Sivut

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

lahjuksia

Olen tajunnut, että ihan yksi lempipuuhistani on lahjojen koristelu. Sitä tekisin mielelläni enemmänkin, mutta aina se lahja tulee hankittua niin myöhässä että koristelun kanssa tulee todella kiire tai sitä ei ennätä tehdä ollenkaan. Tänään heräsin kuitenkin ajoissa ennen töitä, jotta ennätin saada aikaiseksi kaikki nämä.






















Työkaverille hankittu lahja sai koristeeksi stanssattuja kukkia. Pentikistä hankittu kulho oli jo valmiiksi sellofaaniin kääritty. Päätin, että se saa jäädä, mutta päälle tulee sitten runsaat kukat koristeeksi. Kortin tein samaan sävymaailmaan sopivaksi. Varmasti tunnistattekin tuon käytetyn paperin näistä. Sitä oli vielä jonkin verran jäljellä, ja sehän sopi tähän teemaan kuin nakutettu.






















Kukkien keskelle liimasin kirkkaita puolihelmiä keskustaksi. Näitä helmiä tuli joskus hamstrattua iso purkki tarjoustalosta. Nyt niille tuli vihdoinkin myös käyttöä.






















Koska innostuin stanssailemaan koristeita enemmänkin, päätin että myös tylsän valkoinen lahjakassi saa pintaan hieman kukkia. Juuri tämän vuoksi olen ostanut niitä tylsiä kasseja kaappiin, niistä saa melko pienellä vaivalla varsin kelpoja lahjapusseja.






















Myös lahjakassin kukat ja perhoset on koristeltu samoilla helmillä. Nyt kun ne löysin, niin hyvin on mahdollista että niitä näkyy myös tulevissa korteissa.























Käytetyt stanssit

656640 tattered florals (osittain)
657119 leaves  (osittain)
656512 butterfly #12
656537 decorative label set #4 (osittain)
656064 flowers, branches & leaves set (osittain)

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

prinsessbröllop

Tämä viikonloppu olikin suuri hääviikonloppu. Vaikka prinsessahäiden aikaan olinkin vielä töissä, piti niitä silti vähän kuitenkin fiilistellä. Juhlapäivän kunniaksi hain työpaikan vieressä olevasta kukkakaupasta leikkokukkia ja illalla pääsinkin sitten asetelman tekoon. Ihana oli pitkästä aikaa työstää taas kukkia, tätä puuhaa on tehtävä useammin.






















 Kasasin asetelman oasis-sieneen mariskooliin. Tämä oli vähän hätäapuratkaisu, mutta kun en löytänyt sellaista asetelmapohjaa mistään (hyvässä jemmassa), niin skooli tuurasi mainiosti. Peitin vihreillä lehdillä astian yläosan, joten edes ruma oasis-sieni ei sieltä näy. Oasis-sieniä muuten on myynnissä kauniimman värisiäkin. Ainakin Lahden Terrassa näin limen vihreitä sekä luonnon valkoisia. Hinnaltaan olivat toki arvokkaampia, mutta jos asetelman tekee astiaan josta sientä ei saa naamioitua, voivat ne olla parempi ratkaisu.






















 Asetelmaaan laitoin vaaleanpunaisia neilikoita, limenvihreitä krysanteemia ja valkoista eustomaa. Tuo iso valkoinen kukka on muistaakseni daalia ja asetelman takana on vielä vaaleanpunainen gerbera. Vihreinä käytin tällä kertaa salalia sekä ruskusta. Hurjin kohta asetelman teossa on aina kukkien katkominen. Kun jostain leikkokukasta maksaa useita euroja (kuten tuo daalia, 4 euroa!!!) niin vatsasta ottaa katkaista sen varsi viiden sentin pituiseksi. Useimmiten tuo kannattaa silti, sillä asetelmassa kukat tulevat paremmin esille kuin vaikkapa kaikki samanpituisissa varsissa maljakossa.

















 

Asetelman keskelle stanssasin valkoisesta kartongista tanssahtelevan kuninkaallisen parin. Luonnossa erottuvat taustasta toki paremmin kuin valokuvissa. Nämä juhlijat nököttävät asetelmassa grillitikkujen varassa. Vähän piti laittaa vielä koristeeksi akryylitimantteja näihinkin.























Tämän asetelman tein melko toispuoleiseksi, eli kaikki tapahtuma on asetelman toisella puolella. Seinustaa vasten oleva puoli on vihdeiden lehtien peitossa.






















 Pitäähän prinsessahäitä juhlistaa myös leivonnaisilla. Pienet prinsessaleivokset (tai eihän nämä niitä "aitoja" ole, mutta sopivat kukkien väriin paremmin kuin ne vihreät) löytyivät kaupan pakastealtaasta. Askartelin niihin nopeasti pienet koristeviirit vaaleanpunaisesta kartongista ja akryylitimanteista. Näitä voisi soveltaa vaikkapa muffinsien päällä tai muussa pikkutarjottavassa.























Kortissa käytetyt stanssit

658335 dancers
657179 tattered banners (osittain)

keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

kakkua

Jossain blogissa tai keskustelupalstalla silmiin osui sana pop up -kortti. Rupesin miettimään erilaisia vaihtoehtoja ja päädyin toteuttamaan kortin ihan itse pähkäilemällä. Kanteen tuli simppeleitä kukkia. Kukat ja lehdet tietysti stanssailtu. Isompi yllätys löytyykin sitten kortin sisäpuolelta.






















Kortin avattua esiin pompahtaa valtaisa täytekakku. Kakun stanssasin violeteista helmiäispapereista. Papereiden värit vaan vääristyivät ikävästi valokuvassa, oikeasti ovat paljon herkullisemmat. Onnea-tekstit ovat hopean värisiä ääriviivatarroja, jotka väritin permanent-tussilla violeteiksi.























Kortissa käytetyt stanssit

656640 tattered florals (osittain)
658357 layered cake
656938 tag & bookplates  (osittain)
656064 flowers, branches & leaves set (osittain)
657000 flourish #10

tiistai 4. kesäkuuta 2013

viiksivallu

Heti Big Shot -haastetta miettiessäni julistin suureen ääneen, että kortteihin ei sitten stansseja käytetä, ei varsinkaan tavallisiin kortteihin. Ja jo näin pian pitää syödä sanani, mutta minkäs teet kun se korttitarve tulee aina niin viimetipassa (tai no tiedossahan tämäkin tapahtuma oli jo, muttakun se toteutus jää viimetippaan).






















Eli simppeli syntymäpäiväkortti tässä. Miespuoleisille menevät kortit ovat aina niin vaikeita, mutta onneksi ideoiden miettiminen on helpottunut nyt kun viikset ovat niin muodikkaita. Tähänkään ei paljon muuta tarvinut laittaa. Tein kortista perinteisen aukkokortin muunnelman aukottamalla myös takakannen. Näin viiksille ei tule mitään taustaa vaan ne leijailevat ilmassa, toki siis piirtoheitinkalvon päällä.























Tähän korttiin käytetyt stanssit
657551 circles
659063 top hats & mustaches (osittain)

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

something beautiful

Noniin, polkaistaampa big shot -haaste omalta kohdalta aluilleen. Tämä taulu kattaa teemaltaan koko haasteen aiheen, eli on siksi juuri sopiva ensimmäiseksi työksi.























Taulun teksti "today is not just another day. today i will create something beautiful" eli aika vapaasti käännettynä "tänään ei ole ihan mikä tahansa päivä. tänään aion luoda jotain kaunista" kertoo hyvin mikä on ainakin itselläni kaiken käsillätekemisen pohja. Luoda jotain kaunista. Aina siinä ei niin hyvin onnistu, mutta toisaalta ruma ja rujokin voi olla jollain tavalla kaunista.

















Taulun tekemiseen käytin valmista pohjaa, jonka päällystin struktuuripastalla. Struktuuripastaa vetelin taulupohjalle ihan pahvinpalalla, tarkoituksena oli että vedot näkyisivät. Kirjaimet on stanssattu millin paksusta kartongista (kartonki napattu piirrustuslehtiön takaa) ja liimattu kiinni taulupohjaan. Tämän jälkeen maalasin koko homman valkoisella akryylimaalilla. Kun työ oli kuivahtanut päällystin kirjaimet vielä hopeanvärisellä lehtimetallilla. Lehtimetallia oli tarkoitus laittaa vain kirjainten päälle, mutta ehkä lisäsin sitä liian aijoissa. Maalipinta saattoi olla hieman kosteaa vielä ja siksi sitä tarttui myös kirjaimien ympärille. En tiedä tykkäänkö, nyt alkaa kyllä silmä jo vähän tottua.















Tähän tauluun on käytetty kahta stanssia
657485 easter elements
657837 word play alphabet

Ensimmäisestä stanssista toki vain puolet, mutta eiköhän kirjainstanssi hyväksytä kokonaan käytetyksi. Sen verran monta kertaa se rullaili laitteen läpi.













Haasteeseen on muuten lähteneet mukaan jo ainakin Haltiakummi, Puuhis ja Nelly. Kurkatkaapa heidän blogeista myös ihanuuksia. Toivottavasti mukaan intoutuu paljon muitakin.