Sivut

maanantai 16. syyskuuta 2013

varasto

Viimeiset kuukaudet ovat olleet hiljaisia niin blogin kuin askartelujenkin parissa. Jo pidemmän aikaa olin haaveillut uudesta asunnosta, kesäkuussa löytyi vihdoin sopiva. Muuttamaan pääsin viime kuun puolessa välissä ja nyt on aika mennyt tavaroita järjestellen. Askartelutavaratkin saavat vihdoin oman paikkansa (saan vihdoin ihka oikean askartelutilan!), vaikka hieman onkin järjestelyä ennen kuin kaikki on hyvin esillä.


Tällä hetkellä askartelutila näyttää kuitenkin enemmänkin varastolta minne on tuupattu kaikki turha ja ylimääräinen roina. Laatikoita on availtu, sillä olen vimmatusti tarvinut jotain askartelutarvikkeita muutamiin pakollisiin projekteihin. Kaikki ylimääräinen puuhastelu on kuitenkin nyt karsittu ihan minimiin. Askartelutila on siis entinen vaatehuone, vaikkakin varsin iso sellainen. Seiniltä on ennätetty poistaa jo entiset hyllyt, seuraavaksi olisi edessä seinien kunnostaminen sekä uusien hyllyjen sekä pöytätasojen hankkiminen. Tämä projekti vie varmasti aikaa tulevaisuudessa. Siksi otankin mielelläni vastaan vinkkejä kaikenlaisista ihanista askartelutiloista sekä nokkelista säilytysratkaisuista.

15 kommenttia:

 1. Oooh, luksusupea tila!!

  Itsellänikin on vaatehuone, mutta kooltaan sellainen normi, ettei siellä mahdu olemaan mutta säilytyksessä toimii... (silloinkun sieltä mahtuu hakemaan jotain) ;-)

  Ihanaa suunnittelua, Pinterestissähän noita upeita tiloja on nähty, ootko jo tarkistanut? ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Laura :) tuo vaatehuone on kyllä kieltämättä aika luksusupea. kokoa sillä on ~185 x 180cm, eli reippaasti edellisen asunnon vaatehuonetta isompi. uskoisin että pöytätason saa laitettua kivasti jokaiselle kolmelle reunalle, tai ainakin kahdelle. pintereistiin olenkin jo keräillyt vähän ideoita http://www.pinterest.com/anneli/unelmien-askarteluhuone/ katsotaan mitä sitä sitten keksii :) toivon että olisi pian valmis, jotta pääsisin näpertämään ihan kunnolla. alan olla jo kyllästynyt siihen lattialla askarteluun :D

   Poista
 2. Vetolaatikostoja, vetolaatikostoja :D Mutta varmaan vähän riippuu mitä sulla on tavaraakin, millaisia seinäratkaisuja käytät(avohyllyjä, mustehyllyjä, nappi/nauha-juttuja). Ja ehdottomasti tilaa esitellä omia tuotoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. avohylly mulla on ollut mietinnässä, tai silleen että tuohon vasemmalle puolelle ja päätyyn pelkkä pöytätaso ja sitten oikealle korkea hylly. tarkoituksena olisi että sekä ompelukoneelle, bigshotille ja askartelupisteelle olisi oma paikkansa niin ettei tarvikkeita tarvisi nostaa esille kun ryhtyy askartelemaan. tämä ihana askartelutila ollut hieman esikuvana suunnitelmille http://lifethrualens.net/2009/04/06/ikioma-askartelukoppero/

   Poista
 3. Kaikki hyvä palkitaan aikanaan kun tavarat on paikallaan...kokemusta on !:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näin toivon itsekin :) olis ihana jo päästä valmiiseen tilaan puuhastelemaan.

   Poista
 4. Oih, tosta tulee kyllä tosi kiva, ja niiiiiin sun näkönen juttu! :)) Kuikuilin tota linkkaamaasi esikuva askartelutilaa - ihan hirmukiva! Noin pieneen tilaan runsaat vetolaatikot voi olla vähän hankalia, ite laittaisin sellatteita, missä on kirkkaat laatikostot, niin näkisi jo ilman avaamista, että mitä niissä on. Jos olisi liian levoton ulkonäkö, niin voisihan ne laatikot sitten vaikkapa myöhemmin päällystää... Noi sun pinterestikin poiminnat on tosi upeita! Pakko mennä vielä uusiks kuolaileen :)

  Sori, mä en osaa nyt mitään neuvoja antaa, muuta kuin että valaistus on tosi tosi tärkeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toivotaan että ton sais pikapuoliin kuntoon. tuo linkissä ollut askartelutila on ollut pitkään haave, nyt kun oma vaatehuone oli vielä reippaasti isompi niin sitähän on intoutunut haaveilemaan vaikka mistä. kirkkaat laatikot varmaan tulee avohyllyille, kannelliset olisi säilytyksen kannalta hyvät, ei pölyttyiskään.

   Poista
 5. Tästä tulee varmasti kiva, kun saat sen valmiiksi! :) Sillä säilytystilalla on kumma taipumus täyttyä, oli sitä sitten kuinka paljon tahansa. :D Mä en ainakaan mitenkään enää mahtuis näiden tavaroideni kanssa meidän edelliseen asuntoon...

  Mulla ainakin avohyllyt on osottautuneet parhaaksi ratkaisuksi. Kaikki värikkäät tarvikkeet on kivasti esillä ja helposti saatavilla. Kaikki pienet rasiat ja laatikot on käteviä, niin kaiken saa säilytettyä järjestelmällisesti (t. organisaatiofriikki). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, tavaraa tulee kyllä toden totta koko ajan lisää vaikka siitä kuinka yrittäisi luopuakin samalla. avohyllyjä on tällä hetkellä suunnitelmissa, sinne sitten laatikoita tai rasioita jossa tavarat olisi näkyvillä, mutta kuitenkin helposti hyllystä napattavissa. pitikin käydä kurkkimassa vielä kuvia sinun askarteluhuoneesta (miten ihana tapetti!) ihan inspiraatioksi. katsotaan mihin osaan päätyä huoneen sisustuksen kanssa.

   Poista
  2. Sitä tapettia kyllä metsästettiinkin KAUAN! :D Tiesin, että haluan jonkun värikkään kukkatapetin, mutta mikään ei ollut mun makuun tarpeeksi värikäs. Lopulta löysin sitten tuon tapetin ja oon kyllä ollut siihen supertyytyväinen. :)

   Poista
  3. no se on kyllä tosi herkku! mä en ole vielä päättänyt haluanko tonne tapettia vai vaan värikkään seinän. mulla oli mielessä sellainen taivaansininen maalattu seinä, mutta nyt mun kiero mieli haluaakin ehkä mintunvihreää (tai sellaista uuden big shotin väristä, juu nouuu). k-raudassa näin vielä sellaista glittermaalia, millä sais maalipinnan päälle sudittua kimalletta. överikshän tuo saattaa mennä, mutta jos muu kämppä olis sitten hillitympi... ;)

   Poista
  4. Kuulostaa kivalta! Maali on ainakin helpompi vaihtaa, jos jossain vaiheessa alkaa kyllästyttää. Mutta mun mielestä askartelutila saakin olla vähän överi. Meilläkin kaikissa muissa on huoneissa on vaaleat/harmaat/mustavalkoiset tapetit ja tää mun huone on sitten meidän kodin väripilkku. Eihän ne valkoset seinät ketään inspiroi! ;)

   Poista
  5. joo, sillä lähtökohdalla ajattelinkin, että maali vaihtuu helpommin. tarkoitus olisi laittaa sellaiset seinähyllyt mitkä saisi tarpeen mukaan helposti irti (jos tulee uusi maalausinspiraatio) ja helposti takaisin. mullakin piti olla pelkkä askartelutila se väripilkku, mutta yhtäkkiä on alkanut hokuttaa muuhunkin asuntoon yhdistelmä musta-valkoinen-harmaa-keltainen :D

   Poista
 6. Meillä on näiden säilytysratkaisujen kohdalla hieman jouduttu miettiä uusia keinoja. Tila nimittäin loppuu. Voi olla, että jonkinlainen varasto ehkä täytyy vuokrata. Toki myös heittää samalla pois ylimääräisiä tavaroita. https://www.varastotilaaturku.fi/vuokraa-varasto.html

  VastaaPoista