittelemassa. Tässä haasteessa kolmelle innokkaimmalle lähti tulemaan 12 kappaletta noita alla olevia ihania polymeerimassa-helmiä (kuvan nappasin Akvamarinin blogista), joista tarkoituksena oli tehdä korut kuukauden sisällä haasteesta. Minun lisäkseni haasteen ottivat vastaan Ninni ja Marjo, eli heidän blogeistaan kannattaa kurkkia toisenlaisia lopputuloksia.



Heti kun näin helmien kuvan ensimmäistä kertaa, pärähti mieleeni visio, mitä näistä haluan tehdä. Kun helmet vielä tulivat postissa tuossa muutama päivä sitten, ihastuin niihin vieläkin enemmän. Nehän olivat kuin pieniä karkkeja. Helmet on Akvamarin ihan itse tehnyt. Vau, miten upeita ne ovat. Tuon taidon kun osaisi itsekin. Fimosta esimerkiksi olen saanut aikaiseksi vain suklaapalan, ja senkin muotoilu oli aika tuskien takana.



Tässä sitten se visio, joka minulla tuli. Ensin olin ajatellut, että tekisin koko kaulan ympäri helmiä samalla tavoin. Jotenkin se alkoi kuitenkin tuntua liian raskaalta, joten kevensin korun niskan puolen ketjulla. Massahelmet näyttävät tässä kuvassa lähes mustilta. Ne ovatkin luonnossa aika tummia, eivät noin vaaleita kuin tuossa helmi-kuvassa. Siitä kuitenkin näkyy upeasti helmien kuviointi. Luonnossa helmien violetti on lähempänä ametistien väriä.



Kaulakorussa materiaalina ovat noiden polymeerimassahelmien lisäksi ametistit, mustat lasihelmet sekä Balin ja 925 sterlinghopea. Unohtamatta tuota satiininauhaa. Alkavatkohan rusetit muodostua kohta jo tunnusmerkiksi minulla. Pitänee keksiä kohta jotain uutta.



Koska massahelmet oli tarkoitus käyttää projektiin kaikki, jäljelle jääneistä muotoutui kaulakoruun hyvin sointuva rannekoru. Materiaalit ovat aivan samat kuin kaulakorussakin.



Viimeinen massahelmi pääsi riipukseksi lukon viereen roikkumaan. Harkitsen vielä, tulisiko siihen rinnalle lila Swarovski tai ametisti. Voisi ehkä sopia kivasti. (helmien väri on luonnossa ehkä aika sama kuin tuo toinen oikealta oleva helmi)



Ja hupsista sentään, taisin lueskella haasteen ohjeistukset vähän liian nopeasti, sillä nyt kun ne luin uudelleen läpi, ohjeissa oli selkeästi, että helmistä tulisi tehdä koru. Ei siis koruja tai setti, vaan yksi koru. Ohhoh, toivottavasti nämä herkut kuitenkin kelpuutetaan mukaan :D

14 kommenttia:

 1. Siis vau!!! Ihan mieletön setti!!! En olis ikinä itse osannut keksiä noista kolmioista mitään noin kaunista! Multa oikeasti loksahti suu auki.

  Romanttisen tyylikkäästä setistä tulee mieleen merenranta myrskyisenä päivänä. Varmaan johtuu väreistä ja muodoista.

  Ja ilman muuta setti on OK! :-) Kiitos sulle vielä kerran kivasta ideasta!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihastuttava setti, rusetteineen kaikkineen ;-D

  VastaaPoista
 3. Juuh, tosi on kaunis. Toivon vain, että vaikka nyt pääsiäisenä pääsen toteuttamaan omaa ideaani, joten pääsiäisloman aikana silmäilkää myös tuota mun blogia ;) Helmiä katselin eilen, ja aloin kehittelemään, setti itselläkin mielessä, koru ja korvikset.

  VastaaPoista
 4. Akvamarin: kiitos kiitos. ihan häkellyin moisista kehuista, ihanaa. ja ryhmätyönähän me tämä setti tehtiin ;)

  Mari: kiitos :)

  Mags: kiitos myös sinulle :D rusetteja pitää olla aina..

  Ninni: odotan innolla sinunkin näkemystäsi näistä helmistä. mulla ei enää helmet riittäneet korviksiin.. ehkä pelkät ametistit sopisivat niihin. kiitos vielä sinullekin :D

  VastaaPoista
 5. Varsin muikean makea setti, tykkään! Värit sointuu täydellisesti ja rusetti on piste iin päälle. :)

  VastaaPoista
 6. Upea idea ja lopputuloksena upea setti! Rusetti kruunaa kaiken, todella kiva idea sekin.

  Saanko joskus käyttää johonkin koruuni rusetti-ideaasi?

  Hauskaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 7. Todella upea setti ja tuo rusetti ehdottomasti kruunaa kaiken, sehän on vain hyvä kun on keksinyt jonkin oman tunnusmerkin!

  VastaaPoista
 8. Riikka: kiitos :D

  inkku: kiitokset. tässähän menee itsekin aika muikeaksi ;)

  Leonida: kiitos paljon. käytä ihmeessä rusetti-ideaa, sekään ei taida olla ihan oma keksintöni kuitenkaan vaan tarttunut matkaan jostain iberon tms korusta...

  Sinikarhu: kiitos myös sinulle :D on kyllä mukava, kun oma tyyli alkaa pikkuhiljaa muotoutua..

  VastaaPoista
 9. Ihanan keveä koru ! Minusta käsittämätöntä on tuon rusetin käyttö! Ihmeellistä, että joku saa rusetin noin luonnollisesti koruun sopivaksi, olen itsekin kokeillut, mutta kyllä minun rusettini korussa oli aivan kamala! Kaunis ja taitavasti tehty kokonaisuus!

  VastaaPoista
 10. kiitos kiitos marjo ihanista sanoista :D ei tuo rusetti minultakaan ihan ensimmäisellä kerralla syntynyt ;) jokusen kerran sitä saa asetella, että kauniisti muotoutuu..

  VastaaPoista
 11. Heii Anna! Mistä oot tuota papuketjua löytänyt? :) Liekköhän tuo edes papuketjua, mutta ihanaa ja juuri sellaista ketjua mitä oon etsiskellytkin, nyt jo pitkän tovin. Kivoja ketjuja, juuri helmitöihin, on niin vaikea löytää ja nyt monien huonojen yrityksien jälkeen en oikeen enää uskalla nettikaupoista ostellakkaan niitä :/ Eli kaikki ketjukauppa vinkit otan vastaan :P

  VastaaPoista
 12. tuon ketjun olen ostanut noin vuosi sitten satuhelmestä (www.satuhelmi.fi). ketju kulki mielestäni belcher-ketjun nimellä. kurkkasin juuri satuhelmen sivuille, ja tällä hetkellä siellä en tuota ketjua nähnyt.ketjua kuitenkin käsittääkseni tulee aika-ajoin lisää. itsekin olen yrittänyt sitä hankkia, tuo on ollut hyvää perusketjua. eikä edes kovin pahan hintaista :D suomalaisissa nettikaupoissa on aika surkea hopeaketjutilanne. papuketjua löytyy eri kooissa hopealanka.fi -sivustolta. eikä näyttänyt olevan edes pahan hintaista. ulkomaisiin helmikauppoihin en ole vielä tutustunut.. :D

  VastaaPoista