Sivut

tiistai 1. heinäkuuta 2014

uudet vetimet kaappiin
Näistä aineksista syntyy tällä kertaa vähän persoonallisempaa näköä Ingvarin niin tuttuun expedit-hyllykköön. Hylly löytyy varmaan jokatoisesta kodista, niin minultakin. Tai ei sellaisena isona hyllynä, sen sijaan täällä on yksi kahdeksan lokeron hylly sekä kaksi pienempää, neljän lokeron hyllyä.


Lankarullat spreijasin mustiksi mattamustalla spray-maalilla.

Kun maali oli kuivahtanut, liimasin jokaiseen rullaan kiinni sopivan pituisen mutterin (ruuvin? mutterin? mikätuoon?).Koska lankarullassa on reikä juuri tuossa kohtaa, mihin mutteri tulee, saa liimaa laittaa ihan reippaasti, että se varmasti pitää.
Tämän kuvan jälkeen lisäsin liimaa vielä vähän, tai vähän enemmän, niin että tuo mutterin kannan reunakin jäi liiman alle ihan kunnolla piiloon. Ei mitään riskejä sen kanssa, että laatikon vedin jäisi vahingossa käteen.


Pattexin 100% liima on erittäin tehokas ja vahva liima, joten se kestää tämänkin kaltaisen "kulutuksen", tai ehkä parempi sanoa vedon. Imemättömät pinnat, kuten metalli, on hyvä pyyhkiä vaikkapa kostealla ennen liimaamista.


Ylempiin laatikoihin tuli hieman lyhyemmät lankarullat, alemmissa kaapinovissa taas on hieman pidemmät.


Tykkään näistä hirmupaljon, lankarullilla saa kivasti asunnonkin puolelle tuotua sitä omaa käsityöharrastusta. Ajattelin vielä että näihin voisi kieputtaa ohuen kerroksen keltaista lankaa ympärille väripilkuksi, katsotaan toteutanko suunnitelman jossain vaiheessa.Tämä postaus on tehty yhteistyössä Pattexin kanssa. Olen mukana Pattexin blog award -kilpailussa. Mikäli olet pitänyt liimailuistani, käy äänestämässä minua Pattexin sivuilla! Tätä kautta näet kaikki tähän mennessä tehdyt liimailut.

16 kommenttia:

 1. Oiskohan löytyny sen kokosta ruuvia mikä ois mahtunu lankarullan reiästä sisään ja pituuskin ois riittäny? Sit ei ois tarttenu liimaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä varmasti olisi toiminut niinkin (kaupassa kun katselin noita ruuveja, niin olisi kyllä ollut pidempiäkin), en vaan halunnut, että se ruuvin kanta jää tuohon lankarullan päälle näkyviin. näitä vetimiähän voi liiman avulla tehdä vaikka mistä esineistä, esimerkiksi sileistä kivistä (matkamuistot), golfarin hyllyyn golfpalloista, lastenhuoneeseen legoukkeleista ja vaikka shakkiharrastajalle shakkinappuloista :D

   Poista
 2. Tää on ihan mahtava idea! Onko tuo liimapurkki sellainen että sen saa vaivatta auki toisellakin käyttökerralla? Nyt oon luottanut yhteen tiettyyn pikaliimaan (en muista nimeä) jonka paras puoli on se ettei se tuubi liimaudu kiinni. Se ei vaan ilmeisesti oo läheskään näin pitävää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati :) olen itse ihan rakastunut tuohon pattexin 100% liimaan (tämä ei ole maksettu mainos). itse en saanut purkkia liimautumaan kiinni, tosin ensimmäinen tuubi kului projekteissa loppuun viikossa. ainoa huono puoli tuossa on, että purkkiin jää jonkin verran liimaa, eikä loppuja saa kunnolla puristettua käyttöön. tämä on varsin pätevää liimaa, toki pikaliimallekin on oma paikkansa vähän erilaisissa projekteissa.

   Poista
 3. Itse kun käyttää pikaliimaa satunnaisesti korjaamaan erinäisiä asioita niin se ei oikeastaan haittaa vaikka purkin pohjalle lopulta jäisi jotain vaan just se että jos et saa sitä enää auki kerran käytettyäisi...taidanpa seuraavaksi kokeila tätä liimaa :) Saakohan muualta kuim askartelukaupoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itse olen tätä liimaa nähnyt robinhoodissa sekä hongkongin liimaosastolla myös. citymarketissa oli myös joitain pattexin tuotteita, en muista tarkkaan oliko tätä vielä. joten eiköhän suuremmista marketeista (joissa on jonkinlainen remppaosasto) löydy. nämä eivät ole siellä toimistotarvikepuolella :D

   Poista
  2. Kiitos! Loctite on se liima mitä mulla nyt on ollut, myös sieltä remppaosastolta

   Poista
  3. Loctite on myös tosi hyvää liimaa, yksi omista suosikeista on ko valmistajan power flex (taitaa muuten olla juuri se sinulla, koska siinä on kätevä pullo). Hanki tuo pattexin liima siihen rinnalle, täydentävät toisiaan, on vähän erilaisiin liimailuihin. Loctite toimii paremmin sellaisissa, joissa pintoja joutuisi puristamaan yhteen sen aikaa kun kiinnittyvät, Pattex kuivaa sen verran kauemmin, että on sellaisissa vähän hankala. Itellä on kokeilulistalla myös Pattexin no more nails -liima, minkä pitäisi kiinnittää myös pystysuorille pinnoille.

   Poista
 4. Hauska idea käsityöläisen kotiin!

  VastaaPoista
 5. Mahtava idea! ja tuo langan kiuputtaminen ympärille tois kyl kivasti lisätehoa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Kata Maria :) lanka lähti nyt vakavasti harkintaan just nyt :D

   Poista
 6. Hitsin hienoja ideoita sinulla täällä monta, kun nyt pitkästä aikaa muistin kurkata blogiisi :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Hilkka :) täällä onkin ollut vähän hiljaiseloa, mutta nyt on taas uusi into löytynyt tämän liimailukisan myötä. niin paljon ideoita, että tuskin ehdin kaikkia toteuttaa ennenkuin kisa loppuu. sen jälkeen työn alle pari muuta projektia.. :)

   Poista
 7. Hieno idea! Tykkään! Jotakin tällaista pitää kokeilla itsekin. Pitääpä käydä liimaostoksilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Elina :) kyllä voin vahvasti suositella tätä liimaa erinäisiin projekteihin, eli kaupan kautta siis :D

   Poista