Sivut

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

silta

Vietin osan kesälomastani kurssittamalla jälleen itseäni. Hullua, mutta minkäs henkisesti ikuinen opiskelija itselleen mahtaa. Avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa huikeita kursseja pilkkahintaan, joten mikäs siinä on käydessä ne mieluisimmat. Tällä kertaa valitsin itselleni kurssin, jonka otsikko graafinen koru kertoi jo etukäteen, että nyt oltaisiin aikalailla oman mukavuusalueen ulkopuolella. Niin oltiinkin, mutta ei sillä lailla kuin olin ajatellut.

Kuva

Kurssin teemana oli puutarha. Aiheeseen tuli tutustua ja pohdiskella etukäteen. Itsellä oli samaan aikaan muuttorumba käynnissä (kurssi osui ehkä pahimpaan mahdolliseen aikaan) joten aiheeseen syventyminen jäi googlen kuvahaun varaan. Lähtökohdaksi otin japanilaisen puutarhan ja ylläolevan kuvan kaltaiset kuvat punaisista silloista keskellä muuten niin vihreää puutarhaa lumosivat minut. Tästä lähtökohdasta rupesin työstämään korusarjaa.

Ennakko-odotukseni oli, että kurssilla tehtäisiin koru jalometalleista. Siksi olinkin hieman pettynyt, kun sain tietää että koru tulisi tehdä kierrätysmateriaaleista. Kierrätysmateriaalien käyttö on ollut minulla todella vähäistä, joten aihe oli varsin haasteellinen.


Materiaaleina käytin puisia tikkuja sekä tavallista punaista puuvillaista virkkauslankaa. Ei mitenkään hohdokkaat, saati kalliit materiaalit. Yllä olevaan koruun on vielä osa puista maalattu punaisella akryylimaalilla.


Lopullisen korun sijaan kurssilla keskityttiin enemmän suunnitteluun, ideoiden pohtimiseen sekä aheen työstämiseen korutaiteen näkökulmasta. Jokaisen päivän lopuksi meillä oli palautekeskustelu, jossa käytiin läpi päivän aikana syntyneitä ideoita ja tuotoksia. Itselle omien ideoiden perustelu on ollut hankalampaa ja kritiikin vastaanottaminen vielä hankalampaa, joten tarpeellista oppia tuli myös siitä. Kurssi avasi uuden ajattelutavan myös korutaiteen suuntaan ja tästä olen varsin iloinen.


Lopuksi kurssin aikana syntyneet korut jäivät vielä pariksi viikoksi näyttelyyn esille.
 
Tässä vielä koko sarja, kaksi rintakorua sekä kaksi riipusta. Löydätkö siitä sen japanilaisen puutarhan ajatuksen?


Tiedostan koruihin tulleet vaikutteet (paristakin eri suunnasta), enkä siksi ole lopputulokseen tyytyväinen, vaikka koruissa ei ulkonäöllisesti olekaan mitään vikaa, päinvastoin. Iso elämänmuutos kurssin kanssa samaan aikaan ei antanut aikaa pohtia aihetta tarpeeksi eikä näin ollen ideatkaan pulpunneet kovin helposti. Loppujen lopuksi kuitenkin olin tyytyväinen että kurssille pääsin. Kurssin jälkeen tuntui kuin kaikki ajatukset olisi kaadettu kulhoon ja niitä olisi sekoiteltu vimmatusti kauhalla. Toivottavasti uudenlainen ajattelutapa näkyy tulevissa töissä edes jollain lailla.

6 kommenttia:

 1. Hmm... tuo oikeanpuoleinen miellyttää rauhallisuudellaan mua eniten; inspiraatiokuvaasikin sen mielestäni osuu parhaiten, kun punaista on vain kohtuullisesti. Varmasti upea kurssi, tekisi hyvää itsellekin joku vastaava :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Mags, oli kyllä huippu kurssi. suurin anti oli juuri tuolla aivotyöskentelyn puolella. herätti niin paljon uusia ideoita, etten edes tiedä koska niitä lähtisi työstämään.. :D

   Poista
 2. Hyvä postaus. Inspiraatio näkyy lopputuloksessa, muttei liian kirjaimellisesti. Varmasti oli hyvä kurssi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon :) inspiraatiosta lopputulokseen oli neljän päivän työ :)

   Poista
 3. Joskus on hyvä koetella rajojaan, heittäytyä ulos kaavoista :) asiat näkee hetken ihan eri perspektiivistä. Kauniita on lopputulokset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) kyllä oltiin tosiaan niin oman mukavuusalueen ulkopuolella, mutta näin jälkikäteen ajateltuna se oli vain ja ainoastaan hyväksi.

   Poista