Sivut

torstai 16. huhtikuuta 2009

saippuakuplia

Tässä ensimmäisen valmistuneen saippuasatsin tuloksia. Kahvisaippuaa sekä mustikkasaippuaa. Molemmissa rasvoina ihan perus oliivi- ja rypsiöljy sekä kookosrasva.Mustikkasaippuassa on mukana mustikkatuoksuöljyä (josta en saa kyllä mustikan hajua millään irti) ja se on värjätty ultramariini-kosmetiikkavärillä. Saippuaa olen kokeillut jo muutaman kerran ja tehokkaalle vaikuttaa. Ainoana miinuspuolena on sen kuivattavuus, eli käsiä saa kyllä rasvata. Seuraavaan satsiin tietää sitten hankkia mukaan niitä kosteuttavampia rasvoja.Kahvisaippua on tehty kahviin ja joukossa on myös kahvinpuruja. Tämän saippuan pitäisi olla hyvä keittiösaippua, sillä kahvi poistaa esimerkiksi kalan hajua.

13 kommenttia:

 1. Itse tehtyä saippuaa! Onko tuommoista työlästä tehdä?

  VastaaPoista
 2. ei ollenkaan työlästä :) noissakin ihan muutama ainesosa vaan jotka sekoitetaan keskenään. kirjastosta löytyy Saara Kuhan kirja Käsin tehtyä saippuaa, jossa on todella selkeästi kerrottu valmistuksesta. tuoksuja ym valmistusaineitakin löytyy hyvin ihan kotimaisistakin nettikaupoista. tuohon jää kyllä niin koukkuun. itse ainakin suunnittelen jo uusia ja erilaisia saippuoita. tähän(kin) saisi rahaa menemään kivasti ja taas tietää mitä ystävät saavat lahjaksi..

  VastaaPoista
 3. Ai kun ihanan näköisiä! Jotenkin nämä itsetehdyt saippuat on paljon mielenkiintoisemman ja kivemman oloisia kuin tavalliset kaupan saippuat :)

  VastaaPoista
 4. Nam, näyttää hyvältä!
  Olen itsekin haaveillut joskus kokeilevani tuota, ja aivan varmasti kokeilenkin kunhan on paremmat tilat missä tehdä! Laita ihmeessä lisää käyttökokemuksiasi!

  VastaaPoista
 5. Uuuh hyvältä näyttää! garh! oma vaaka on rikki ja nyt tuli himo saippuilla kun olis vielä vapaapäiväkin, murr.

  VastaaPoista
 6. kiitos teille kaikille :)

  PaulaL: totta puhut. noista saisi vaikka miten kivojakin esimerkiksi ihan tavallisissa silikonivuoissa. ja ovat sen lisäksi ihan "puhtaita" eli ilman kaikkia ylimääräisiä lisäaineita.

  Päivi: seuraavan satsin valmistuessa, pitää ehkä valokuvata minun työskentelytilani (=keittiön 1mx1m työpöytä) jotta Päivikin innostuu. ei tähän niin paljoa tilaa tarvita ;) jostain luin, että tila, jossa mahtuu leipomaan soveltuu hyvin myös saippuan tekoon. varsinkin jos mittaa vaikkapa aineet valmiiksi ennen aloittamista (sehän toki auttaa paljon leivonnassakin). Ainakin tuota mustikkasaippuaa olisi tarkoitus tunkea joillekin ystäville, jotta saa vähän erilaisia käyttökokemuksia.

  Rajaton: nyt se sitten alkoi minullakin.. harrastusta hillitsee rahoituksen puuttuminen, mutta eiköhän se taas tästä pikkuhiljaa ;)

  VastaaPoista
 7. Kivan värisiä ja näköisiä saippuoita. Onnea uudelle aluevaltaukselle. Varmasti mukavaa puuhaa.

  VastaaPoista
 8. Ihania, melkeinpä herkullisen näköisiä saippuoita! Me tehtiin koulussa saippuaa, mutta siitä ei tullut ihan tuollaista, heh...

  VastaaPoista
 9. kiitos :)

  Amalia: hauskaahan tuo oli, ja koukkuun jäin heti. suunnitelmissa on jo vaikka mitä erikoisuuksia. pikkusormi meni jo ;)

  puikOtus: kiitos. tuo alempihan on ulkonäöltään melkein kuin maustekakkua... oliko kyseessä kemiantunnin kokeilut? siellä ei ehkä opettajan mielessä olleet hauskat värit ja tuoksut. itsetekemällä saa vaikka mitä kivaa.

  VastaaPoista
 10. Ihanan syötävän näköisiä! Tuosta mokkasaippuasta tulee mieleehin ihan joku mokkamousse kiinteässä muodossa! Mä haluun kanssa kokeilla!

  VastaaPoista
 11. no eikö olekkin :D kunhan saan lisäaineksia hankittua, niin voitais askartelupäivän yhteydessä tehdä parit satsit saippuaakin :D

  VastaaPoista
 12. ihanat saippuat! (ne on livenä vielä herkullisempia.) Lupasin laittaa sulle linkin kun mun blogia voi mennä lukemaan, eli täältä löytyy: www.haaveilijanpaivakirja.blogspot.com . Ei siellä vielä mitään luettavaa oikeasti ole mutta alku se on pienikin alku.

  VastaaPoista
 13. toinko sulle jo mustikkasaippuaa kokeiltavaksi? otan mukaan kun ensikerralla nähdään, saat liittyä testaajien joukkoon ;) heti kävin kurkkimassa siun bloginkin, ja olihan siellä jo vaikka mitä. ihanaa kun jaksat kirjoittaa pitkästi, miun kirjoittamiset on aina niin lyhyet ja väkinäiset...

  VastaaPoista