Sivut

tiistai 9. maaliskuuta 2010

flip flopTurkoosi linja jatkuu vahvana. Tarkoitukseni ei ollut osallistua neuleolympialaisiin, mutta yllätin itseni puikot kädessä Suomi-USA pelin aikana. Ensimmäisen erän alkuminuuttien jälkeen ei tuo ottelu enää jaksanut kiinnostaa, joten tikuttelin menemään (taas) uutta kaulahuivia.Nappasin viimevuoden puolella Me-lehdestä talteen Baktus-huivin ohjeen. Samaisia huiveja on blogeissa vilahdellut jo maailman sivu, ja itsekin olen jo yhden huivin tehnyt saman tyylisesti. Kaupasta tarttui kuitenkin jo jokin aika sitten Novitan herkullisen turkoosia flip flopia. Kyseessähän on lanka, jonka valmistustarina on varsin viehättävä. Langan valmistukseen on nimittäin käytetty muovipulloja, joista jauhamalla sekä jatkojalostamalla on saatu polyesterikuituja joita on sitten käytetty langan valmistuksessa.Kaulahuvi valmistui sitten seuraavana iltana hiitoa seuratessa. Tämä huivi on varsin pikkuinen, yltää kerran kaulan ympäri. Ideaali koko olisi syntynyt 1,5 kerästä lankaa, mutta päädyin sitten tekemään pienemmän kun noita lankakeränjämiä pyörii nurkissa muutenkin jo ihan tarpeeksi. Flip flop oli varsin muovisen tuntuista neulottavaa ja tarttui neulottaessa jonkin verran ainakin puisiin puikkoihin kiinni. Huivista tuli kuitenkin hauska ja keväinen, sehän se on pääasia.

7 kommenttia:

 1. Väriä elämään, pirtsakka väri. Pari päivää sitten eksyi minunkin puikoille samainen huivimalli :)Just sopivaa tv:n katselun oheistoiminnaksi.

  VastaaPoista
 2. Wau, onpas hassau lankaa se! :) Onko se kuitenkin ihan pehmeää ja lämmintä? Hiostaako se enemmän kun tavallinen lanka tai säköistyy?

  VastaaPoista
 3. Amalia: kevättä kohti kun mennään niin saa alkaa vähän värejäkin löytymään :D tuota huivia on juuri sopiva tikutella telkkaria katsellessa, sopivan simppeli mullekin..

  Niina: munkin oli pakko tuota lankaa ostaa ihan vaan siksi, kun on niin mukava valmistustarina. pehmeää on, mutta huivi ei ole vielä kunnolla päässyt käyttöön, joten tuosta lämmittävyydestä/hiostavuudesta en osaa niin sanoa..

  VastaaPoista
 4. Hienosti on taipunut baktukseksi tuo lanka joka tapauksessa :)

  VastaaPoista
 5. Pirtsakka huivi, hieno väri. Kiva kuulla kokemuksia noista uutuus langoista, tietää vähän millaista lanka on neuloa.

  VastaaPoista
 6. kiitos Hilmukka :D keväällä saakin olla väriä ja paljon. ei mikään miellyttävin ollut neuloa, mutta pari kerää nyt menee mistä vaan...

  VastaaPoista