Sivut

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

vanhasta uuttaAikalailla vuosi sitten tein Riikalle äitikorun. Jo silloin oli puhetta, että toisen lapsen syntyessä lisätään riipukseen elementtejä, jotta molemmat lapset olisivat edustettuina. Silloin minulla ei ollut minkäänlaista suunnitelmaa miten tuon toteuttaisin. Jo aiemmissa äitikoruissa olen kyllä tehnyt niin, että yhteen koruun tulee useamman lapsen nimikirjaimet, kuten tässä ja tässä. Uudistetusta versiosta tuli kuitenkin erilainen, massiivisempi, sillä siihen sisällytettiin jo tuo aiempi riipus kokonaisuudessaan. Lisäksi siihen tuli vielä saman verran helmiä lisää.Alempana korussa roikkuu siis tuo alkuperäinen riipus. Korun yläosa muodostui sitten samankokoisesta riipusosasta. Lisäksi muistin, että olin aiemmin talvella juottanut ja paukutellut vasaralla hopeatyökurssilla tuollaisia isoja hopearenkaita. Niille en ollut vielä keksinyt mitään käyttöä, mutta tähän tuo rengas sopikin sitten varsin mainiosti. Kivet valikoituivat koruun samalla tavoin kuin aiempaankin, nimikirjain tietysti, sitten vaaleansininen kuvastamaan lempiväriä ja ametisti sekä kivettynyt puu horoskooppimerkin, jousimiehen, onnenkivistä.

13 kommenttia:

 1. Tosi kaunis ja hyvin olet onnistunut yhdistämään entiset helmet

  VastaaPoista
 2. Onpa veikeän kivasti toteutettu : )!

  VastaaPoista
 3. kiitos teille Majan Molla ja Tanja :)

  VastaaPoista
 4. Suurkiitos jälleen, tämä on niin ihana! :)

  VastaaPoista
 5. Ajatuksella tehty kaunis kokonaisuus ja osaset sopivat luontevasti yhteen.

  VastaaPoista
 6. Riikka: kiitos myös sinulle. ihanaa että pidit :)

  JaanaR: kiitos paljon, olen kyllä itsekin tyytyväinen kun tuli aika tasapainoinen sommitelma lopputulokseksi :)

  VastaaPoista
 7. Voi että Anna, tulipas siitä ihan ihana! Kivasti keksitty tuo taottu rengas, ja alun alkujaankin koko äitikoru-ideasi on mielestäni ihan mahtava!

  VastaaPoista
 8. PaulaL: kiitos :)

  Haltiakummi: kiitos myös sinulle :) tuosta äitikoruideasta on tullut vähän isompi juttu kuin mitä ajattelin, silloin kun sen ekan tein lahjaksi. mutta mukava huomata, että muutkin ovat siitä tykänneet. jopa niin paljon, että ovat itselleen halunneet samanlaisen :D

  VastaaPoista
 9. Kiva idea tehdä noin. Pitäsköhän minun tehdä tytölleni, joka on nyt parasta aikaa synnyttämässä myös joku äitikoru. En ole ajatellut koko asiaa muidenkaan tyttöjeni kohdalla. Sain siis kivan idean sinulta.

  VastaaPoista
 10. kiitos sinulle Helmilankaa :) tee ihmeessä jokin pieni koru lahjaksi, varmasti olisi mieluinen.

  VastaaPoista
 11. Tää oli niin kaunis jo alkujaan ja nyt ihan mahtavasti uudistettu!

  VastaaPoista
 12. kiitos Pammu :) olen kyllä itsekin tosi tyytyväinen lopputulokseen :)

  VastaaPoista