Sivut

sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

mustikoita

Viimekesän mustikkasadosta syntyi tällainen kaulakoru. Hopeaoksa-blogissa ihastuin Paulan värjäämiin makeanvedenhelmiin ja päätin kokeilla itsekin. Kaivoin syksyllä varastoistani kaikki parittomat valkoiset jämämakeanvedenhelmet ja metsästä viimeiset mustikat. Murskasin mustikat mukiin ja laitoin helmet sinne marinoitumaan muutamaksi päiväksi.Tämän jälkeen helmet jäivätkin pitkäksi aikaa pyörimään nurkkiin. Niistä ei sittenkään tullut niin kivoja kuin ajattelin ja inspiraatio loppui viimeistään siihen kun helmisilkkiäkään ei ollut sopivaa paksuutta. Eilen illalla otin kuitenkin itseäni niskasta ja ajattelin vetristää helmien solmimistaitojani. Korusta tulikin yllättävän mukava, vaikka valkoisina helmet olivatkin kauniimpia. Erikokoisten helmien yhdistäminen oli kuitenkin hauskempi idea kuin mitä ajattelin, tätä tulen varmasti käyttämään vielä joskus toistekin. Kun harjoituskappaleesta on kyse, ovat muut osat korumetallia.

10 kommenttia:

 1. Tuota värjäämistä pitääkin tulevana kesänä kokeilla jollakin luonnosta löytyvällä! Kärsikö helmien kiilto värjäyksestä?
  Joka tapauksessa kivannäköinen koru :-)

  VastaaPoista
 2. kiitos Mags :) tutkailin tuota korua, enkä huomannut että noista helmistä olisi kiilto mitenkään kärsinyt.. Toisaalta kyseessä oli aika rupuiset ja käytöstä pois karsitut helmet, joiden virheet (kuopat sekä uurteet) kyllä korostuivat kun niihin tarttui tuota mustikkaa enemmänkin. itsekin suunnittelin, että värjäyskokeiluja on kyllä jatkettava, seuraavaksi ajattelin että jos ottaisi projektiksi koolauksen, sekä langoissa että helmissä.

  VastaaPoista
 3. Todella kiva idea värjätä helmiä itse : )! Ja ihan mukavannäköisethän helmet nuo ovat!

  VastaaPoista
 4. Aikast hempeen söpön sävyn sait mustikoilla, kaunis rannekoru. Loistava idea käyttää "rupuhelmet".

  VastaaPoista
 5. Tanja: kiitos paljon :)

  Amalia: kiitos. tuo väri on tavallaan ihan kiva. sellainen sumuisen siniharmaa. rupuhelmistä saa vaikka mitä kivaa aikaan :D niissä on luonnetta..

  VastaaPoista
 6. Kaunis koru! :) Musta tuo sävy on tosi ihana, tuollainen sumean sininen.

  VastaaPoista
 7. Siis edes taivastaan ei enää ole rajana.... en siis todellakaan osannut kuvitella että helmiä voisi itsekin värjätä! Kyllä ihminen on sitten taitava elikko! Ihana kun laitat(te) ideanne kaikille jakoon... täytyy myös kokeilla! Muuntuuko väri riipuen helmen pohjaväristä entä miten kestävä värjäys on?! terv yks kysely-kautinen

  VastaaPoista
 8. kiitos Annika :D

  Pioni: kiitos myös sinulle. :) kyllä varmasti helmen pohjaväri vaikuttaa. nämä värjätyt helmet olivat vaaleita/luonnonvalkoisia ja väri on noinkin vaalea. varmasti värillisistä ja tummemmista helmistä pohjaväri ainakin kuultaa läpi, ellei sitten ihan peittoa tuota mustikan väriä. väriä jäi helmiin tuon verran kun pesin niistä mustikkamössön pois, eli tuskin vedellä ainakaan enempää saa hinkattua pois. makeanvedenhelmet ovat kyllä muutoinkin aika arkoja kemikaaleilla ja esimerkiksi hiuslakalle, joten itsestäänkään eivät ole ihan kestävimmästä päästä. vielä en ole tuota korua käyttänyt joten siihen en valitettavasti osaa vastailla miten tuo värjäys kestää käytössä. kokeile ihmeessä, ihan hauskaa puuhaa :D

  VastaaPoista
 9. Wau, enpä ole kuullutkaan että helmiä voi värjätä!
  Pidän tuosta korusta, siitähän tuli oikein kaunis :)

  VastaaPoista