Sivut

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

karvahattu, pitsiä ja astioita

Vielä viimeinen sekalainen erä kehyskurssilla syntyneitä tauluja. Nämä jäivät esittelemättä edellisten kanssa ihan vain siksi, etten saanut näitä kuvattua. Kuvat ovat nytkin vähän mitä sattuu, mutta kyllä niistä selvän saa.Ensimmäisenä kolme pientä taulua. Kokoa tauluilla on noin 12 x 12cm ja ne on ripustettu oviaukon yläpuolelle. Tykkään siitä, että taulut ovat jossain jännässä paikassa, eikä aina siinä silmän korkeudella sohvan yläpuolella. Näihin tauluihin pistin pienet Barbien henkarit, jotka spreijasin valkoisiksi. Tällaisia henkareita oli minulla pienenä Barbie-leikeissä, ja nyt ne ovat saaneet uuden elämän tauluina. Taustalla ihanan siroa lehtipaperia.Nämä taulut tein veljeni kotiin. Kuvat ovat lapsuudestani, varsinkin oikeanpuoleinen taulu on mielestäni todella hauska. Kolmessa kuvassa ovat minä ja kaksi veljeäni. Jokaisella on ollut omalla vuorollaan tuollainen hillittömän kokoinen karvahattu. Pakkohan nuo oli ikuistaa ihan tauluksi asti. Ja kehyslistan väri piti napata tottakai sävysävyyn karvahatun kanssa.Tässä kuvassa pitsiliina muiden jatkoksi. Tämä liina on kehystetty vitriinikehykseen. Idea oli mielestäni kaunis ja hauska, mutta lopputulokseen en ole kovinkaan tyytyväinen. Kehyslista irvistää joka kulmasta, ja työstäminen oli muutenkin hankalaa. Liekö pieni loppustressi iskenyt, kun tämä oli yksi viimeisiä tauluja, joita kurssilla tein.Viimeisessä kuvassa on vielä yksi vitriinikehys, johon kehystin lapsuudenmuistojani. Minulla oli nukkekoti- ja Barbieleikeissä tällainen pieni ja siro posliiniastiasto. Se pääsi nyt vitriiniin, olihan se sentään lojunut jo toistakymmentä vuotta vaatehuoneessa pienessä pahvilaatikossa. Kivoja muistoja kivasti esillä.

15 kommenttia:

 1. Kerrassaan hurmaavia tauluja. Tiedätkö minulla ja kaksoisveljälläni oli juuri samanlaiset karvahatut, siis tuollaiset hillittömät ;D Sinä olet monitaituri !

  VastaaPoista
 2. kiitos paljon kehuista Niina :D

  hih, nuo karvahatut on tainneet olla aika kova juttu siihen aikaan, kun aika monelta kuullut samansuuntaista juttua :)

  VastaaPoista
 3. Nuo henkarit ja nukenastiat on ihan huippuja!!! Ja aikasta söpöjäkin kyllä... :)

  Mullakin oli tuollainen hervoton karvahattu 70-80-luvun taitteessa. Olin ihan unohtanut.

  VastaaPoista
 4. Henkaritaulut ovat aivan ihanat! Ihmettelinkin miksi ne näyttävät jollain tavalla niin kovin tutuilta, mullakin on ollut noita henkareita leikeissä! :)

  Ja mitä karvahattuihin tulee, meillä miehellä on ollut melko päheä reuhka joskus 80-luvun alkupuolella ja sitä on sitten pitänyt säästää "jos vaikka joskus jälkikasvuksi tulee poika joka sitä voi käyttää". Kielsin nimittäin jyrkästi että tyttöjen ei sitä tartte päähänsä pistää, elleivät tietty itse halua.. =)

  VastaaPoista
 5. Mirka: kiitos, söpöjä ovat munkin mielestä :) siksi ne oli pakko saada esille.

  Nannukka: kiitos myös sinulle :) joo, nuo henkarit ovat tuttuja, mutta ne on vaan spreijattu tunnistamattomaksi ;) nuokin olivat kauniin oranssit, ja taisi noita olla joissain muissakin hurmaavissa väreissä.

  hahhah, voi poikalapsi-parkaa, jos sellainen sattuu syntymään. voi olla näky nykypäivän lumileikeissä mahtavassa karvahatussaan :D

  VastaaPoista
 6. Hienoja kehystyksiä!
  Pienet taulun oviaukon yläpuolella tosi kiva idea.

  VastaaPoista
 7. Mä komppaan kans: ihan huppuja noi Barbin-henkaritaulut! Mulla on myös vanhempien kotona jossain iso kasa mun vanhoja Barbien tavaroita. Pitää käydä varmaan tonkimassa, jos löytyisi jotain askarreltavaa niistä :)

  VastaaPoista
 8. Tosi onnistuneita tauluja! Lempparini henkaritrio ja astiasto - aivan ihanat!

  Minullakin oli iso karvareuhka 4-vuotiaana vuonna 1976...

  VastaaPoista
 9. Mags: kiitos :)

  Nija: kiitos :) mullekin jäi noita maalattuja henkareita ja suunnitelmassa olisikin käyttää niitä vaikkapa korteissa tms. katsotaan nyt mitä sitä keksitään... :D

  Leonida: kiitos myös sinulle :) karvahatut rulaa ;)

  VastaaPoista
 10. Hauskoja ideoita kera taitavan toteutuksen

  VastaaPoista
 11. Ihania ideoita sinulla on taas ollut näissä kehystyksissä, henkarit ja posliiniastiasto ovat tosi suloisia :)

  VastaaPoista
 12. kiitos PaulaL :) kerrankin tuli hyvät ideat mieleen silloin kun niitä pystyy toteuttamaankin :)

  VastaaPoista
 13. Kauniita koruja sulla täällä ja ihana tämä vitriini!=)

  VastaaPoista
 14. suuret kiitokset Täti Punainen :)

  VastaaPoista