Sivut

maanantai 6. huhtikuuta 2009

onnea :)

Sain vihdoin arvottua kyselyarvonnan voittajan ja onnetar suosi AmaliaArmasta. Palkinnon laitan postissa. Ihanan moni vastasi kyselyyn sekä kirjallisesti, että tuon hauskan rastiruutuun-kyselyn kautta. 23 vastaajista (60%) oli sitä mieltä, että käsityönä tehty lahja on ihana, oli kyseessä mikä tahansa tuotos. 6 (18%) suhtautui käsityöhön kuten muuhunkin lahjaan, eli arvo määräytyy käyttötarkoituksen mukaan ja neljän(12%) mielestä myös työn jälki ratkaisee.

Hauskoja ja ajatuksia herättäviä vastauksia oli tullut myös kommenttipuolelle. Yleisesti käsintehtyjen lahjojen kerrottiin olevan iloinen yllätys. Monet mainitsivat myös miettivänsä lahjoja todella tarkkaan. Muutamasta kommentista näkyi kyllä harmistuskin, kun vaivalla tehtyä lahjaa ei sitten oltu arvostettukaan. Kuten LauraN mainitsikin "tämä mätä materialistinen yhteiskunta ;) on kyllä johtanut siihen, että aika tarkkaan mietin antaako itse tehty vai ostettu lahja... ihmiset kun valitettavasti tuntuvat arvostavan enemmän lahjaa, jonka he pystyvät arvioimaan arvokkaaksi (kalevala koru, pentik, yms), kuin itsetehtyä lahjaa, jonka arvo on enemmän henkinen kuin materialistinen."

Toivottavasti käsityölahjojen arvostus jatkaa kasvuaan, ainakin meitä on täällä nettimaailmassa monia, jotka sitä edistävät ihanilla töillään. Itsekin pitäisi lopettaa se vähättely ja antaa omatekemää ylpeänä siitä, että osaa itse tehdä.

3 kommenttia:

 1. Kiitos palkinnosta! Olen onnesta soikeana! Hyvää Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 2. Heips! Käy kurkkaamassa blogiini, siellä on jotain sinulle:)

  VastaaPoista
 3. AmaliaArmas: ihanaa että pidit. Toivottavasti tulee käytettyä.

  puikOtus: kiitos kaunis tunnustuksesta. olen ihan otettu :)

  VastaaPoista