Sivut

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

toffeeta ja suklaakakkua

Ei, blogista ei ole tullut leivontablogi, vaikka parin ensimmäisen kuvan sisällöt näyttävätkin syötävän hyviltä. Kyseessä on nimittäin saippuoita, joita tehtiin alkuvuodesta muutaman työkaverin kanssa yhteisillä saippuatalkoilla.


Ensimmäinen herkku on suklaasaippua, jossa on käytetty kaakaovoita, palmuöljyä, kookosrasvaa sekä oliiviöljyä. Nesteenä käytettiin maitoa. Saippuan päälle rouhittiin valmista doven saippuaa. Tuoksuna tässä on pienen tuoksukaupan double cream. Saippua on valettu pyöreään keksipurkkiin, josta tuli kiva suklaakakun muoto.


Toinen saippua näyttää aivan siltä lehmätoffeelta. Melkein tekisi mieli haukata palanen. Saippuan kellertävän värin antaa nesteenä käytetty appelsiinimehu. Tuoksuna auringonlasku.


Seuraava saippua on perus oliiviöljysaippua, joka on värjätty vihreällä saippuavärillä. Valkoiset pilkut saippuaan on saatu ripottelemalla massaan suklaasaippuasta ylijääneet doven muruset. Tuoksuna saippuassa on villilimetti-kookos.Viimeinen saippua on värjätty pinkillä saippuavärillä. Tuoksuna pienen tuoksukaupan love spell. Saippua on valettu pringlespurkkiin, joten siitä tuli hauskan pyöreä.

Vaikka saippuoiden tekemisestä ei ole kuin pari kuukautta, huomasin että olen unohtanut suurimman osan reseptit aivan kokonaan. Kaikki saippuat on kuitenkin valmistettu Saara Kuhan Käsintehtyä saippuaa -kirjan ohjeilla. Kirja olisi ihana omistaa itsekin, mutta sen painos on käsittääkseni myyty loppuun. Jos joku haluaa luopua omastaan, voisin hyvinkin olla kiinnostunut.

9 kommenttia:

 1. No, meninpä kyllä halpaan :)
  Niin oikeilta kakusilta nuo näyttää! Herkullisen näköisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuo ylimmäinen näyttää kyllä niin hämäävästi mutakakulta, että melkein tekisi mieli upottaa lusikka siihen :P

   Poista
 2. Ihana mudcake ♥ Saara Kuha sanoo sivuillaan että kirjasta on tekeillä täysin uudistettu versio, mutta julkaisuajankohtaa on mahdotonta sanoa.. Eli kirjastosta voisi ensi hätään löytyä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Sara, kirjastosta olen sitä aina välillä käynyt lainailemassa, mutta se kuukauden laina-aika on niiin lyhyt ;) hauska kuulla, että uusi painos on suunnitteilla. ehkäpä maltan odottaa siihen asti :)

   Poista
 3. En tiedä onko tuosta linkistä mitään apua, onhan se jo melkein vuoden vanha:

  http://www.netcycler.fi/thing/kasin-tehtya-saippuaa-hyva/ycjghz27001/?lang=fi-fi

  VastaaPoista
 4. Ihania saippuoita! Onko niiden tekeminen vaikeaa/aikaa vievää?

  www.polkadotcookie.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Milla :) askartelukaupoissa on saatavilla valmista saippuamassaa, jonka voi sulattaa vesihauteessa (värjääminen ja tuoksujen lisääminen onnistuu tähänkin). se on valamisen (ja jähmettymisen) jälkeen käyttökelpoista ja tekeminenkin on tosi simppeliä.

   Jos valmistaa saippuan rasvoista ja lipeästä lähtien itse, se on hieman työläämpää, mutta ei sekään kovin vaikeaa ole. Ainesosien mittaamisessa vaan saa olla tarkka, eli reseptiä täytyy noudattaa. Aikaa vie sen sijaan saippuan tekeytyminen. Noin kuukauden päästä saippua on käyttökelpoista, mutta paranee ajan kanssa. Nyt olisi esimerkiksi varsin hyvä hetki valmistaa joululahjasaippuat :)

   Poista