Sivut

keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

tilda-koruja?Osa edellisen postauksen arvonnan palkintoa ovat nämä suloiset tilda-henkiset korvakorut, joissa väreinä vaaleansinistä ja vaaleanpunaista söpöllä sydänketjulla. Koruja tehdessäni, aloin miettiä, että voiko minkäänlaisia koruja oikeasti kutsua tilda-koruiksi? Käsittääkseni (voin olla väärässäkin, eli hernekulho on jo pöydällä jos joku tuntee tarvetta) todellisten harrastajien keskuudessa tildana ei pidetä muita kuin aidoista tilda-tarvikkeista tehtyjä tuotteita. Näin vaikkapa samantyylisistä kankaista tehdyt pehmohahmot eivät olisikaan tildaa, sillä kangas ei sitä alunperin ollut. Toki katsontakanta riippuu harrastajasta, toiset ovat mielipiteissään tiukempia kuin toiset. Voiko näin ollen olla ollenkaan tilda-koruja?

Ainakin saman henkisiä koruja voi luoda tietyllä tunnelmalla. Kankaista otetut värit ja yleinen söpöys voisivat olla keino luoda myös koruihin tilda-tyyliä. Tätä koruasiaa pitänee tutkia, jotenkin alan hitaasti nimittäin itsekin lämmetä tilda-maailmalle.Psst. Jos ette ole vielä osallistuneet edellisen postauksen arvontaan niin käykääpä kirjoittamassa mitä mieltä itse olette käsityönä tehdyistä lahjoista ja varsinkin niiden vastaanottamisesta.

5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista pohdintaa... Mun käsittääkseni suuri osa tildaajista hyväksyy materiaaleiksi muutkin kun aidot Tilda-tarvikkeet, kunhan vaan ovat "tildamaisia". Kovin tylsäksihän se kävisi, jos käytettäisiin vain ja ainoastaan aitoja. Persoonallisuus olisi silloin todella hakusessa.

  Sitäpaitsi eihän Tilda-kirjoissakaan kaikki materiaalit ole aitoa Tildaa. Esim. Tildan Kevät -kirjassa valtaosa materiaaleista on ihan yksiväristä, ruudullista tai raidallista kangasta eikä niitä aidosta Tilda-mallistosta edes löydy.

  Mutta siis toki voi olla olemassa Tilda-koruja!

  VastaaPoista
 2. Inka, kiitos selvennyksestä. mullekin tuo käsitys on jäänyt jostain blogi/keskustelupalsta kommentista, jonka sisältö oli jotakuinkin semmoinen, ettei muita kuin aidoista materiaaleista tehtyjä tildaksi hyväksyttäisi. ilmeisesti tämä on sitten vain pienen vähemmistön kommentti ja näkökulma. varsinkin jos tilanne tosiaan on noin, että ihan varsinaisissa kirjoissakin käytetään surutta muita materiaaleja.

  tilda-korusarjaan voinee siis tulevaisuudessa tulla jatkoakin ;)

  VastaaPoista
 3. Ihanoita korviksia!! :)

  kiitos kommentista.. ja uteliaisuuteni heräsi.. mustikkasaippuaa!! Kuullostaa ihanalta! :)

  VastaaPoista
 4. kiitos Helmiliina :)

  mustikkasaippuaa on tosiaankin eteisessä ;) tekeytymässä. parin viikon jälkeen sitä voinnee jo esitelläkin... jännitys tiivistyy, toimiiko.

  VastaaPoista
 5. Ompa söpöset korut!
  Olen koittanu itteeni varjella noilta Tilda-hömpötyksiltä, mutta kummasti sitä meikäläisenkin silmä on alkanut tottua niihin ;D

  VastaaPoista