Sivut

sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

prinsessbröllop

Tämä viikonloppu olikin suuri hääviikonloppu. Vaikka prinsessahäiden aikaan olinkin vielä töissä, piti niitä silti vähän kuitenkin fiilistellä. Juhlapäivän kunniaksi hain työpaikan vieressä olevasta kukkakaupasta leikkokukkia ja illalla pääsinkin sitten asetelman tekoon. Ihana oli pitkästä aikaa työstää taas kukkia, tätä puuhaa on tehtävä useammin.


 Kasasin asetelman oasis-sieneen mariskooliin. Tämä oli vähän hätäapuratkaisu, mutta kun en löytänyt sellaista asetelmapohjaa mistään (hyvässä jemmassa), niin skooli tuurasi mainiosti. Peitin vihreillä lehdillä astian yläosan, joten edes ruma oasis-sieni ei sieltä näy. Oasis-sieniä muuten on myynnissä kauniimman värisiäkin. Ainakin Lahden Terrassa näin limen vihreitä sekä luonnon valkoisia. Hinnaltaan olivat toki arvokkaampia, mutta jos asetelman tekee astiaan josta sientä ei saa naamioitua, voivat ne olla parempi ratkaisu.


 Asetelmaaan laitoin vaaleanpunaisia neilikoita, limenvihreitä krysanteemia ja valkoista eustomaa. Tuo iso valkoinen kukka on muistaakseni daalia ja asetelman takana on vielä vaaleanpunainen gerbera. Vihreinä käytin tällä kertaa salalia sekä ruskusta. Hurjin kohta asetelman teossa on aina kukkien katkominen. Kun jostain leikkokukasta maksaa useita euroja (kuten tuo daalia, 4 euroa!!!) niin vatsasta ottaa katkaista sen varsi viiden sentin pituiseksi. Useimmiten tuo kannattaa silti, sillä asetelmassa kukat tulevat paremmin esille kuin vaikkapa kaikki samanpituisissa varsissa maljakossa.

 

Asetelman keskelle stanssasin valkoisesta kartongista tanssahtelevan kuninkaallisen parin. Luonnossa erottuvat taustasta toki paremmin kuin valokuvissa. Nämä juhlijat nököttävät asetelmassa grillitikkujen varassa. Vähän piti laittaa vielä koristeeksi akryylitimantteja näihinkin.Tämän asetelman tein melko toispuoleiseksi, eli kaikki tapahtuma on asetelman toisella puolella. Seinustaa vasten oleva puoli on vihdeiden lehtien peitossa.


 Pitäähän prinsessahäitä juhlistaa myös leivonnaisilla. Pienet prinsessaleivokset (tai eihän nämä niitä "aitoja" ole, mutta sopivat kukkien väriin paremmin kuin ne vihreät) löytyivät kaupan pakastealtaasta. Askartelin niihin nopeasti pienet koristeviirit vaaleanpunaisesta kartongista ja akryylitimanteista. Näitä voisi soveltaa vaikkapa muffinsien päällä tai muussa pikkutarjottavassa.Kortissa käytetyt stanssit

658335 dancers
657179 tattered banners (osittain)

7 kommenttia:

 1. Häistä en innostunut lainkaan, mutta tuo asetelma olis laittanut minutkin juhlimaan! Aivan ihania kukkia. Oletko opiskellut asetelmien tekoa, vai ihan itseoppinut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos sinulle :) tämä asetelma osui kyllä aikas nappiin, täytyy myöntää. melkein itseoppinut olen kukkien asettelussa. olen käynyt muutamalla kurssilla (päivän tai parin kursseja) ja sitten treenaillut kotona. tässä kaikkien kurssien aikaansaannoksia vielä kuvamuodossa http://annanaarteet.blogspot.fi/search/label/kukat

   Poista
 2. Oih, miten kaunis asetelma! Osaisinpa minäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Elina :) varmasti onnistuisi sulta myös, itse koen vaikeimmaksi sen kukkien pätkimisen ihan lyhyeksi. siitä kun selviää niin kukat hyppää melkein itsestään oasis-sieneen :D

   Poista
 3. Onnistunut ja kaunis kimppu, hyvät prinsessatunnelmat!

  VastaaPoista