Sivut

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

vappukukkia

Vappua edeltävät päivät olin iltaan asti töissä, joten kodin vappukoristelut eivät olleet ensimmäisenä mielessä. Kaiken lisäksi yhdistetty ruokailu-tietokone-askartelupöytäni on tällä hetkellä entisöitävänä. Pöydän paikan on vienyt pyykkiteline ja koko asunto on muutenkin mullinmallin. Jotain piristystä piti kuitenkin keksiä.


Taava näytti minulle jokin aika sitten, miten leveästä lastusatiininauhasta tehdään hauskoja kukkakoristeta. Mauttomasta nauhasta tulikin kivan näköisiä koristeita, joten pitihän sitä heti hankkia kotiin muutama rulla.
Ennen vappua sitten suikaloin nauhasta pirteänvärisiä kukkia, jotka kasasin grillitikun päähän. Nämä kukat pääsivät parvekkeen ilmettä piristämään.


Kukat syntyivät 5cm leveästä nauhasta nauhansuikaloijan avulla. Lastusatiininauha on samaa materiaalia kuin yleisimmät paketointinauhat, joten se repeytyy siististi ja suoraan. Suikaloijan avulla homma tapahtuu vielä varsin kohtuullisessa ajassa. Ajattelin, että nämähän toimivat vaikka minkä värisinä. Itsenäisyyspäiväksi esimerkiksi sinivalkoisina, ja joulupakettien päälle kultaisena tai hopeisena. Pitänee jo miettiä, mikä olisi seuraava kohde.

9 kommenttia:

 1. Heti rupesin syynäämään että mites ne on tehty...? :D Kivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lennu. Yritin etsiä noihin ohjetta tai videota, mutta en löytänyt mistään. Katselen vielä, mutta jos en löydä niin näytän vaikka sulle joskus :D

   Poista
 2. Anna, näihin ei oikein ole ohjetta missään, mutta syksyllä pääsee sitten kursseilemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin mä vähän aattelinkin, kun ei helpolla löytynyt. Harmi kun Lennu ei tainnut nähdä tuolla Helsingin messuilla että miten niitä tehdään...

   Poista
 3. Tosi kiva idea! Mullakin on pariakin erilaista leveätä nauhaa jostain häistä ym. jäljellä. Ja se nauhanrepijä vai mikä se onkaan taitaa löytyä myös. Ohjetta jos joskus laittaisit, niin olisi oikein kiva juttu. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Leonida. Jos pääset käymään ensilauantaina variston Sinelln synttäreillä, Taava on siellä esittelemässä noiden kukkien tekoa. Jos et sinne pääse, niin voin sullekin näyttää kun seuraavan kerran nähdään :)

   Poista