Sivut

maanantai 17. marraskuuta 2008

käsityömessut osa 3

Syksyn käsityömessuputki huipentui Tampereella järjestettyihin Kädentaidot- ja koru sekä kivimessuihin. Tarjolla oli huimasti nähtävää, jopa niin paljon, että kaikesta ei enää jaksanut innostua ja viimeiset näytteilleasettajat ohitti vain vilaukselta. Lisäksi runsas väenpaljous aiheutti sen, että mielenkiintoisille osastoille joutui ihan oikeasti jonottamaan vuoroaan, jos jotain halusi päästä katsomaan. Lisäksi kun vielä innokkaat eläkeläiset käsityönharrastajat vaativat paikkansa tehokkaasti kyynärpäätaktiikkaa käyttämällä, siinä vähemmän röyhkeänä sai jonkun aikaa odotella. Tampereen messujen sivuilla mainitaan, että kolmen päivän aikana kävijöitä oli ennätykselliset yli 35 400. Käsitöiden taso oli mielestäni todella vaihtelevaa, tuotteita oli joulumyyjäispatalapuista ihan tuotteistettuihin desingesineisiin. Ja pakkohan on vielä hehkuttaa, että mukana oli myös ihana Strömsön Matias.

Tarttuihan sieltä mukaankin jotain... Lisää huovutettuja palleroita, Suomen jalokivituotteelta kolme nauhaa makeanvedenhelmiä sekä Helmiliinalta nauha, jonka laadun jo unohdin, vaikka sen kysyinkin.HelmiQ:n osastolta vahanauhaa, valkoinen lasihelmimöllykkä sekä hopeiset helmihatut. Helmiliinalta iso akaatti sekä puoliporattuja makeanvedenhelmiä ja niihin hopeiset korvakorutapit. Lisäksi klova, juotospihdit (joita kauan mietin, että kummanlaiset minulla on kotona, suoralla vai käyrällä päällä, päädyin ostamaan suoralla päällä, mutta nyt niitä on sitten kahdet ;) sekä pinsetit.Ja jottei postauksesta tulisi ihan koruton, niin tässä vähän jalostetummassa muodossa Helsingin messuilta ostetut Kukui-pähkinät 2mm vahanauhassa, somisteena satiinirusetti.

6 kommenttia:

 1. Vastavierailulla ;)

  Todella kaunis tuo Kukui-pähkinäkoru! Rusetti tekee ihanan säväyksen ja ruskean sävyt on tosi herkulliset. Melkein tekisi mieli haukata pähkinää...

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana tuo kukui-pähkinä-korusi! Minulla on valtava taqua-pähkinä, enkä keksi siitä mitään...

  VastaaPoista
 3. Ihania! Varsinkin rusettikoru. Nam!

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia. minusta nuo kukuit on aivankuin pieniä suklaapalleroita. Meillä oli joskus lapsena sellainen choco-lautapeli, jossa oli lapsen nyrkin kokoisia, juuri tuollaisia saman näköisiä suklaakönttejä. Se noista tulee mieleen.

  mags: minullakin on vielä yksinäisenä tuo lumbang-pähkinä, ajattelin tehdä siitä avaimenperän, höystää vähän ruskeilla swaroilla.. en tiedä, onko se liian arkinen käyttötarkoitus, vai pitäisikö sen ympärille koota jotain hienompaa?

  VastaaPoista
 5. Tosi kivoja löytöjä messuilta. Koru on aivan huippu ihana, tyylikäs ja niin kaunis!

  VastaaPoista
 6. Syötävän ihana koru. Tuo rusetti todella kruunaa kokonaisuuden.

  VastaaPoista