Sivut

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

...ruusuPunaisen kauden viimeinen kortti on tässä. Tämäkin syntyi ei nyt ihan jämäsilpuista, mutta muista korteista ylijääneistä papereista, joista muotoilin taustan. Koska korttien pääpaino oli tarkoitus olla punaisessa, en lisännyt mukaan juuri muuta kuin tekstin ja vähän mustaa.

Oli hauska huomata, että voin saada aikaan varsin kivoja kortteja ihan yksinkertaisin tarvikkein. Nämä kortit syntyivät pääosin kolmesta kuviopaperista, ilman leimasinkuvia (tekstit on toki leimattu) ja pienin lisämaustein. Tällaista pitää kokeilla joskus toistekin, ei aina tarvitse olla vimpanpäälle tarvikkeita. Vai mitä mieltä olette? Entä inspiroiko tämä teidät kokeilemaan jotain väriä?

13 kommenttia:

 1. Oon ihan samaa mieltä. Aika minimalistinen askartelija taidan olla itsekin, ei vain synny semmosia kovin rönsyileviä ja runsaita kortteja. Jämäpaloista saa monesti parhaat kortit. Kiva on tämä sun tämänkertainen.

  VastaaPoista
 2. Pidän tästä punaisesta kaudestasi! Pidän yksinkertaisuuksista vähän joka muodossa, joten ihastelin simppeleitä korttejasi, jotka leikkivät pienin muutoksin muodoilla =)

  VastaaPoista
 3. LeenaP: samanlainen on omakin tyyli, alan pikkuhiljaa hyväksyä etten niitä rönsyileviä kortteja vaan saa aikaiseksi :D mutta tehdään sitten simppeleitä ja kivoja, hyvä vaihtoehto on sekin, ei kaikkien tarvitse tehdä samanlaista :D kiitos sinulle :)

  Rusina: kiitos paljon :) näissä punaisissa tosiaan olikin tarkoitus (tai oikeastaan syntyivät ihan itsestään) nuo pienet muutokset. eli samat paperit jotka taipuivat sitten kuitenkin ihan erilaisiksi lopputuloksiksi. iso kiitos :D

  VastaaPoista
 4. tosi ihana.
  tyylikäs ja hauska :)

  VastaaPoista
 5. kiitos teille Elina ja Katjuska :)

  VastaaPoista
 6. Minäkin olen aina tätä yksinkertaista linjaa vetänyt omissa korteissani. Nyt viime aikoina olen hurahtanut ja ostanut enemmän askartelumatskua kuin ikinä. Se sotii vähän mun kortintekoajatusta vastaan. Hienoja vimpan päälle laitteita mulla ei ole vieläkään, mutta kaikilla kivoilla ostomatskuilla saa toki kaikenlaista kivaa aikaiseksi, mutta toisaalta musta tuntuu, että jos kaikki on tehty vimpan päälle laitteilla, niin kortista häviää se itsetehdyn tuntu. Mitä mieltä olette? Musta on kiva, että kortista näkyy kans, et se on itse tehty. Vaikka vimpan päälle laitteilla tehdyt kortit on tietysti myös tosi tosi kauniita!

  VastaaPoista
 7. mä olen taas niin kriittinen tuon työnjäljen kanssa, että tahdon korttien olevan mahdollisimman siistejä ja esimerkiksi leikkauspinnat suoria ym. siksi haaveissa olisi tuo cuttlebug, jolla saisi leikkailtua korttiin myös muita muotoja. totta puhut, että nykyisin on niin paljon hienoja materiaaleja, että niillä saa tumpelompikin tehtyä upeita kortteja. mikä mun mielestä on ihan ok, sillä sitä kautta tähän harrastukseen saa mukaan myös niitä ihmisiä jotka ei välttämättä ole sieltä luovimmasta päästä... :) uskon että kortista kuitenkin näkee sen että on itsetehty, vaikka olisi kuinka huolella tehty. kaupasta ostetuthan on yleensä kuitenkin ihan erilaisia... oon kyllä ajatellut siirtyä oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja tehdä muutamia kortteja, joissa on leimakuvan tilalla jotain itsepiirrettyä. katsotaan tuleeko tämä idea koskaan toteutustasolle (saati sitten blogin puolelle esille) sen verran itsekriittinen olen..

  VastaaPoista
 8. Tää on jotenkin tosi hienon näköinen!! Aatella miten vähin materiaalein voikaan saada hyvännäköstä ja jännää jälkeä..Tykkään tosi paljon ;)

  VastaaPoista
 9. kiitos Paula :D näissä korteissa on taidettu tehdä ennätys materiaalien vähyydessä, eli siis simppeliäkin simppelimpi...

  VastaaPoista
 10. Mäkin olen omasta mielestäni kriittinen työnjäljen kanssa. Jos jotain leikkaa vaikka käsivaralla, niin menee tosi kauan sen valmiiksi saamiseen, kun sitä vaan hioo ja hioo, että se olisi just eikä melkein. Että kyllähän huolitellun jäljen saa ilman niitä välineitäkin, mutta eihän ne tietysti yhtä siistejä ole kuin koneella tehdyt.

  Ja esim. korttipohjissa mua ärsyttää suunnattomasti, jos reuna ei ole suorassa. Se kun on niin vaikea leikata sitä suoraan käsivaralla. Sellaiseen apuvälineet on kyllä hyvät olla olemassa.


  Mulla on vähän ristiriitaisia ajatuksia tästä asiasta. Kun toisaalta en haluaisi mennä välinevarusteluun mukaan, mutta toisaalta ne kiinnostaa kovasti. Saahan niillä tosi hienoja juttuja aikaiseksi ja paljon helpommalla ja vähemmällä vaivalla ja ajalla. Jos se cuttlebug olisi halvempi, olisin ehkä jo ostanut sen.

  Itse arvostaisin vaan enemmän tekemääni korttia, jonka kaikki yksityiskohdat ja koristeet olisi itse tekemiäni. Tietysti jos johonkin oikein kunnolla panostaa ja käyttää aikaa, niin kyllähän siihen yleensä tyytyväinen on. Siis kokonaisuudessaan ainakin, vaikka nyt joku kohta ei ihan miellyttäisi täysin.

  On toki kiva, että mahdollisimman moni pääsee tämän harrastuksen piiriin, tottakai!

  Ja toki kortista näkee, onko se itse tehty vai teollisesti tuotettu. Ehkä mä tarkoitan vaan sitä tuntua, mikä itelle jää, kun kortin tekee. Et ite tykkäisin, et omassa kortissani olisi käytetty mahdollisimman paljon omaa kättä. Mutta tokihan minäkin käytän kuviorei'ittimiä ja jos ei ole jotain muotoa, niin mieluummin piirrän sen vaikka jonkun sapluunan läpi kuin lähden ihan itse sitä piirtämään. Vaikka toisinaan jotain tulee itsekin piirrettyä.

  Huomaan monesti korteissani kaikenlaista pientä juttua, mihin en ole täysin tyytyväinen. Itse kritisoin kovasti myös omia tuotoksiani. Mutta se ilo, mikä tekemisestä tulee, on niin suuri, että ne omat mokat ei peitä sitä alleen. On vaan tyytyväinen, että sai jotain tehtyä ja ottaa sen sitten vaikka oppimiskokemuksena. Seuraavalla kerralla toivottavasti parempi -tyyliin.

  Olis kyllä kiva nähdä, että joku sun oma piirustus päätyisi blogiisi asti!

  Kiitos, että jaksoit kommentoida takaisin, vaikka et varmaan täysin mun näkemystä ymmärtänytkään ja oli mun ajatukset vähän ristiriidassa omiesi kanssa! :)

  VastaaPoista
 11. Huh! Tuli neljä kertaa peräkanaa tuo mun hirmuinen sepustus tuohon näkyviin. Poistin ne kolme. Eiköhän tuossa ole ihan tarpeeksi lukemista yhdessäkin..

  VastaaPoista
 12. kyllä olin ymmärtävinäni perustelusi ja minusta on hienoa, jos vaan jaksaa tehdä mahdollisimman paljon itse (alusta loppuun). en usko että kortin vastaanottaja välttämättä edes huomaisi sitä, onko jokin leikkauspinta suora vai vähän aaltoileva, varsinkin jos ei itse ko käsityömuotoa harrasta. minulla itselläni on vaan sen verran lyhyt pinna, että tykkäisin kun kaikki olisi ensimmäisellä kerralla valmista (siis ettei vaikkapa jotain reunaa joutuisi moneen kertaan suoristamaan). tällähetkellä omistan giljotiini-tyyppisen paperileikkurin, joka jostain syystä leikkaa vinoon. esimerkiksi joulukortteihin pohjia leikatessa alkoi kyllä jo vähän hermostuttaa, kun jokaista korttipohjaa piti vielä erikseen suoristella, kun ei ensimmäisellä kerralla onnistunut..

  VastaaPoista