Sivut

perjantai 27. maaliskuuta 2015

narumunia pääsiäiseksi ohje

Kun olen tarkemmin miettinyt asiaa, olen huomannut että pääsiäiseksi tulee melkeinpä tehtyä itse enemmän koristeita kuin jouluksi. Mistä lie tämä johtuu, pääsiäistä kun en paljoa edes vietä tai fiilistele. Ehkä se on nuo ihanat pastellisävyt, joita saa näin kevään korvilla ruveta käyttämään oikein olan takaa.


Näitä tällaisia narupäällysteisiä munia on mielestäni näkynyt nyt keväällä ympäri nettiä sekä joissain lehdissäkin. Kun löysin vielä sopivia hempeän sävyisiä naruja, päätin pyöritellä muutaman munan koristeeksi. Nämä ovat tosi nopeita tehdä, yhden tekemiseen ei alkuvalmisteluineen taida mennä edes kymmentä minuuttia.
Tarvitaan vain sopivaa nyöriä, styrox-munia sekä tehoteippiä. Ja joku terävä apuväline (itsellä oli käytössä vain ohut virkkuukoukku ja hyvin selvisin).


Laita tehoteippiä ristiin munan puoleen väliin asti. Nappaa sitten  tehoteipistä suojapaperi pois ja tuikkaa terävällä apuvälineellä reikä styrox-munan kärkeen, survo langanpää sinne.


Ala kieputtamaan nyöriä tiiviisti itsensä ympäri. Paina nyöriä aina tiukasti kiinni teippiin.


Kun saat kieputettua langan munan puoleen väliin, katkaise lanka, jätä pari senttiä ylimääräistä.


Tee munan alapuoli samalla tavalla. Teippasin itse tuon katkaistun langanpätkän vielä kiinni, niin se jää helposti kieputettavien kierrosten alle piiloon.

Kun nyörinpäät kohtaavat, katkaise nyöri taas parin sentin päästä. Survo nyörinpää styroxmunan sisälle.Lopettamiskohdan kuopan (näkyvissä yllä olevassa kuvassa) saat helposti piilotettua kun siirtelet hieman vieressä olevia nyörejä sen päälle.
Sitten vaan etsimään koristeille sopivaa paikkaa.


 

Näitä munia voit hyvin tehdä millaisesta nyöristä tahansa. Itse suunnittelin jo vähän säänkestävämpiä, isompia nyörimunia juuttinarusta parvekkeelle. Saa nähdä ehtiikö vielä ennen pääsiäistä, toisaalta ne koristeethan voivat olla esillä ympäri vuoden.

7 kommenttia: